Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bravo kolega hasenfefer… konačno da se ti i ja u nečemu slažemo

Kolega Medo, u dosta toga se mi slažemo.

U onom što se ne slažemo je vremenski tok, ili vrijeme.

To je jedina varijabla koju ni fizičari nisu uspjeli do sada objasniti, pa sve teorije na kojima počiva fizika su više nego upitne.

Tako da zbog toga se ne bi trebali zabrinjavati.

Na kraju krajeva jedino što je sigurno da teorija kaosa funkcionira.

@avax10

Zar nije dosta samodestrukcije, dokle to ide?
Kako to sjevernjaci mogu sve radit po špagi i ne žalit truda pa imat i ovce i novce uz visoke standarde kontrole a mi ne možemo ni čavao zabit u drvo a da se na stražnje noge ne digne sav puk koji istovremeno baca svoje smeće-komunalni i ini otpad gdje god stigne??? Zar ne treba pitat narod na referendumu jel za ovo razvrstavanje otpada ili ne?

Hoćemo uskoro raspisivati referendum jel nam uopće treba kemijska industrija ili ne zbog mogućih zloupotreba vezanih na proizvodnju sintetičkih droga???

turizam je naša naprofitabilnija grana gospodarstva i da nemamo turizam bili bismo na razini albanije (bez uvrede bilo kome). turizam generira desetke tisuća radnih mjesta, a indirektno i stotine tisuća ako računamo i privatni smještaj, donosi nam preko 7 milijardi EURa godišnje…. dakle, i te kako se narod mora pitati želi li platforme na jadranu i pod kojim uvjetima, koliko daleko od obale, uz koje mjere zaštite itd. … Vrdoljaku ne vjerujem ni malo, niti tome što on priča. Želim čuti sva mišljenja o tome i onda neka narod odluči uzevši u obzir pluseve i minuse, rizike i potencijale.
[/quote]

Majstore, turizam je naše najveće zlo i prokletstvo. Ulijenio je stotine tisuća ljudi koji de facto žive od nerada i rentijerstva, isključio im mozgove, ruke i duše te time onemogućio u stvaranju. Pogledaj koje su zemlje turističke, a koje nisu pa onda donesi sud koje su uređenije i bolje im ide. Npr. Njemačka, Finska,Švedska, Engleska itd. naspram Italije, Grčke, Hrvatske itd. Molim vas lijepo.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@avax10

Kako to sjevernjaci mogu sve radit po špagi i ne žalit truda pa imat i ovce i novce uz visoke standarde kontrole a mi ne možemo ni čavao zabit u drvo a da se na stražnje noge ne digne sav puk koji istovremeno baca svoje smeće-komunalni i ini otpad gdje god stigne??? Zar ne treba pitat narod na referendumu jel za ovo razvrstavanje otpada ili ne?

Hoćemo uskoro raspisivati referendum jel nam uopće treba kemijska industrija ili ne zbog mogućih zloupotreba vezanih na proizvodnju sintetičkih droga???

turizam je naša naprofitabilnija grana gospodarstva i da nemamo turizam bili bismo na razini albanije (bez uvrede bilo kome). turizam generira desetke tisuća radnih mjesta, a indirektno i stotine tisuća ako računamo i privatni smještaj, donosi nam preko 7 milijardi EURa godišnje…. dakle, i te kako se narod mora pitati želi li platforme na jadranu i pod kojim uvjetima, koliko daleko od obale, uz koje mjere zaštite itd. … Vrdoljaku ne vjerujem ni malo, niti tome što on priča. Želim čuti sva mišljenja o tome i onda neka narod odluči uzevši u obzir pluseve i minuse, rizike i potencijale.
[/quote]

Majstore, turizam je naše najveće zlo i prokletstvo. Ulijenio je stotine tisuća ljudi koji de facto žive od nerada i rentijerstva, isključio im mozgove, ruke i duše te time onemogućio u stvaranju. Pogledaj koje su zemlje turističke, a koje nisu pa onda donesi sud koje su uređenije i bolje im ide. Npr. Njemačka, Finska,Švedska, Engleska itd. naspram Italije, Grčke, Hrvatske itd. Molim vas lijepo.
[/quote]

Samo se ti diži u 6 , oblači smrdljivu manduru , i idi radit i razmišljat za minimalac (na crno), koji ni ne dobiješ, a ako slučajno dobiješ država ti uzme fifty present (namjerno sam tako napisao), a ja ću u turizmu usluživat bogate turiste! Ili ću se bavit več nečim što ima veze sa turizmom.

