brojevi crno na bijelo vas demantiraju a ponovljeni ovdje toliko puta da nema smisla…
uzmite 30min vremena pročitajte desetak stranica unazad…
iz vas progovara jal za propuštenim.
to je vrlo izgledno puno manje od onog što ćete propustiti pa …
najbogatija država na svijetu po glavi stanovnika je švicarska i ima najveći dio imovine u dionicama od svi država a to su u ovoj krizi i povećali…
pisalo se ovdje o tome na ovoj temi nedavno pa si pročitajte.
nitko nije ovdje kako vi kažete po "cijele dane"
upravo sam se vratio sa četvrtog godišnjeg ove godine,sveukupno >2mj
večina građana nema cash na oročenju to se slažem ali imaju nekretnine,imao sam ih i ja više nego danas ali sam neke 2010 prodao i uložio na burzu,sada mogu kupiti bitno više takvih nekretnina.
nikome nije bilo zabranjeno napraviti isto,nije niti danas.
da stvar bude bolja moja ulaganja na burzi su u najvećem dijelu bile u turizam koji je samo modificirano nekretninsko ulaganje.
tako da rizika gotovo da i nije bilo,ima i danas nemalo dionica gdje se imovina(i nekretnine) može kupiti po <0,3bv.
vas koji ste očito po pisanju van dionica i u cash-u,osim ako i vi ne spadate u "90% "onih koji nemaju cash očito pogađa oportuni gubitak.
sve nas on jako pogađa ali svatko ima pravo na svoj izbor i neznam za poštenije od toga.
nemojte biti na nas ljuti ako ste pogrešno izabrali jer po nama optimistima i vi biste kao i mi…
svoje smo razloge i višekratno argumetirano obrazložili.
mudrije i vam bilo da napravite objektivnu analizu prošlosti i nađete razloge koji su vas krivo usmjerili.
burza je dugoročno ulaganje i vaša najava ratova ili tko zna kakvih katastrofa je smiješna ne zato jer se neće dogoditi već si pogledajte u prošlost i sve će vam biti jasno.
kažete "ostalih 5% koji imaju keš ostat će u tom kešu i tako je najpametnije."
nebi ja baš tako podcjenjivao nagon za preživljavanje i evolucijske kapacitete drugih.
zar ne vidite da vas brojevi crno na bijelo demantiraju.
prometi su se značajno povečali,slažem se da je to daleko od največeg sjaja prošlosti ali zar stvarno želite i to dočekati van dionica?
koliko ćete u tom slučaju morati proliti žući,jala,suza…?
rizici postoje naravno ali i veliki prostor za zaradu spremnih na rizik.
ja sam spreman na rizik zato sam i na burzi a što takvi kao vi rade na burzi stvarno nemogu razumjeti?
padaju mi na pamet 2 moguća motiva ali zar je to uopće i važno.
meni najvažnije je da vidim više razloga za optimizam od pesimzma i da je svakim danom više takvih a svi znamo što će biti sa "zadnjim"
p.s.
no hard feelings ali osim što je vaše razmišljanje demantirano brojevima očekujem i nastavak tog trenda
živi bili…
[/quote]
ma kako mi ovo poznato zvuči, kao da sam ja pisao, ali 2006. godine. tako ćeš i ti kad popušiš lovu shvatiti o čemu sam pisao. a do tada nema smisla da ti objašnjavam, jer ti si sada na vrhu svijeta i nitko ti nije ravan. lijep osjećaj. ovo ti pišem samo pod uvjetom da nisi dio te industrije, a ako jesi, onda od…bi jer trguješ povlaštenim informacijama. ja sam na burzi zarađivao dok ti nisi znao što je to burza tako da mi ne moraš soliti pamet. dobro znam što govorim. i uopće mi nije žao radi propuštene zarade jer svaki dan netko zaradi više od mene i ja mu na tome čestitam, no nisam u ovim trenucima spreman na rizike koji su izgledni.a to što ih ti ne vidiš, to je opet tvoja stvar. sada si opijen uspjehom i ne možeš sagledati objektivno. takav sam bio i ja. realnost će te demantirati i ti ćeš popušiti 90% uloga u dionice. zapamti ovo pa se javi za 3-5-10 godina. do tada, gledajmo kako ovo lijepo raste.
