Hvala, hvala kolege… trudim se zabaviti i educirati [emo_smijesak]
real bear, jedno u glavu, jel imate rivp?
real bear, jedno u glavu, jel imate rivp?
Trenutno ne, što ne znači da neću skoro kupiti, zanima me koliko je trezor ozbiljan.
btw, ne volim pisati o pojedinim dionicama bez velike ograde, da se krivo ne shvati.
Kolega Realbear…onako sa psihoanalitičarskog aspekta kao što kaže Freud vi ste “otac” koji pokušava pesimistima izliječiti “žive rane”…[emo_smijesak][emo_palacg]
Tnx na odgovoru i stekao sam dojam da je na picku.(molim ne citat na hrvatskom ovo picku 🙂 )Mislite do koliko % ce ici, ako je full, to je skoro ovako napamet 200 mil kn ili vise, prelijepo da bi bilo istinito?! 🙂 Sve mi se cini da su si nastimali izvjesce da malo kupuju u miru, no cini se da to krece po malo..
Ministar Grčić je na to izjavio da oporavak samo što nije krenuo, kao i obećao preko sto noževa da će napraviti izvješće oko strukturnih reformi već u petom mjesecu.
Ako je Grcic obecao nema razloga da mu ne vjerujemo. On se ne razbacuje olako obecanjima. Radi se o vrlo educiranom i kredibilnom strucnjaku.
BDP: Gospodarstvo u proteklom tromjesečju poraslo 0,3 posto (kraća)
ZAGREB, 27. veljače 2015. (Hina) – Hrvatsko gospodarstvo poraslo je u četvrtom tromjesečju prošle
godine 0,3 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, što je njegov prvi rast nakon pada 12
kvartala zaredom.
Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je danas prvu procjenu prema kojoj je bruto domaći proizvod
(BDP) u proteklom kvartalu porastao 0,3 posto na godišnjoj razini.
Time je gospodarstvo provirilo iz recesije nakon 12 kvartala neprekidnog pada, a rast je i nešto veći nego
što se očekivalo.
Osam makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi Hine, procjenjivali su u prosjeku da je gospodarstvo
poraslo za 0,2 posto na godišnjoj razini. Pritom je njih četvero očekivalo rast između 0,1 i 1 posto, troje
stagnaciju, a jedan pad od 0,3 posto.
Premda je rast BDP-a nevelik, to je treći puta od početka 2009. da je gospodarstvo tehnički provirilo iz
recesije. To je prije zabilježilo u trećem kvartalu 2010. i drugom 2011. godine.
DZS je objavio da je, prema rashodnoj metodi, najveći doprinos rastu BDP-a u četvrtom tromjesečju 2014.
ostvaren većim izvozom roba, dok je najveći doprinos smanjenju obujma prouzročen padom bruto
investicija u fiksni kapital.
Prema proizvodnoj metodi, pak, najveći doprinos rastu BDP-a u tome razdoblju ostvaren je u djelatnosti
prerađivačke industrije, dok je najveći doprinos smanjenju obujma ostvaren u djelatnosti građevinarstva.
Prva procjena DZS-a pokazuje da je BDP u 2014. realno manji za 0,4 posto u odnosu na 2013.
Evo Medo kako su se Grci smirili.
Grci nisu Hrvati, kad nešto obećaš, to se mora ispuniti.
Rekao sam ti da će Grci dignuti bunu, ako ne bude po njihovim željama.
Tako će još malo biti u Hrvatskoj, samo puno gore.
Evo, svi će Hrvati napokon maknuti novac s računa banaka i kupiti autoceste.
Medo ide po tvojem planu da se ceste privatiziraju.
Biti će jeftinog novca koliko hoćeš.
Dakle, jedna stvar je riješena, GDP za 4. kvartal +0.3%. Po meni, to će sada prilično ubrzati i neće se moći crnjačiti kao dosad.
Sad idu spike, ali nama treba rast od 6% da stignemo Njemačku za 30 godina [emo_smijeh]
Dakle, jedna stvar je riješena, GDP za 4. kvartal +0.3%.
e sad, ako je točno da se od 9. mjeseca 2014. u BDP ubrajaju prostitucija i trgovanje drogom (što se prije nije ubrajalo), ispada da je ovaj “rast” od 0,3% zapravo pad gospodarstva, pogotovo ako uzmemo u obzir da procjene kažu da te nelegalne aktivnosti u RH iznose oko 1,5% BDP-a???