Da bi uopće došlo do rasta Crobexa, trebale bi povući prije svega dionice koje imaju najveću težinu u sastavu Crobexa:
– LEDO
– ADRS-P-A
– HT
– KOEI
– PODR
– RIVP
– ATGR
Tih 7 dionica daju ukupno 68,76% od 100% Crobexa.
Ako im još pridodamo:
– ERNT
– ZABA
dolazimo do 78,65%.
Ja ne vidim da te dionice mogu tako značajno povući da povuku i Crobex debelo iznad 2000 bodova. Zaključak: Crobex neće tako skoro iznad 2000 bodova. Nažalost to je naša realnost.
Sve ostale sastavnice Crobexa imaju tako mali težinski udio da njihov i značajniji rast neće značajnije utjecati na rast Crobexa….
Kad svi misle da oće on ne će , a kad misle da ne će , e on baš onda oće 😉
Sve ostale sastavnice Crobexa imaju tako mali težinski udio da njihov i značajniji rast neće značajnije utjecati na rast Crobexa….
Dakle, treba se koncentrirati na te ostale koje imaju veće šanse za rast. Dok je tako, neka Crobex stagnira ako hoće… 🙂
Treba naći neku dionicu među preostalih 25% crobija koja će povuć 50-100% da pripomogne priblizavanju 2000 😊 … nema druge izgleda
Da bi uopće došlo do rasta Crobexa, trebale bi povući prije svega dionice koje imaju najveću težinu u sastavu Crobexa:
– LEDO
– ADRS-P-A
– HT
– KOEI
– PODR
– RIVP
– ATGR
Tih 7 dionica daju ukupno 68,76% od 100% Crobexa.
Ako im još pridodamo:
– ERNT
– ZABA
dolazimo do 78,65%.
Ja ne vidim da te dionice mogu tako značajno povući da povuku i Crobex debelo iznad 2000 bodova. Zaključak: Crobex neće tako skoro iznad 2000 bodova. Nažalost to je naša realnost.
Ove firme imaju korektan odnos prema investitorima, svake godine stvaraju novu vrijednost dionicarima, isplacuju dividendu vecu od orocenja i nisu skupe.
IMHO, bolji izbor od ostatka crobexa (eventualno se mogu 1-2 dionice zamijeniti).
Tako da nekom prosjecnom investitoru je mozda najbolje uloziti u Crobex10.
Ovo je samo moje razmisljanje, svatko sam neka odluci u sto ce uloziti.
CROBEX10 pa nije loše na dulje staze,zavisi kak se zeme
ADRS-P-A Adris grupa d.d.
ATGR-R-A Atlantic Grupa d.d.
ERNT-R-A Ericsson Nikola Tesla d.d.
HIMR-R-A Imperial d.d.
HT-R-A HT d.d.
KOEI-R-A Končar – Elektroindustrija d.d.
KRAS-R-A Kraš d.d.
LEDO-R-A Ledo d.d.
PODR-R-A Podravka d.d.
RIVP-R-A VALAMAR RIVIERA d.d.
Treba naći neku dionicu među preostalih 25% crobija koja će povuć 50-100% da pripomogne priblizavanju 2000 😊 … nema druge izgleda
Trebale bi dionice koje participiraju sa cca 2% u Crobexu brutalno povući, npr:
– ATPL
– ADPL
– ARNT
– HIMR
– KRAS
– LKRI
– TPNG
Koja dionica od navedenih ima potencijal značajnijeg rasta?
Npr.
-DLKV
– DDJH
– ULPL
– VART
– SUNG
– -OPTE
– INGR
-BLJE
da narastu i 100-200% neće značajnije utjecati na rast Crobexa….a je li to uopće realno….
Zato me sve ovo kaj sam i napisao navodi na zaključak da neće Crobex tako skoro na 2500 bodova. Možemo prijeći 2000 bodova, ali značajniji rast Crobexa doista nije realno očekivati…
Npr., mala digresija
– da RIVP naraste 15% i da sve ostale sastavnice Crobexa ostanu nepromijenjene, Crobex će narasti 1,48%
– da ATPL naraste 100% i da sve ostale sastavnice Crobexa ostanu nepromijenjene, Crobex će narasti 2,13%
odgovor leži u kratkom pamćenju ljudi pa i investitora.
ovi koji sada ne vide na čemu bi crobex mogao dalje rasti odgovaram pitanjem?
a do prije koji mjesec kada je bio na 1650 je kao večina vidjela na čemu će crobex rasti 350 bodova?
hahahaha
večina je uvijek iznenađena i u krivu a to je pravilo svih pravila
i uvijek upali,tako će i biti još nebrojeno puta
očekujem ponavljanje istog početkom 2017
razloge sam sa agumentima iznio već toliko puta da sam i sebi ….
nije vam dovoljno da je i najveći pesimista postao optimista?
pametnom su ispisana na temelju činjenica i argumenata” čuda”u zadnjih 6 mjeseci na ovoj temi a onima koji to ne žele vidjeti neka čekaju,još bolje za nas
pametnom dovoljno, ili kako skolovaniji kolege vole na latinskom napisat “zabienti sad”
odgovor leži u kratkom pamćenju ljudi pa i investitora.
ovi koji sada ne vide na čemu bi crobex mogao dalje rasti odgovaram pitanjem?
a do prije koji mjesec kada je bio na 1650 je kao večina vidjela na čemu će crobex rasti 350 bodova?
hahahaha
večina je uvijek iznenađena to je pravilo svih pravila
i uvijek upali,tako će i biti još nebrojeno puta
očekujem ponavljanje istog početkom 2017
razloge sam sa agumentima iznio već toliko puta da sam i sebi ….
nije vam dovoljno da je i najveći pesimista postao optimista?
pametnom je ispisano na temelju činjenica i argumenata u zadnjih 6 mjeseci na ovoj temi bilo dovoljno a…..
Kolega migra, nitko sretniji od mene ako Crobex krene ozbiljno grabit naprijed, samo sam malo preispitao mogućnost rasta njegovih sastavnica. Naravno da sam cijelu priču malko pojednostavio, jer se težina svake sastavnice mijenja dnevno ovisno o tržišnoj kapitalizaciji koja je također dnevno promjenjiva varijabla.
Meni je čaša uvijek napola puna…
Pravi rast Crobexa bi bio kad bi brutalno povukle dionice čiji je težinski udio u ovom trenutku mali.
Koja je svrha rasta Crobexa ako rastu ovih 7-9 dionica koje u ovom trenutku čine skoro 80% težinskog udjela u Crobexu….