vidim da se opet počelo pisati gluposti tipa prebacivanje s oročenja na burzu i slično. ovako, 90% građana nema oročenje ili je ono minimalno, dakle nema se što prebacivati. oni koji su imali keša, njih ste ošišali u prošlom naletu i sada im ne pada na pamet da se više vraćaju na burzu.
ostalih 5% koji imaju keš ostat će u tom kešu i tako je najpametnije. jer, najgora je mantra: moraš nešto napraviti sa svojom lovom, ako ne radiš, ona gubi na vrijednosti, inflacija, vidi kako drugi zarađuju, a tvoja lova miruje, budalo, kretenu – a na kraju gaće na štapu u 98% slučajeva. a onih 2% nije da su neki znalci, samo su malo umjereniji u pohlepi. tako će i većina vas tj 95% ostaviti gaće na štapu. sutra, prekosutra, za 5 godina – nebitno. isto će se dogoditi. zaluđeni ste što je ovo sada malo naraslo, ali ovo nije nikakav oporavak burze. ovo je samo natezanje prema gore, da neki, odabrani, mogu izaći. sada ili za pola godine, nebitno – oni prodaju i prebacuju u nekretnine i nešto opipljivo. burza je sredstvo, vama je ona cilj. cijele ste dane ovdje, već ste trebali spiskati te novce na provod, zabavu, putovanja i da dalje ne budem vulgaran..niste. ostavili ste ovdje oči i život. a jedna je mladost. iz tekstova se vidi da većina raspolaže sitnišem, ali se ovdje prave veliki burzovni gurui. trošite novce, ionako se ne ulaže na burzu dok svijet ulazi u kaos i nove velike ratne sukobe. tada se odlazi sa burze.
bravo
Moja okolina masovno prodaje i kupuje nekretnine.
Ne sjecam se da je tako bilo niti prije 10 tak godina.
Ekipa iz agencija, nikad vise posla.
Gledam i ne vjerujem.
delboy , vama i sličnima pušačima katastrofa , kaosa i svjetskih ratnih sukoba već jedno 20 godina , nikako da se ostvari , ne će smak svijeta , pa ne će . Po vama bi trebalo sve spiskat na zabavu , putovanja jer će eto skoro kaos u svijetu. Hoćete nam vi i slični vratit pare ako ne dođe do smaka i svj. katastrofe ? Ludosti nema granica .
zm1, pusti me da uživam za svoje novce. reagiraj samo ako budem dirao u tvoju kesu, a vjeruj ne budem. trošim svoje što sam zaradio, trošim od dionica koje sam rasprodao i ne vidim gdje je tvoj problem. vremena su rizična, dionice na ZSE su žestoko precijenjene u odnosu na svjetske burze gdje je neusporedivo manje rizično ulagati jer nema lopuža, inside tradinga i sličnih lopovluka naših igrača. Ne vidim što te smeta. Da sam ja u krivu, ti i tebi slični bi me samo ignorirali. A pošto reagirate, svjesni ste da vam rušim planove istovara dionica nedužnim malim naivnim ulagačima, znate da sam u pravu. Svak se češe gdje ga svrbi. Ja sam uvijek otvoreno pisao i tako ću nastaviti. Nećete me ušutkati. Sve što radim, radim sa svojim novcima. A vi , vi radite sa tuđim parama, igrate se, sve ćete upropastiti. Koliki je P/E na ZSE, a koliki na NYSE? To se radije pitaj. A tamo sve pada ovih dana…Dolazi možda nova kriza, nemirne su burze, a vi ovdje obećajete brda i doline. Pa dionice su odradile ogroman rast. Po meni treba prodati i uzeti profit dok ne bude kasno. Pohlepa je koštala sve nas, tako i mene 2007. Pamet u glavu, uživajte, putujte, kupujte, trošite…Tko zna što slijedi. Ništa dobroga svakako. Smrdi na svjetski sukob velikih razmjera.
