Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dacco po vama je najbolje investicija oročenje u banci, samo recite u kojoj valuti bi bilo najbolje?

Na osnovu čega ste to iščitali , gje ja to pozivam na bilo što ili odgovaram ulagače od bilo čega???
[/quote]
Evo vam nešto na vašu temu nije moja preporuka nego samo kopi-paste link analitičara s tržišta financija.

Špekulanti očekuju jačanje dolara i slabljenje franka

Evo dobili smo na temama dva nova dežurna katastrofičara , koji nas upozoravaju i jako su zabrinuti , te nam neizravno govore kako ne valja kupovati ili biti u dionicama , već samo keš , a ima tu i konstruktivnih članaka i na linkovima koje stavljaju ! Stvarno hvala vam @daco i @zlocesti 😇😍

Evo dobili smo na temama dva nova dežurna katastrofičara , koji nas upozoravaju i jako su zabrinuti , te nam neizravno govore kako ne valja kupovati ili biti u dionicama , već samo keš , a ima tu i konstruktivnih članaka i na linkovima koje stavljaju ! Stvarno hvala vam @daco i @zlocesti 😇😍

Mislim da je ova tema bila otvorena kada je CROBEX bio na 1870 points.

I onda sam upozoravao da smatram, da do oporavka burze nažalost neće doći.

Od tada psi laju, a karavane prolaze.

Ja bi molio dežurne uber optimiste da prilože dokaze oporavka burze, a ne samo da kritiziraju oponente.

Jer inače izgledaju uvjerljivo kao milanovićeva vlada.

I kako ide oporavak? [emo_smijeh]

Gdje nam je vrhunski analitičar tetro, gama, beta i alfa analiza Real Bear?

U koju se rupu sakrio?

Tko je tu neznalicu slušao se stvarno opario, hahaha

Ne sviđa vam se moje pisanje ili mislite da obmanjujem (govorim kontra trenda)? Kriza ili panika je dobra prilika za pametne (sposobne) ali samo ako prepoznaju da na vrijeme iziđu prije(ogromnog gubitka) strmoglavog pada pa kupe jeftinije kad se desi stagnacija, što mnogi od nas nisu prepoznali na početku recesije iz koje nismo izišli barem ne što se tiče ZSE, a slijedi nam novi šok a možda i Grčki scenarij začinjen izbjeglicama i velikim ratnim zbivanjima na bliskom istoku a možda i bliže. Radi osobnog portfelja volio bih da sam debelo zabridio u krivi sokak ali trend mi govori da nisam ili jesam pokazat će vrijeme. Dajte nam kontra mišljenje (projekciju)unesite nam vedrine na ovoj temi.

Nije da branim real bear-a, ali lako je sad pametovati (nakon bitke) i naslađivati se tuđom pogrešnom prognozom (iako čak ne znam je li pogrešna, jer nije bilo riječi da će sve gore za par tjedana… treba pričekati bar godinu dana pa suditi).

Nego, hajde reci ti nama što će bit za 2 mjeseca? Hoćemo gore ili još dolje? Nije valjda da to ne znaš kad si toliko pametan? 😉

O, ne, ne, draga bogata, ja ne pametujem nakon bitke, ja sam isto govorio u isto vrijeme dok je RB najavljivao procvat Crobexa.
I isto govorim i dalje za slijedeća dva mjeseca, a može i slijedeće dvije godine.
Eto, crno na bijelo, pa se vidimo za dvije godine da vidimo situaciju.
Dakle ide se duboko dolje. Ronjenje na dah.

Nemojte plašiti narod, male ulagače. Nema nikakvog razloga da uslijedi nekakav drastičan pad. Definitivno je situacija u državi bolja, iz mjeseca u mjesec, a što i pokazuju mnogi pokazatelji. Pošto je riječ o ogromnom sustavu koji se ipak, rekao bih, pre sporo reformira potrebno je jako puno vremena. No, činjenica je da se promjene događaju. Gospodarstvo nam uopće nije tako loše kako mnogi prikazuju, a kao i u svim svjetskim gospodarstvima postoje firme koje se bolje i lošije prilagođavaju i samim time posluju.
Priča kako će situacija eskalirati i kako će tržište potonuti zaista nema opravdanja niti razuma.
Najveći problem našeg tržišta je strah, a što i prouzročuje katastrofalnu likvidnost.
No, oporavkom cjelokupnog gospodarstva, polako će se povratiti povjerenje kao naših tako i stranih ulagača, a onda će ono biti raj.

Koliko se sjećam spominjao je smanjenje naftnih derivata, ali je država brzo reagirala i uvalila trošarina preko 1,00 kn čime je onemogućila daljnje smanjenje cijene derivata, a time i značajnine uštede stanovništvu. Da je cijena ispod 8,00 kuna E95 mislim da bi se indirektno odrazilo i na burzu.

Invest – Najveći problem našeg tržišta je strah

Čemu najviše pridonosi negativnost naših “medija” i selektivno prenošenje vijest tj. uopće ne prenošenje dobrih a guranje loših ( perjanice selektivnosti – HRT ,RTL ,… nastavi niz ).

http://www.ijf.hr/upload/files/file/newsletter/95.pdf

Tablica 1.
Kretanje trošarina na benzinska i dizelska goriva u razdoblju od 1994. do 2014., u kunama po litri goriva

1. srpnja 1994. 1,60 1,40
1. srpnja 1999. 1,80 1,60
1. srpnja 2000. 3,00 2,10
listopad 2000. 2,40 1,50
1. siječnja 2002. 1,90 1,00
1. svibnja 2007. 1,65 1,00
1. siječnja 2010. 2,85 2,20
1. rujna 2010. 3,10 2,20
ožujak 2011. 2,95 2,05
1. siječnja 2013. 3,151 2,354
2. ožujka 2013. 3,15 2,45
23. srpnja 2013. 3,36 2,56
3. rujna 2013. 3,46 2,66
travanj 2014. 3,66 2,86

u međuvremenu su još dodali (država) 1,00 kunu. Pitanje je koliko nafte kompanije mogu zaraditi kad im država uzima preko 50% na ovu cijenu, a sada je država preko 6,00 kuna/litri.

Nema tu više veće mogućnosti za spuštanje cijene i što će biti ako raste, cijena 15,00 kn/litri?

Ispravak, preko 4,5 kune za benzinska goriva bez PDV-a.

New Report

Close