Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

plenković:
“biti ćemo vlada koja zna uvesti promjene”
to nam treba to od nas očekuju kreditne agencije,kreditori…
razlozi za dodatni optimizam su tu ali…
živi bili…
imamo dobre izglede za izlazak iz procedure prekomjernog deficita a to će vrlo izgledno utjecati na povečanje kreditnog rejtinga čime bi se kamen zamašnjak zavrtio još većom brzinom.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Dakle ako mislio da je oporavak počeo, to je točno.
Al da tek treba krenuti rast većine dionica, osim turističkih, ADRISA
i promašenog Končara, itekako treba.
Dionice su tek krenule i tek kad Crobex bude oko 3500 možemo razmišljati
o prodaji, jer indeks nije realan radi pretumbavanja dionica, a prije svega radi INE.

Znači , sve će krenuti rast osim turističkih ,Adrisa i Konačara , e baš si smiješan !

o prodaji, jer indeks nije realan radi pretumbavanja dionica, a prije svega radi INE.

Znači , sve će krenuti rast osim turističkih ,Adrisa i Konačara , e baš si smiješan !
[/quote]

Sve će rasti osim onih koji pozitivno posluju. 🙂

[/quote]

Turisti mogu još porasti, al nema tu više brutalnog rasta…to je odrađeno…
Sad je vrijeme izlaska iz tih dionica i ulazak u idući vlak koji je već krenuo….

pa INA od zadnje revizije CROBEX-a više nije unutra, ako nisi znao!

Vrlo skoro će vas demantirati rezultati turista za 3q , pa onda možemo pričati o , kako kažete ” odrađenom” rastu .

[/quote]

Turisti mogu još porasti, al nema tu više brutalnog rasta…to je odrađeno…
Sad je vrijeme izlaska iz tih dionica i ulazak u idući vlak koji je već krenuo….
[/quote]

…nije mi čudno što su mnoge zse investitore zavile crne misli i okovale ih pesimizmom s obzirom na veliki pad tržišta kapitala ali što se više dešava sa svim tim našim “stručnjacima” i nazovi stručnjacima koji se već skoro dvije godine čudom čude sve boljim rezultatima bdp-a,industrijske proizvodnje,izvoza i sve ih redom bez iznimke iznenađuje,premašuje njihova očekivanja pa moraju korigirati pa i mi obični smrtnici odmah vidimo da su im te korekcije za onu st..r,pa se oni opet čudom čude…
ljudi moji pa do kada više ?
kada će več jednom “hr stručnjak” sam sebi postati više smiješan sa tim bolesno niskim očekivanjima?
imamo li mi više ijednog normalnog stručnjaka a da se usudi dati imalo hrabriju prognozu koja bi premašila ostvareno bilo ćega.???
još malo i ući ćemo u povjesne anale pasimizma.
jel ovo žalosno ili smiješno?
meni više smiješno,izgledno da će sa kolektivnim progledavanjem večini biti jako žalosno kada uvide što su opet propustili….

.-)
sada kada je i najveći od svih pesimista progledao ostaje da vidimo tko će od pesimita biti zadnji….
možda i griješim,nebi bilo…

http://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/stojic-povisujemo-procjenu-rasta-bdp-a-u-2016-godini-na-27-posto/

“Tradicionalno najpesimističniji ekonomski prognozer Hrvoje Stojić, glavno ekonomsko pero Addiko banke, prometnuo se u optimiste i povisio prognoze rasta BDP-a za ovu godinu – s dva posto na 2,7 posto”

a ima još bolje kolikogod se nekima čini da nemože,nebi smjelo…

“Dobra je vijest i smanjenje proračunskoga deficita za čak 62 posto u prvih sedam ovogodišnjih mjeseci (sada iznosi 0,6 posto BDP-a)”

“Sve to zajedno trebalo bi rezultirati povratkom u investicijski razred ili barem maleni pomak u očima rejting agencija, što bi nam dodatno smanjilo i trošak kamata”

imamo dobre izglede za izlazak iz procedure prekomjernog deficita a to će vrlo izgledno utjecati na povečanje kreditnog rejtinga čime bi se kamen zamašnjak zavrtio još većom brzinom.

i to nije još sve jer bilježi se i pad rizika na hr obveznice a oni koji pogode koje bi posljedice toga mogle biti moglo bi im se isplatiti
.-)

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

HRVATSKE euroobveznice nastavile su s rastom cijena, zabilježivši prosječan rast na tjednoj razini na eurskim i dolarskim izdanjima od 0,7 posto odnosno 0,5 posto.

Naime, ishod prijevremenih parlamentarnih izbora donio je poprilično pozitivnu reakciju na tržištima obveznica. Premija rizika koje nose hrvatske euroobveznice denominirane u dolarima u odnosu na referentna izdanja spustila se s gotovo 340 baznih bodova koliko je iznosila krajem lipnja na samo 214 bb početkom listopada. Istovremeno spread između petogodišnje hrvatske euroobveznice i portugalske beskuponske obveznice istog dospijeća suzio se sa 100 bb na 50 bb u razdoblju od srpnja do rujna ove godine, navodi se u analizi RBA.

Hrvatske euroobveznice imale bolju izvedbu od usporedivih zemalja

Tako su hrvatske euroobveznice imale bolju izvedbu od većine dužničkih papira usporedivih zemalja srednje i istočne Europe uz povrat na cijenu u USD segmentu od 3,3 posto. Vrlo dobri rezultati na tržištu upućuju na pozitivan rizik smanjenja premije na hrvatska euroobveznička izdanja. S druge strane, pozitivna dinamika kretanja u gospodarstvu uz blage korake prema smanjenu i stabilizaciji javnog duga svakako bi mogla doprinijeti ponovnom dobivanju povjerenja rejting agencija i investitora, smatraju analitičari RBA.

Zarade kompanija konačno rastu, dionice love novi vrh

za one koji se još nisu ukrcali na vlak zvani ZSE ovo je jedan od posljednjih poziva

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/goran-maric-podnio-ostavku-na-mjesto-ministra-odluku-je-navodno-donio-nakon-dugog-sastanka-s-plenkovicem-ne-zeli-biti-ministar-bez-portfelja/5179996/

Ovo je najvažnija vijest za tržište kapitala općenito, pogotovo za dionice firmi koje očekuje prodaja državnih udjela (PODR, RIZO, HPB, SNBA itd.).

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@serislav
Zbog čega je to najvažnija vijest, ne razumijem? Mišljenja sam da su ta preslagivanja samo gubljenje vremena i dok se oni ne slože tj. dok nisu kompletni neće ni od natječaja za prodaju bit ništa..

čekaju se FI pa će se vidjeti kuda se krećemo dalje

dan je pametniji od noći!

New Report

Close