delboy , ma di su dionice odradile ogroman rast , di je ovo od 2007 ? O čemu ti pričaš ? Ovako si vikao početkom godine zajedno sa još nekim katastrofičarima , kad ste zazivali krahove , potope zajedno sa onima sa dnevno.hr , a kad je počeo oporavak i rast crobexa ni slova , šute ko p..ke , pokvarenjaci obični . A tek ova tvoja patetika da će mo ” uvalit” dionice ” malim naivnim dioničarima” , što reći ?
pomiješao si me. ja nisam prizivao nikakve potope ni slično, samo sam rekao da treba biti oprezan jer opreza nikad dosta, posebice na ZSE. ako si fizička osoba koja investira, samo nastavi, nema problema. ali ako si nekakvi brokerčić koji krši zakone, onda lijepo od.j.e.b.i. jer dobro znamo što radite: kad vidite da kupuju neki poznatiji ulagači, vi također kupujete i onda na forumu pišete kako ste super odabrali i slično. hvalite se tuđim znanjem, a činite kazneno djelo. ne vidim što te smeta u mojim stavovima. ti imaš svoje, ja svoje. ja smatram da su dionice na ZSE precjenjene, ti potcijenjene. kupuj i dalje i sve 5. ja samo sa strane promatram jer si smijem dopustiti da propustim ovaj vlak bez neke nervoze i ljutnje. neki ne smiju, neki žele da cijene padnu kako bi kupovali, ali ja neću ovdje kupovati ni da cijene padnu 90%. eto, to je moje mišljenje i imam na njega pravo. uopće me ne zanima burza, tu sam samo da vas malo pr.cam i kvarim vam planove o lakoj zaradi na račun naivaca.
…najbogatija država na svijetu po glavi stanovnika je švicarska i ima najveći dio imovine u dionicama od svi država a to su u ovoj krizi i povećali…
Tocno. Samo ovdje u nas nemas u sto ulagat. U sto ulozit u DIOK,KSST,INGRa, sada kada sve raste. Medjutim vani ako kompanija u 25 godina nije narasla 10 puta onda se to smatra losim. Ajmo dalje ulagat u sto PODRAVKU,DDJH i slicno… Ove firme u nas to je sve prezivljavanje i mrcvarenje. Ne znam gdje je problem,ali stvarno osim ovo nesto turista i pokoje firme sto nesto izvozi ja na drugim dionicama ne vidim rast kompanije pa da cijena dionice to prati.
kod nas se ne može uložiti i zaspati na 10 godina. to je veliki problem. ti moraš stalno pratiti i čitati, ne bi li došlo do istiskivanja ili nekog drugog za.j.e.ba malih dioničara. veliki tunelare i vuku pare van na druge načine, a dionice su im sporedna stvar. uprave odgovaraju sebi, a ne nama. zato ne volim naše dionice nikako. delistiranje da ne pričam…ima tu svega, a najmanje transparentnosti. može se zaraditi, ali trud i rizik su preveliki za ono što se dobije, s time da će kao i obično 90% malih ostaviti gaće na štapu. tako to biva, bilo je i bit će. ti vani znaš da ćeš imati barem nešto nakon 10 godina, ovdje firma vjerojatno neće postojati, a ako hoće, onda će biti delistirana ili upropaštena.
@delboy
Ovo sto govoris nema veze s dionicama nego s pravnom sigurnosti u Rvata opcenito. Bio,vidio,iskusio i jos se borim.
To je dio jedno te iste price. Zato ulaganje u dionice moze, pa i one vrlo rizicne, ali s 10-20% portfelja koji mozes izgubiti. Ostalo cash, zlato i bolje nekretnine za rentu.