Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

HDZ trenutno ima dosta veći reformski potencijal od SDP-a, tj. ako krene stvarno rezati biti će manje ulice i referenduma. To je zato što veći broj njihovih glasača živi na državnom proračunu, odnosno HDZ pobjeđuje u “pasivnim” krajevima i županijama.

Hoće li HDZ rezati kad dođe na vlast te uzeti prava većinom svojim glasačima (i koliko će oni biti “trpeći”), nemam blage ideje, vjerujem da postoji mogućnost pozitivnih iznenađenja.[emo_smijesak]

Kako će vjerojatno još neke EU zemlje dopustiti slobodan ulaz našim radnicima s 30.06., te kako bi zadržali stvarne stručnjake morat će se dalje rezati još uvijek previsoke stope poreza na dohodak, a tu cijenu mora netko platiti.

Pod stvarnim stručnjacima mislim na inžinjere, liječnike i VKV radnike, jer ekonomista, bankara, pravnika, sociologa, politologa, PR stručnjaka, novinara… ima i u Europi kao piljevine.

Spuštanje poreza na dohodak, masovno kresanje troškova lokalne samouprave i otpuštanja u državim/javnim poduzećima meni će osobno biti lakmus papir misli li HDZ ozbiljno ako dođe na vlast.

A priče o “poticanju” ekonomije od strane političara, nacionalnom konsenzusu i povlačenju sredstava iz EU fondova su mi jako zabavne.

Bilo kako bilo, tko god bio na vlasti u narednom mandatu mislim da će morati baš lijepo “nagraditi” svoje najvjernije glasače. [emo_smijeh]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

HDZ trenutno ima dosta veći reformski potencijal od SDP-a, tj. ako krene stvarno rezati biti će manje ulice i referenduma. To je zato što veći broj njihovih glasača živi na državnom proračunu, odnosno HDZ pobjeđuje u "pasivnim" krajevima i županijama.

Hoće li HDZ rezati kad dođe na vlast te uzeti prava većinom svojim glasačima (i koliko će oni biti "trpeći"), nemam blage ideje, vjerujem da postoji mogućnost pozitivnih iznenađenja.[emo_smijesak]

Kako će vjerojatno još neke EU zemlje dopustiti slobodan ulaz našim radnicima s 30.06., te kako bi zadržali stvarne stručnjake morat će se dalje rezati još uvijek previsoke stope poreza na dohodak, a tu cijenu mora netko platiti.

Pod stvarnim stručnjacima mislim na inžinjere, liječnike i VKV radnike, jer ekonomista, bankara, pravnika, sociologa, politologa, PR stručnjaka, novinara… ima i u Europi kao piljevine.

Spuštanje poreza na dohodak, masovno kresanje troškova lokalne samouprave i otpuštanja u državim/javnim poduzećima meni će osobno biti lakmus papir misli li HDZ ozbiljno ako dođe na vlast.

A priče o "poticanju" ekonomije od strane političara, nacionalnom konsenzusu i povlačenju sredstava iz EU fondova su mi jako zabavne.

Bilo kako bilo, tko god bio na vlasti u narednom mandatu mislim da će morati baš lijepo "nagraditi" svoje najvjernije glasače. [emo_smijeh]

to je realno sagledavanje stvari…

u danasnjem htv1 dnevniku je prezentirano istrazivanje da je 70% gradjana hrvatske za bolne rezove, a ako bi ti rezovi za njih znacili manja primanja onda ih je i dalje za rezove respektabilnih 53%….

a za otpustanja u javnoj upravi je 95% gradjana…fenomenalno…

ne mislim da je hdz program loš jer ga treba prvo vidjeti a ono što je prikazano
na tv je izazvalo ovaj moj komentar i to opet kroz šalu.Ako ne preokrenemo trend
za 2/3 godine a gospodin govori o nekih 10 g.
Vedriš je već dao drukčiji prikaz
a ja ču vidjeti šanse kad ga proanaliziraju neki naši neutralni analitičari
hdz je već imao gosp.forum i program i znamo što je sve bilo govora pa je za mene sve to još neozbiljno.

