bravo kolega hasenfefer… konačno da se ti i ja u nečemu slažemo [emo_namigusa]
CROBIS opet zakucao na ATH… lova u narednih dvije godine doslovce leži na cesti, a postoji mogućnost da je svi drugi u Europi pokupe osim Hrvata koji ne bi prodavali naše, ali bi jako lijepo živjeli na grbači drugih.
Da se osvrnem malo na euro/devalvaciju kune. Ako bi se monetizirale autoceste, i HEP dobrim dijelom prebacio OMF-ovima u zamjenu za obveznice koje drže, dug/GDP pada ispod 60%. Onda još treba stisnuti malo da je deficit na 3%, i eto nas u euro zoni, s kamatom od 1.5% na državni dug.
Ali ne, referendumaši znaju više.[emo_smijeh]
@avax10
Zar nije dosta samodestrukcije, dokle to ide?
Kako to sjevernjaci mogu sve radit po špagi i ne žalit truda pa imat i ovce i novce uz visoke standarde kontrole a mi ne možemo ni čavao zabit u drvo a da se na stražnje noge ne digne sav puk koji istovremeno baca svoje smeće-komunalni i ini otpad gdje god stigne??? Zar ne treba pitat narod na referendumu jel za ovo razvrstavanje otpada ili ne?
Hoćemo uskoro raspisivati referendum jel nam uopće treba kemijska industrija ili ne zbog mogućih zloupotreba vezanih na proizvodnju sintetičkih droga???
@avax10
Zar nije dosta samodestrukcije, dokle to ide?
Kako to sjevernjaci mogu sve radit po špagi i ne žalit truda pa imat i ovce i novce uz visoke standarde kontrole a mi ne možemo ni čavao zabit u drvo a da se na stražnje noge ne digne sav puk koji istovremeno baca svoje smeće-komunalni i ini otpad gdje god stigne??? Zar ne treba pitat narod na referendumu jel za ovo razvrstavanje otpada ili ne?
Hoćemo uskoro raspisivati referendum jel nam uopće treba kemijska industrija ili ne zbog mogućih zloupotreba vezanih na proizvodnju sintetičkih droga???
turizam je naša naprofitabilnija grana gospodarstva i da nemamo turizam bili bismo na razini albanije (bez uvrede bilo kome). turizam generira desetke tisuća radnih mjesta, a indirektno i stotine tisuća ako računamo i privatni smještaj, donosi nam preko 7 milijardi EURa godišnje…. dakle, i te kako se narod mora pitati želi li platforme na jadranu i pod kojim uvjetima, koliko daleko od obale, uz koje mjere zaštite itd. … Vrdoljaku ne vjerujem ni malo, niti tome što on priča. Želim čuti sva mišljenja o tome i onda neka narod odluči uzevši u obzir pluseve i minuse, rizike i potencijale.
Sorry, ipak ima jedna dolarska obveznica koja nije hedgirana (uzeo Šuker 2009)…
ISIN: XS0464257152
1.5 milijardi dolara nominala, istječe 2019, trenutna kamata malo iznad 4%, odnosno za u potpunosti je iskupiti trebalo bi “istovariti” 1.7 milijardi USD.
To bi moglo značiti opet jedno 3% uštede… bravo Lalovac, a hejteri neka hejtaju, idemo dalje [emo_palacg]
A koji strucnjaci?? Vrdoljak i Maras???
@avax10
A što ćemo kad u zrak ode talijanska platforma? Pa oni već buše i bušit će još više od nas, a zamislite vi to, da Nas nisu ništa ni pitali!!????
Koje licemjerstvo, fakat gadljivo…[emo_mrgud]
Prema podacima Europske komisije, godišnje se zabilježi 250 izlijevanja nafte, a mrlja koja pritom nastaje ukupne je površine tri otoka Cresa!!! Kad je Oliver Dragojević svojom jahtom fisherman, čiji je spremnik 600-litarski, blokirao put nekom tankeru? Kada ste vidjeli Tonija Vidana ili Tonyja Cetinskog da blokiraju tankerima uplovljanje u hrvatske luke? Nikada. Vjerojatno nisu imali vremena ili je bilo loše vrijeme.
Znači facer gori tank za tankom s jahticom, a tako jako voli more i ekologiju… a da mi lijepo zabranim sve motorne jahte koje usmrđuju najljepše uvale i uvedemo samo vesla i elektro-motore kao u Plitvicama.
Jel može jedan takav referendom?
BLAGODAT NIŽIH KAMATA MINISTAR LALOVAC S HNB-om RAZMATRA RESTRUKTURIRANJE DUGA
Novim umjesto starih kredita do uštede od 2 mlrd. kuna
Trenutak za restrukturiranje duga treba iskoristiti, smatra analitičar Željko Lovrinčević Godišnje bi samo temeljem novog izdanja obveznica Hrvatska na povoljnijim kamatama mogla uštedjeti 350 milijuna kuna. U deset godina to je više od tri milijarde kuna, kaže ministar financija Boris Lalovac
Jedan od strateških interesa je da napokon počnemo smanjivati jako visoke kamate – Boris Lalovac * Ministar financija Boris Lalovac potvrdio je jučer da s guvernerom Hrvatske narodne banke razmatra mogućnost restrukturiranja javnog duga, kako bi se ranije podignuti krediti zamijenili novima s nižim kamatama. Hrvatska na taj način trenutno zamjenjuje kredite koji dolaze na naplatu, ali je …
NEMA PREDAJE
O istraživanjima u Jadranu trebaju odlučivati stručnjaci a ne narod.Pa nismo više SFNRJ.
umjesto tebe slobodno neka odlučuju “stručnjaci” političari poput marasa, vrdoljaka, grčića, pusićke, opačićke…. ljudima je toga na vrh glave jer vide kamo nas je ta njihova “stručnost” dovela – na korak do bankrota!
Koje licemjerstvo, fakat gadljivo…[emo_mrgud]
Prema podacima Europske komisije, godišnje se zabilježi 250 izlijevanja nafte, a mrlja koja pritom nastaje ukupne je površine tri otoka Cresa!!! Kad je Oliver Dragojević svojom jahtom fisherman, čiji je spremnik 600-litarski, blokirao put nekom tankeru? Kada ste vidjeli Tonija Vidana ili Tonyja Cetinskog da blokiraju tankerima uplovljanje u hrvatske luke? Nikada. Vjerojatno nisu imali vremena ili je bilo loše vrijeme.
Znači facer gori tank za tankom s jahticom, a tako jako voli more i ekologiju… a da mi lijepo zabranim sve motorne jahte koje usmrđuju najljepše uvale i uvedemo samo vesla i elektro-motore kao u Plitvicama.
Jel može jedan takav referendom?
Treba zabraniti upotrebu bilo kakvih motora na Jadranu.
Neka budemo prva ekološko destinacija, prvo more bez upotrebe motora.
Marine engine free sea!
Znači samo vesla, jedra i elektromotori.
Eventualno za pogon trajekata razmisliti o plinskom pogonu.
To će dobro utjecati na naš turizam jer je ekologija IN.
Također, treba zabraniti bilo kakav izlov ribe 5 godina, da se more oporavi
To je sramota. Kad sam bio mali čim sam bacio udicu je grizlo.
Danas ko da lovim na jezeru.
Cijeli dan jedva dva griza.
Inače ja sam sportski ribolovac koji stvarno uživa u ribičiji, ali ulovljenu ribu puštam.
To je ekologija i ljubav prema prirodi, a ne ekološko preseravanje koje je u tijeku u Hrvatskoj.
Hoćemo referendum!