Mislim da ste obojica teže zabrazdili u nekakav crnjak, pišete kao da smo na 4000 bodova a mi odradili 350 bodova i odmah bi nas vraćali u pećinu iz kojih neki još ne izlaze. Svjesni smo da smo pred velikim otporom a on je u rasponu 2030-2060 bodova ako to prođemo bolje vam je da se uključite a ako krene kontra smjer jedan klik dijeli vas od naredbe SELL i vani ste. Ali znam ja da mnogi vole snubiti dionice koje imaju pa se za njih vežu i to više nije tako lako… ja dionice mijenjam kao čarape i super se osjećam. Dakle u čemu je ono problem?
Naravno, točno je i jedno i drugo:
1. Potvrda kratkoročnog uptrenda uskoro, nadam se, i
2. Kupovina dionica sa što manjim P/B uz bar graničnu profitabilnost.
Sve drugo je prevelik rizik u odnosu na moguću dobit.
pa nema problema nego se meni to više ne da. umorilo me. nije nikakav crnjak nego svjetska situacija ne miriše na dobro. tebi se trguje, ostali imaju posao pa rade i ne mogu tako trgovati. osobno mi to nije bitno jer sam materijalno zadovoljen. htio bih uložiti u nešto da nemoram stalno strepiti i gledati, a takvo što na ZSE i u regiji ne nalazim. a ovo SELL jer smiješno, pa pogledaj nelikvidnost…nema se tu kome prodati ni osrednja količina. nemoj se zavaravati ni ti. pitanje je stila, ovo tvoje je igranje, nije ulaganje.
turisti su odradili svoje radi marketinga određenih investitora, a ne zato što je to područje ulaganje gdje treba držati svoje novce. to je rizična kategorija ulaganja radi terorizma i vremenskih i ekoloških prilika te trendova putovanja, pa ju zato ozbiljni investitori izbjegavaju.
je baš ih izbjegavaju haha, pa samo pogledaj promete zadnjih par tjedana istim tim turistima pa ne bi pisao ovakve gluposti.
dobro, ponekad stvarno sumnjam u inteligenciju forumaša. ja ti govorim u svjetskim razmjerima, a ti meni ukazuješ na promete na ZSE koja ima ukupni promet kao 100-ti dio neke omanje sporedne burze poput atene ili kopenhagena…daj čitaj sa razumijevanjem. kod nas ne postoje ozbiljni investitori. upamti to.
Život je igra, pesimizam je koma. Ne bih volio živjeti tu količinu pesimizma svaki dan, sigurno ti nije lako i žao mi je zbog toga jer ne bih volio i sam takav postati. Evo kako to rade day traderi na wall streetu, čovjek govori točno onako kako je, i kako je meni i svima nama day traderima / djeci koja se igraju. https://www.youtube.com/watch?v=QD8g5PFUku8
čitam ja i vidim da si nezadovoljan, pliće tržište= veća prilika za zaradu baš zbog neefikasnosti istog.
migra
Ti si ili totalni tenkre ili krimos kojem policija treba pokucati na vrata.
tvoj nivo komunikacije govori o tebi mnogo više nego što si svojom glavom možeš i zamisliti.
u istom komentaru ti stoji rečenica:
“Agresivno prodaješ priču da je sve super, da purani lete, da pazite sad ovo, “postoji svaki dan sve više onih koji shvaćaju da će oportunitetni gubitak biti sve veći”
i
“može Crobi na 2500, pa i na 3000”
:-)))
umjesto paušalnog ocjenjivanja mojeg pisanja pokušaj naći ti koji možda nisi “tenkre”
nešto od mojih argumenata i iznesenih brojeva što bi potvrdilo tvoju tezu u suprotnom ispadaš sam veliki “tenkre”
da si kojim slučajem ulagao kao ja bio bi danas ako ne puno sretniji ili zdraviji bitno bogatiji.
do javne isprike ideš na ignore i isto i tebi predlažem,viđiš da se gubiš i da ti šteti zdravlju.
bolje će ti biti ako ne čitaš moje komentare.
sretno u investiranju
Migra je konkretno pisao i pogađao posljednjih godina, tako da ima respekt od svih koji su zaradili brutalno u posljednjih par godina. Oni koji su to propustili su malo nervozni.
Ako izuzmemo ružne riječi, i jedni i drugi su u pravu.
Jedni kada kažu da je vani sve napucano, a drugi kad kažu da je ovaj rast na ZSE tek početak s obzirom na lagani oporavak sveopćeg gospodarstva RH.
Nažalost, ostaje pogađanje da li će i koliko uspijeti Crobex odraditi prema gore prije nego vani dođe do značajnije korekcije.
Tko kaže da vani mora biti odmah totalni potop, tko kaže da indexi vani ne mogu slijedećih par godina ići dolje-gore 10%, a kroz to vrijeme tržišta kao naša da se normaliziraju.
Bez obzira na promišnjanja oko gore navedenog, onaj tko smatra da ADPL vrijedi prije 80kn nego 180kn, da HT vrijedi prije 130kn nego 200kn i sl. (nemam ni jednu ni drugu dionicu) taj je stvarno teški pesimista.
Život je igra, pesimizam je koma. Ne bih volio živjeti tu količinu pesimizma svaki dan, sigurno ti nije lako i žao mi je zbog toga jer ne bih volio i sam takav postati. Evo kako to rade day traderi na wall streetu, čovjek govori točno onako kako je, i kako je meni i svima nama day traderima / djeci koja se igraju. https://www.youtube.com/watch?v=QD8g5PFUku8
čitam ja i vidim da si nezadovoljan, pliće tržište= veća prilika za zaradu baš zbog neefikasnosti istog.
ne znam zašto me smatraš pesimistom. ja to sigurno nisam. da jesam, pucao bih si u glavu i riješio problem. ja sam samo sada izvan burze i uopće me ona pretjerano ne zanima. drago mi je što cijene rastu, to će otvoriti niz novih prilika, ali bojim se da ovo nije ono što svi očekuju i žele jer nedostaje likvidnosti, a to je glavna odlika bull marketa. nesmetana kupnja i prodaja. ako će cijene dalje rasti, ja ću sigurno rasprodati sve do zadnje dionice i bit ću zadovoljan ostvarenim, s time da ne planiram kupnje ni pri manjim padovima. uključit ću se na burzu sa većim iznosima tek prilikom iduće velike korekcije ili krize. sada promatram i čudim se kako se povijest ponavlja.
i nemoj koristiti bakićevu terminologiju neefikasnog tržišta, molim te lijepo. to je tako jedan smiješan termin. što to uopće znači neefikasno tržište…shvaćam što hoćeš reći pod time, shvaćam čemu se nadaš, ali jednostavno nije to to što bi trebalo biti. nešto sitno se može ušićariti, ali nitko od vas nije uložio neke velike iznose pa vas razumijem. vama je i par tisuća kuna puno jer vi morate špekulirati. to vam je jedini izlaz iz siromaštva. drugi ne moraju i mogu si priušititi čekanje. a pošto si i sam rekao da je život igra, igraj se. nije sve u burzi i novcu. novac treba znati potrošiti. to malo ljudi kod nas zna. troše na gluposti.
ali eto, da završimo temu jer mi se ne da polemizirati : sve će biti upravo onako kako vi kažete. sve što ja kažem je pogrešno jer ja nemam pojma ni o čemu, vi ste u pravu, vi ste carevi i na vrhu ste svijeta. eto, to je to. ovaj narod ionako voli bajke, eto ih.