Majstore, turizam je naše najveće zlo i prokletstvo. Ulijenio je stotine tisuća ljudi koji de facto žive od nerada i rentijerstva, isključio im mozgove, ruke i duše te time onemogućio u stvaranju.

hrvatski turizam je najbrže rastuća svjetska destinacija, a i sam turizam kao takav spada među najbrže rastuće svjetske industrije, tako da mi se čini da netko drugi ima isključen mozak, ruke i dušu

Hrvatska je najbrže rastuća svjetska turistička destinacija!

Ignore: KressoM, delux

Dug kao postotak BDPa:
Njemačka 188%
Švedska 290%
Engleska 252%
Austria 225%
Italija 259%

Što će reći da naš turizam raste samo i jedino zato što zemlje iz kojih nam dolaze turisti troše sve više novca koji će morati vraćati buduće generacije. Praktički prosperiramo na tuđoj budućoj propasti. Osim naravno ako Zemlja ne odluči izbrisati metastaze zvane čovjek sa planete…

@avax10

[/quote]

[/quote]

Samo se ti diži u 6 , oblači smrdljivu manduru , i idi radit i razmišljat za minimalac (na crno), koji ni ne dobiješ, a ako slučajno dobiješ država ti uzme fifty present (namjerno sam tako napisao), a ja ću u turizmu usluživat bogate turiste! Ili ću se bavit več nečim što ima veze sa turizmom.
[/quote]

Tako je.

Bolje je biti konobar, sobarica ili gradski klaun (to treba znati) nego razmišljati svojom glavom.

Klima se mijenja.

Baš me zanima kad će te imati dva tjedna Sunca cijele sezone, što će to turisti raditi i što je važnije što će te Vi to raditi?

Možete prodavati kišobrane.

Pretpostavljam kineske jer do tada ni to nećete znati napraviti.

vladin plan kreće u svibnju kada će biti sve predstavljeno ECB/EU
zdravstvo je prvo na redu za reforme.pošto je to politička odluka čeka se samo
odluka Vlade rekao je Lalovac
Draghijevi euri dolaze europi od 9.3.2015
a za Uskrs i dalje sve tamo do 10.mj.kada će vjerojatno biti izbori euri od
turista prelaziti će u hrvatske đepove bit ćemo bolje volje i kupit ćemo IPO
pred izbore.Od Uskrsa ulazimo u lauf.U Opatiji neće biti mjesta a u Rovinj i Poreč ne će se moći ni ući za dane atrakcija pilota i uživanja i igara na pijesku.

Najjače mi je ovo prozivanje za licemjerje onih koji voze gliser i usporedba njih sa bušenjem nafte na platformama. Pa mislim stvarno koliko nisko možete ići?
Naravno da narod treba odlučiti, još kad čujem da bi o tome trebali odlučiti stručnjaci krepam od smijeha. Stručnjaci kao Milanović, Maras, Šuker, Karamarko i ekipa. TO su ti stručnjaci koje imamo. Trebamo njihovo stručno mišljenje, treba nam njihov stručan osvrt na situaciju, kao i stručna analiza stanja.
U ovoj državi treba sve, ali sve staviti na referendum. Jedino tako se možemo spasiti od stručnjaka…Dao bog da vam takvi stručnjaci vode kućni budžet..

Ja sam samo htio reći da sam cijelu svoju mladost proveo radeči i razmišljajuči od jutra do mraka a nemam baš velike koristi od toga ( osim što sam očelavio , a tek mi je 30). Što sam više znao i razmišljao to sam više morao radit a PLAČA ISTA. Sad ja bi rađe skupljao flašice po kontenjeru nego radio i razmišljao jer rezultat je skoro pa isti (nažalost tako je to u Hrvatskoj) , ali skupljajuči flašice nebi bio pod stresom.
Poanta toga svega je da ja želim uživat u životu , a ne čelavit razmišljajuči, i radeči 12 sati ,sad dali ću imat dionice turističkih firmi i brat dividendu , ili ću iznajmljivat apartmane ili ću radit kao konobar i brat tringet , ne razmišljajući puno a dobro zaradit. A onaj koji želi puno razmišljat a malo zaradit neka se slobodno bavi mojim bivšim poslom radno mjesto mu je otvoreno.