hrvatska je osma na bloombergovom popisu najjadnijih zemalja [emo_vrtimise]

http://www.vecernji.hr/gospodarstvo/hrvatska-osma-na-bloombergovom-popisu-najjadnijih-zemalja-992841

sad će oporavak pod SDP vladom, samo što nije [emo_vrtimise]

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

ne mislim da je hdz program loš jer ga treba prvo vidjeti a ono što je prikazano
na tv je izazvalo ovaj moj komentar i to opet kroz šalu.Ako ne preokrenemo trend
za 2/3 godine a gospodin govori o nekih 10 g.
Vedriš je već dao drukčiji prikaz
a ja ču vidjeti šanse kad ga proanaliziraju neki naši neutralni analitičari
hdz je već imao gosp.forum i program i znamo što je sve bilo govora pa je za mene sve to još neozbiljno.

… nekada su nam govorili (2008.-2009.) da našu zemlju kriza nikada neće zahvatiti… kad pogledamo jpeg u privitku vidi se da smo uglavnom učesnici trendova… nije mi pošteno od nekoga očekivati dramu u 3-4 godine, a onda navesti “još” deset godina istog!!?

RH uglavnom prati trendove na slici, osim što jednom raste više od drugih (dakle, nerealno!) i padne više od drugih (realno – kao posljedica poslijeratnog nerealnog rasta!)… znamo kako tečajevi dionica lako padaju, ali ipak se sporije vraćaju (:OI)… dakako – i pad je let…

@ Medo

Zanima što misliš što se u tom HDZ planu spominje i devalvacija kune.
Nije baš napisano koliko, ali gospodin za Španjolsku recimo govori oko 34%.

Pa me zanima ako stvarno dođe do devalvacije kune od oko 40%, kako će to djelovati na ZSE i dionice i uopće na Hrvatsku?

Znam da će ljudima u kreditima u stranoj valuti biti koma.

Lp

Karamarko: HDZ-ov program jedina alternativa krizi

Vaš link …

Fakat mi nije jasno zašto HDZ-ovce toliko smeta što će do promjene trenda i rasta GDP-a doći za ove vlade, pa nije valjda da fakat netko ozbiljno misli da su baš oni neke mesije koje će biti zaslužene za rast među najbogatije zemlje svijeta. [emo_smijeh]

Ok, posao oporbe je crnjačenje i širenje depresije te najavljivanje sebe kao spasitelja, ali ispadaju smiješni u svom strahu da će Milanović ostati na vlasti jer se ekonomski trend okrenuo.

Katastrofičarenje i pesimizam može samo još malo odgoditi jaču domaću potrošnju i investicije, a nema nikakvog utjecaja na trendove u izvozu i turizmu, te investicije vezane na te sektore. [emo_smijesak]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

se ekonomski trend okrenuo.

samo u tvojim snovima…

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

oporavak burze odnosno izbori su počeli
KOLIKO KOŠTA DIONICA HEP-a

http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/hep-totalni-scenarij-prodaje
http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/dionice-hep-a-kupit-ce-izmedu-100-i-200-tisuca-gradana

zbog bezobrazno skupog goriva, naši ljudi ga sve više toči preko granice! a usput napune gepeke jeftinom robom pa em naša država ne dobije PDV niti trošarine od goriva, em izgube PDV na hranu i ostalo što se kupuje preko! [emo_palacg]

http://www.vecernji.hr/hrvatska/slavonci-opet-po-gorivo-idu-preko-granice-ustede-po-spremniku-70-kn-992790/komentari

jer porez se ne plaća vlasti koju se ne voli! [emo_palacg]
a oporavak burze… [emo_zloban]

oporavak burze odnosno izbori su počeli
KOLIKO KOŠTA DIONICA HEP-a

http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/hep-totalni-scenarij-prodaje
http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/dionice-hep-a-kupit-ce-izmedu-100-i-200-tisuca-gradana

Tko će to kupovati?

Umjesto da smanje cijenu plina, struje i grijanja….

HEP ostavio cijene iste i napravio si ekstraprofit.

Pri tome jednu investiciju nije imao.

To što pri tome je u potpunosti uništio građane i hrvatsku industriju nema veze.

Samo zbog toga će koalicija izgubiti izbore.

Medo pusti katastrofićare
materijala za oporavak sve više.materijal za HEP sam dao na str.HEP

New Report

Close