Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

migra
više-manje sve to stoji, ali građevina je sektor koji će najkasnije izaći iz “krize” jer se i rokovi realizacije (od izrade samog projekta, pripreme sve dokumentacije, natječaja, samog izvođenja radova, pa i same naplate) protežu godinama, pa su i fin rezultati vidljivi kasnije. usprkos svemu, ipak se nešto pokrenulo.

randopph@
slažem se uz dodatak da se to neće dogoditi(izlazak iz krize) nego se je već počelo događati,naizgled mala ili ustvari jako velika razlika s pozicije burzovnog investiranja.
pokazuje to i cijenovni odmak od dna i nervozna trgovina kao prilično jasni signali da bi bilo mudro razmotriti mugućnost jer u prošlom krugu 2004-2008 mnogi čak i “profesionalci”,fondovi nisu prepoznali potencijale građevinskog sektora a povijest se gotovo uvijek ponavlja.
nije tajna da je za mene taj sektor novi turizam po potencijalnoj prilici,nekih dokaza već ima…
barem za one koji neće predugo čekati da dobiju “crno na bijelo” što je već u zraku…
najniže valuacije imovine od svih sektora koja se svakim danom sve više stavlja u funkciju?
izgledna je i puna zaposlenost što će utjecati na rast maraži.
meni pomalo golica maštu i provlači trnce kroz prste,
za sada sam unutra i čekam FI3q ako će trebati mogu i još značajnije ući.
živi bili…
možda i griješim nebi bilo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

U zadnjih nekoliko mjeseci, vrijednost portfelja mi je porasla za 20%. Držim velike dionice, HT, ADPL, ERNT…Zna li netko koji je razlog za ovo? Jedino što mi ima smisla da se novac od turizma slijeva u jedino područje gdje je moguć nekakav prihod, kamate u bankama su jako male itd.

"Nature is always too strong for principle" - David Hume

migra
više-manje sve to stoji, ali građevina je sektor koji će najkasnije izaći iz "krize" jer se i rokovi realizacije (od izrade samog projekta, pripreme sve dokumentacije, natječaja, samog izvođenja radova, pa i same naplate) protežu godinama, pa su i fin rezultati vidljivi kasnije. usprkos svemu, ipak se nešto pokrenulo.

slažem se svime što ste napisali.
koji je onda zaključak obzirom na sve što ste naveli?
kupovina građevinaca..
kupovanje građevinaca danas, je kao da kupujete turiste prije par godina po po 20-30% današnje vrijednosti.

migra
nešto se definitivno pokrenulo, tako je, ali rezultati po meni neće (još) biti vidljivi niti u q3 niti u godišnjem fi, ali slijedeće g vjerujem svakako da hoće. inače, i sam sam vidio signale oporavaka još prošle g, te mi 10% portfelja čine građevinari.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/samo-u-rujnu-10-milijuna-nocenja-1116885

turizam dobro vuče i padaju rekordi
građevinci nikako da krenu može ih malo povući turizam jer se očekuje gradnja hotela
politika još uvijek po starom

skylab
šuška se o povratku stranih investitora, a oni po običaju ulažu u najzvučnije papire. ima još masu takvih papira.

koliko vidim svi su/nisu za reforme
znači i dalje ne talasaj pa nek nas voda nosi iz EU i okruženja

Rusenje tecaja kune nije reforma. To je katastrofa. Nije mi uopce jasno kako se to moze podvaljivat pod reformu?!

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

U zadnjih nekoliko mjeseci, vrijednost portfelja mi je porasla za 20%. Držim velike dionice, HT, ADPL, ERNT…Zna li netko koji je razlog za ovo? Jedino što mi ima smisla da se novac od turizma slijeva u jedino područje gdje je moguć nekakav prihod, kamate u bankama su jako male itd.

nema to veze s novcem iz banaka, fondovi dižu svoje prinose na planirane razine, a to rade tako da dižu cijene dionicama iz svog portfelja (sad je kraj III kvartala!), što vidiš i po današnjem članku da je 40% dionica na ZSE već na višim razinama nego prije krize… uotalom, kad pogledaš promete na ZSE, 80-90% dnevnog prometa naprave fondovi na 5-6 dionica

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

http://www.seebiz.eu/zagrebacka-burza-investitori-uzeli-malo-predaha/ar-143075/

migra
nešto se definitivno pokrenulo, tako je, ali rezultati po meni neće (još) biti vidljivi niti u q3 niti u godišnjem fi, ali slijedeće g vjerujem svakako da hoće. inače, i sam sam vidio signale oporavaka još prošle g, te mi 10% portfelja čine građevinari.

ja sam malo optimističniji po brzini dolaska”crno na bijelo”
meni je primarno bitno ne kada će već dali će?
kupujem da bi prodavao i za 5 godina a ne 5 dana u koliko su neki građevinci narasli za 30% ovih dana ili 100% za 3 mjeseca,ja sam ih kupovao prije godinu dana i nedavno dokupljivao.

24.05.16 str 457 thnk=278

“ako ne griješim doći će dan možda već uskoro,tog će dana teći potoci suza,žući i jala kao i na turizmu.
ulazak godinu prerano će biti premija za ulazak nekoliko dana prekasno.

postoje razne tehnika investiranja ,recimo da se je meni ovakva pokazala bitno uspješnijom.
himr sam prije 5 godina kupovao po avg 200 prodat ću ga sada po 819.
ima i onih koji su na druge načine zaradili i više .
ali nažalost prosječan avg investitor je daleko od toga a mišljenja sam da je prenestrpljiv u traženju brzih “boljih prilika” i nezadovooljava se dugoročnom i relativno sigurnom zaradom koja može ali i nemora biti “izdašna” ali pruža sigurnost u prije svega imovini.
možda i griješim,nebi bilo…
vrijeme napravi svoje i dok spavamo,dok ne gledamo u ekran.
svatko ima pravo na svoj izbor zar ne?
tko nije strpljivi+optimista+može čekati mislim da bi mu bilo bolje da izbjegava burzu
a bolje i za nas da ju takvi izbjegavaju jer će opet u nekoj budućnosti zakucati dionice van svake pameti.
bolje da imamo polagani i zdravi rast na dugoročnim investitorima pa će i potresi biti bitno manji.
zato sam napisao ovdje da djeci u osnovnoj školi treba prenjeti znanje o tržištu kapitala jer u protivnom dođu odrasli koji misle da između burze i kladionice nema razlike a to je zagarantirana katastrofa kad-tad.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

svojevremeno je ugledna ekonomistica u jednom intervjuu rekla da bi devalvacija kune od 10% bila prihvatljiva.Ni ja ne želim devalvaciju jer ne znam što bi mi ona donjela.Sjetimo se Škegre,Valentića,Rohatinskog i stabilizacijskog programa,PDV.uvođenja kune kada je suzbita inflacija itd
I Vujčić priziva jedan takav program ali bez diranja u tečaj kune a ja osobno ne mogu pobjeći dojmu da nas
taj fiksni tečaj godinama vodi u propast.Svi navode stambene kredite kao opravdanje da se ne će moći vraćati.Pa i Grčka ne može vraćati kredite i vjerojatno će joj morati otpisati neke dugove da može vraćati
preostale dugove.
Kako je nađeno rješenje za Franak tako se može naći i za kredite u eurima pa onda možda može ta prihvatljiva devalvacija od 10%.Mafijaške banke neka snize kamate kao što su i vani.I Vujčić je pričao svašta za akciju Franak a vidimo da nije tako kao što govori HNB i Banke koje su u stranim rukama i žele status quo
.

New Report

Close