Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Medo pa zato i trebaš pisati usprkos svoj nekompetenciji okolo. Ajde samo nastavi

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Po meni se burza oporavlja. Evo ja gledam dionice u kojima sam sve mi je naraslo bar 50%. Neke 200, neke 100 a najmanja 50%. Doduse ima tu i tamo koja di je pushing 50% ali Bogu hvala ove vece pozicije kompenziraju pushing. Evo i danas am upua 35 klo eura u jdnu dionicu. Nadam se da ce potegnit u manje od godine bar 25% meni dosta.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Jako pokvareno, lažljivo i bez zrna znanja, a treba samo otvoriti link koji sam stavio i pročitati [emo_smijeh]

Evo još jednom, nadam se stvarno zadnji put …

Vaš link …

2) Uključena je procjena vrijednosti trgovine ispod praga uključivanja za siječanj 2014.
Procjena vrijednosti trgovine ispod praga uključivanja za siječanj 2015. bit će uključena u Priopćenju 4.2.1/1. koje će biti objavljeno 8. travnja 2015.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Da, da, zanimljiva činjenica je da ste pričali drugu priču i da niste 27.02.2015. na ovim stranicama upozoravali da je objava o rastu BDP od 0.3% samo privremena, te da će “pravi” rezultati bit objavljeni tek 6.3.2015 na dzs.hr, i da se još svašta može promjeniti.
Naprotiv, slavodobitno ste najavljivali rast burze. Toliko o pokvarenosti…

u Sabor ide uskoro Zakon o Sportu no i bez njega neki znamo što je fer-plej,
a u boksu koji je plemenita vještina postoje i niski udarci i teško ih je spriječiti objektivna publika to prepoznaje a navijačka odradi svoje

broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u siječnju je niži za 0,7% nego u siječnju prošle godine, a industrijska proizvodnja je u padu….
“sad će oporavak” bla bla bla…

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

“Odbor za indekse na svom je sastanku 5. ožujka 2015. godine izvršio redovnu reviziju indeksa CROBEX® i CROBEXtr©. Revizija je izvršena na osnovu podataka o trgovanju u razdoblju od 1. rujna 2014. do 28. veljače 2015. godine.
Uvjete za ostanak nisu zadovoljile sljedeće dionice i isključuju se iz indeksa CROBEX® i CROBEXtr

Viadukt d.d.
Varteks d.d.
Petrokemija d.d.
RIZ-odašiljači d.d.
Vupik d.d.
Tehnika d.d.
Luka Rijeka d.d.
Jadroplov d.d.
Uljanik Plovidba d.d

Uvjete za uključenje u CROBEX® i CROBEXtr© zadovoljile su dionice društava:

Turisthotel d.d.
Luka Ploče d.d.
HUP – Zagreb d.d.
Plava laguna d.d.
Liburnia Riviera Hoteli d.d.
Imperial d.d.
Hoteli Maestral d.d.
Ingra d.d”

Iako u odabir Crobexa ulaze dionice koje imaju određeni nivo trgovanja, mislim da je potpuno jasno da se trguje s onim s čime se može i što eventualno ima bilo kakvu perspektivu, pa shodno tome je i Crobex ogledalo stvarnog stanja ekonomije.
Dakle, potpuni krah bilo kakve industrije, proizvodnje ili ekonomske grane u Hrvatskoj a da nije turistička, dokazuje i to da u Crobex ulaze čak 6 novih turističkih dionica a izlaze dionice prehrambene, prerađivačke, građevinari,tekstilci, pa čak i elektro industrija.

Crobex će za koju godinu biti samo turistički sektorski indeks…
A Hrvatska neće imati apsolutno ništa osim sunca, mora i uhljeba..
To je pravi put..

