Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

eh, od kad ste osvježili ovu temu pred par mjeseci, padamo li ga padamo.[emo_mrgud]

@verdi
upravo o tome govorim….
zanime me samo ako trguju četvrtkom, a rade i ostale dane, što to točno rade ostale dane? 🙂

@verdi

upravo o tome govorim….
zanime me samo ako trguju četvrtkom, a rade i ostale dane, što to točno rade ostale dane? 🙂

ma znaš ono ko i hanfa. tu i tamo nešto prebace preko ruku i eto sledećeg mjeseca. to su ti sve neke sinekure i nije potrebno raditi već moraš imati neku štelu samo da upadneš. poslije je lako.

who dares, wins

@sikiriki

A možeš misliti konsternacije i vikanja “to nije fer, to nije fer pa rejting je junk” kod novinara, bankara i katastrofičara ako Lalovac poluči kamatu manju od 3% na 10-godišnje obveznice. [emo_smijeh]

Tu su ta pozitivna iznenađenja o kojim pričamo, recimo cijena od 2.7% generira enormnu presiju na daljnji pad kamata s nesagledivim pozitivnim posljedicama na gospodarstvo.

Mi smo toliko mala i beznačajna ekonomija, koja je na jako niskoj bazi GDP-a i sa smješnim “capacity utilization” kako industrije, rentne pozicije tako i ljudi, da će nas konačni oporavak Europe lansirati.

Mislim, kako ih nije samo sram po portalima i na TV-u širiti toliko depresiju i bacati ljude u bedaru, bolje bi im bilo da pažljivo studiraju što se piše na Opravaku burze i ulažu u znanje.[emo_smijeh]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

novom kuharu u HNB počelo je prigorevat

http://liderpress.hr/biznis-i-politika/hrvatska/popusta-posljednje-sidro/

Odlične vijesti za burzu.
Što će nam devizne rezerve?
Što manje deviznih rezervi, to manje kamate na dug, to bar svatko zna..
U jednom paralelnom svijetu gdje očekuju oporavak burze…

stopwin

znate kaj,nemojte se ljutit.izgleda da su izbori 26.travnja i prema tome purani buju počeli letet.nema paralelnog svijeta Crobex stoji čvrsto na dnu i sada buju
ga pustili da se vine prema 2 … bodova

A što ako su devizne rezerve pale zato što recimo bankari namjeravaju dalje smanjivati inozemnu pasivu, zato što očekuju da će ih Lalovac poklopiti s par milijardi eura.

HNB dobiva vjerojatno 0.3% prinosa po bundsima, ili već gdje drži, a bankari recimo plaćaju 4% maticama. Što znači na ovih 500 milijuna eura da 150 milijuna kuna više ostaje u državi.

Dakle imamo “cut the middle man” scenarij, jer ako se država može puno povoljnije direktno zadužiti u inozemstvu nema smisla postojanje bankarske inozemne pasive i dupli profit bankara. Zato i crnjače. [emo_smijeh]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

stopwin ,ova burza i Crobex su čista farsa

poštovani kaj ste to tek sad skužili na ne sekirajte se predsjednica bu to sve
porihtala

Ne, ozbiljno je lto normalno? PA čovječe Crobex može pasti 0.5% samo ako sve dionice u indeksu roknu bar 5%. Takvo rihtanje indeksa je neviđeno. Realno, da na ZSE nisu naštimali indeks, Crobex bi sad bio na 1300 bodova.
Neka mi netko objasni kako u situaciji gdje su najjače sastavnice Crobexa od Adrisa, ATGR do Eriksona i Zabe u minusu od 1.5%, osim Podravke koja je u plusu 3.5%, a Crobex je u plusu +0.60%.
Kako?

Lovrinčević: Iz javnog sektora treba otpustiti 40.000 ljudi

Lovrinčević: Iz javnog sektora treba otpustiti 40.000 ljudi

Kad netko na vlasti bude imao petlje ovo napraviti onda će burza u nebo…[emo_smijesak]

Upravo tako plavac. To je jedini način da burza počne rasti. Otkazi barem 50 000 zaposlenih u javnom sektoru, ukidanje 90% općina i potpuno ukidanje županija,i slični zahvati.
Rasti neće sigurno zbog nižih kamata na dug državi. Koga boli ona stvar za kamate državi i kakvog to utjecaja ima na bilo koju firmu na burzi? Nikakvog.
Ono, kao, država će plaćati manje kamate na dug koji neće nikad otplatiti pa mi ulagači trebamo otvoriti šampanjac zbog toga, a prihodi i dobit Petrokemije i Eriksona će naglo narasti zbog manjih kamata na dug državi. Koje su to spike, to ni pas s maslom ne bi…

New Report

Close