I ovo nije napad na nikog , ovo je samo moje osobno iskustvo koje ja djelim sa vama.[emo_namigusa]

Vidim potrošili ste prilično prostora na serverima na najpovoljnije zaduživanje države u povijesti. Tako je i na zadnjoj aukciji trezoraca (netom prije izdavanja obveznice u EUR) ipak bilo malo više interesenata: nisko -> pa valjda dojava -> pa panika -> pa nevoljko -> pa ipak .. [emo_smijeh]

Pored toga nekoliko prijedloga koraka koji idu u pravom smjeru:
1) Zdravstvo Vaš link …
2) Sve glasnije o financijskom opismenjavanju – čekam samo inicijativu regulatora Vaš link …[/url]
3) povezano sa ovim gore – rješenje CHF blizu: Vaš link …
4) HEP – sve glasnije IPO: Vaš link …[/url]
5) potrošnja je još uvijek uteg u rastu BDP – ali ipak automobili: Vaš link …[/url]

Oni koji ste pogledali izvješće EU o prekomjernim makroekonomskim neravnotežama na jako puno mjesta se spominje dug centralne države. Za one koje zanimaju i detalji iznimno brzog rasta tog duga ima i par detaljčića oko nove ESA2010 metodologije gdje je najveći problem bio “gues what” – autoceste i njihov golemi dug. (to je dodalo nekih 8-9% rasta duga države u zadnjim godinama – toliko o ovima što misle da će sve i dalje ići po starom – i kako smo se „racionalno“ zaduživali 2009 i 2010)

Kad govorimo o iskorištavanju prirodnih resursa – kažem samo ovo – u biti je neiskorištavanje svojih resursa izraz ograničenosti i neznanja.

Ovima što tako silno strahuju od platformi – eno imate jednu pored Pule – vadi se plin već godinama – konačno smo i HR počeli iskorištavati vlastiti plin otkad je postavljen plinovod ali nisam primjetio neke prosvjede po Istri valjda tamo nema turizma ili što..
Vaš link …

Inače ima koliko hoćete primjera u svijetu o tome kako plin, nafta i turizam idu zajedno – najočitiji Dubai: Vaš link … – oni mi nekako ne djeluju kao da bi napravili referendum protiv platformi [emo_smijeh]

Pa oni koji voze gliser puno više zagađuju more nego oni kaj imaju motorčić od 4 konja.
Zagađenje je zagađenje.
100 glisera daje lijepu naftnu mrlju.
Mislite da ona ispari?

Ono što sam Vam ja pokušao nacrtati, a što Vama nije nikako jasno je sljedeće.

Vi želite turizam, i želite što više turista.

Da bi to mogli imati osim riješene infrastrukture, morate imati i stabilan dotok energije.

Da li Dalmaciji treba bar jedna termoelektrana da to ima?

Odgovor je DA.

Ali Vi ne bi ništa gradili.

Mislite da će se turisti po ljeti grijati ili hladiti priručnim sredstvima?

Vi nemate infrastrukturu za jedan mjesec, a kamoli za cijelu godinu.

Zato onaj slogan: Jadran, kakav je bio kod dolaska Hrvata, je potpuno istinit kada se pogleda koje uvjete nudite turistima.

Inače slažem se s kolegom. Pogledajte Dubai.

Što je tamo prvo bilo?

Naftna platforma ili turisti?

Zašto je toliko licemjerno i gadljivo to što se ovi koji se vozikaju od otoka do otoka motornim jahtama protive eksploataciji nafte i plina u Jadranu?

Uzmite da Hrvati postanu jako bogati od nalazišta nafte/plina, te da mnogi kupe motornu jahticu i krenu glisirati po Jadranu kao što sada samo neki “uživaju”.

U tom trenutku relativni užitak dotadašnje elite, čije je trenutno “carbon footprint” kao stotine “običnih” ljudi, nestaje.

Problem elita je što nisu više elite ako i drugi zarade neku lovicu. To je dobro poznati feudalni sklop u kojem se “aristokrati” bore protiv napretka jer oni relativno osiromašuju.

Ovu potpunu distorziju svarnosti u kojoj se vozači motornih jahti predstavljaju kao ekolozi i borci za Jadran treba raskrinkati.

BTW, to relativno osiromašenje “veselih štediša” u odnosu na ljude u dionicama biti će neekološko raketno gorivo za lansiranje burze.

Evo čitam da su i novinari konačno skužili da će ECB QE mjere mnoge kompanije iskoristiti za dizanje kredita pa kupnju u trezor. Dobro jutro.[emo_smijeh]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

New Report

Close