pitali mudraca zašto se smije a on reče pa sunčano je a drugi dan pala kiša pa se opet smije pa ga pitali zašto se opet smije a on reče poslije kiše dolazi sunce.
može se isto tako i po suncu i po kiši plakati.
kome je čaša cijeli život napola prazna
1.jadna mu majka jer za njega nema sreće u životu
2.takav bi sam po sebi tebao bježati od burze kao mjesta sa povišenim rizikom
kao vrag od tamjana
a kod nas hrvata burza prepuna pesimista
mazohizam,samarantizam….?
lud zbunjen normalan?
ili ipak lažni pesimisti kojima neda propušteno spavati ili još više radi onog što bi mogli?
mislim da će vrijeme dati kao i uvijek gotovo sve odgovore.
do tada gratis zabava zagarantirana
treba nekako prikrati tih još par godina koje će izgledno pružiti prilike kakve se večini ljudi pruže eventualno nekoliko puta.u životu.
biti će još života…
I meni se nekako čini da su lažni pesimisti i samaritanci ! Jer ako je burza napokon prodisala , nisu mi jasni takvi crnjaci od nekih ovdje !? Meni to nije normalno.
http://www.hrportfolio.hr/vijesti/trziste-kapitala/gotovo-pola-dionica-vrijedi-vise-nego-prije-krize-2008-43776
zato imamo oporavak burze proizlazi iz naslova
Neznam koji je povod bio novinaru da za referentni datum uzme krah LB i zasto bi to trebao bit pokazatelj.
Isto tako je mogao uzet pocetak 2008 i navest cijene Leda 21 500 / Adris 600 / Podravka 500 / Koncar 1230..pa rec da su cijene jos daleko od nekadasnjih..Da je crobex na pragu 2000 a prije "kraha" je bio 5000..Gdje je Dow Jones bio prije a gdje je sad..itd..itd…
Pozdrav
[/quote]
Povod mu je to , šta je i on vjerojatno iznenađen rastom crobexa. Vjerojatno on i oni oko njega nisu stigli obaviti neke radnje , mislili su ne će to još …
pustimo novinare znamo kako pišu ..
nego što kažu analize prelazimo li kotu 2000 odnosno vrh iz 2013 g.
I meni se nekako čini da su lažni pesimisti i samaritanci ! Jer ako je burza napokon prodisala , nisu mi jasni takvi crnjaci od nekih ovdje !? Meni to nije normalno.
ima i biće uskoro još više onih koje će glad probuditi iz zimskog sna.
neće li oni htjeti naplatiti onima koji će poslije njih progledati,kupiti biće obrnuto zar ne?
meni nije važno tko će od njih kupiti moje dionice jednog dana u budućnosti.
to neka se oni međusobno dogovore
tko će od koga među njima a tko će od mene
svatko ima pravo na svoj izbor može li poštenije od toga?
Je jake su mi reference propali forumaši (ne govorim za sve, samo za ove sociopate) i stručni novinari haha, jedina referenca na našem TK je već 1000x dokazani bloger koji je u više navrata izjavio da je ovo tek početak ukoliko ne bude nekih značajnijih kolebanja vani… i kome vjerovati njemu ili ovima koji vrte 5000 kn i žive s roditeljima.
e da, i naravno vjerovati prvenstveno u sebe…
Je jake su mi reference propali forumaši (ne govorim za sve, samo za ove sociopate) i stručni novinari haha, jedina referenca na našem TK je već 1000x dokazani bloger koji je u više navrata izjavio da je ovo tek početak ukoliko ne bude nekih značajnijih kolebanja vani… i kome vjerovati njemu ili ovima koji vrte 5000 kn i žive s roditeljima.
Daj se smiri malo, svatko vrti koliko može!
Daj se smiri malo, svatko vrti koliko može!
[/quote] Dobro možda sam se malo krivo izrazio… i ja sam nekad počinjao sa malim ulozima ali nikad nisam širio crnilo a ove sitne duše bi i prodali mamu kod koje žive za burek. Trenutno sam 75% u kešu iz opreza, čak bi mi pasao neki pad, jel pišem crnjake zbog toga?? Krajem 2008. bih razumio ali sad kad imamo naznake oporavka, gade mi se iskreno.
Cijelo vrijeme si u kešu ili si ipak sudjevovao u ovom rastu?
Sudjelovao sam u rastu sa 70% sredstava od početka ljeta na ovamo in and out po običaju.. neke sam duže držao a neke kraće.. Prilagođavam se. Lijep period, nadam se nastavku ako opet krene.
Ono što nas može brinuti je to da smo mi stagnirali dok su USA i EU odrađivali rast boli glava, premašili vrhunce od prije krize i pitanje je šta sad oni misle, kako dalje… ima li lufta za još rasta. Drugi naš problem je taj da će neke dionice morati preuzeti štafetu ukoliko se rast na RIVP zaustavi i krene u korekciju a to bi se realno moglo desiti tijekom zime. Drugo je sve ok po meni, imamo zamašnjak ali još uvijek je svježe pamćenje i znamo da i mi znamo padati pa opreza nikad dosta. Vidimo oprez zadnjih par dana.
@Zm pojasni molim te kako?