Nevjerojatno , ispali viadukt, tehnika i riz , a ušla snažna i perspektivna ingra!

umjesto da sreže deficit, vlada se sprema spaliti još 3 milijarde kuna državnog (našeg!!!) novca:

http://danas.net.hr/novac/operacija-spasavanja-porezni-obveznici-duznike-caste-s-3-milijarde-kuna

ima li to veze s time da ministar financija i članovi vlade imaju kredite CHF??? [emo_bijesan]

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

svaka čast svima ali po meni ekonomskog smaka svijeta neće biti i povećanja
kamata neće biti u americi jer jača dolar i EU/KINA/SAD će se uskladiti.
vjerojatno će to morati prihvatiti i rusija

ovdje ovi vele da će fed povećati kamate
Zagrebačka burza: Izgledan nastavak minimalnih pomaka indeksa

Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.03.2015. – 09:52:46

ZAGREB – Kako nema poticajnih vijesti, na Zagrebačkoj burzi i danas se očekuju ′milimetarski′ pomaci Crobexa, dok na inozemnim burzama špekulacije o povećanju kamatnih stopa u SAD-u izazivaju pad cijena dionica

Prošle je godine na sezonskim poslovima, preko splitskog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ), angažirano gotovo 8.000 nezaposlenih osoba, a u nadolazećoj turističkoj sezoni bit će ih vjerojatno i mnogo više, piše Slobodna Dalmacija. Naime, samo tijekom prva dva ovogodišnja mjeseca poslodavci su, preko oglasa na Zavodu, tražili 1.973 sezonca, što je čak za 49 posto više nego u istom lanjskom razdoblju kad ih je bilo – 1.318.

– Riječ je o radnim mjestima, odnosno zanimanjima koja se, inače, najviše zapošljavaju u sezoni, a to su sobarice, kuhari, recepcionari, prodavači te ostale struke iz turističko-ugostiteljske djelatnosti, odnosno djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane – objašnjava Žana Gusić, predstojnica HZZ-ova područnog ureda.

Veće hotelske kuće traže i druga uslužna zanimanja, poput kozmetičara, pedikera i frizera, a kao novitet zamijetili smo potražnju za maserom, odnosno maserkom na plaži koju putem HZZ-a oglašavaju uglavnom hoteli na Makarskoj rivijeri.

– Takva je usluga sastavni dio ponude brojnih svjetskih resorta. Naši hotelijeri unapređuju svake sezone svoju ponudu i mnogi se danas mogu svrstati uz sam bok velikim svjetskim hotelskim lancima, od kojih su pojedini već i dulje vrijeme na našim prostorima – kaže Gusić.

U svakom slučaju, najviše radnih mjesta sada oglašava hotelski lanac “Sunčani Hvar” – više od 300 među kojima je samo 70 rezervirano za konobare. U “Svpetrvs hotelima” posao će ove sezone naći barem 239 (broj sada oglašenih radnih mjesta na Zavodu) nezaposlenih, a priliku za zapošljavanje na južnoj strani Brača, u bolskim hotelima “Zlatni rat”, dobit će, također, više od 200 osoba koje su u potrazi za poslom, piše Slobodna Dalmacija .

Među većim oglašivačima sezonskih radnih mjesta spomenimo još hotele “Podgora” i “Baška Voda”, tvrtku “Modra špilja”… Spomenimo i to kako je velik broj poslodavaca, poput “Le Meridien Lava” ili “Radison Blu Resorta”, tijekom siječnja i veljače preko Zavoda organizirao susrete s nezaposlenim osobama koje apliciraju na sezonska radna mjesta.

Najbolje u cijeloj priči jest to što su, prema podacima splitskog HZZ-a, pojedini sezonci lani bili angažirani i do početka prosinca, odnosno tek tada su se vratili u evidenciju biroa. Nadajmo se da će tako biti i ove godine…

www.lociraj-popust.com

To je to. Kuhari, sobarice, recepcioneri. To je naša budućnost. Poznato je da su turističke firme zamašnjaci gospodarstva kao i pokretači burze u cijelom svijetu. U to ćemo ulagati. Budućnost je svijetla. MSU-R-A More, sunce i uhljebi…

New Report

Close