Lalovac nije ministar, on je car i kralj… [emo_smijeh]
Imali li neki link na Narodne novine o toj 40% stopi poreza na kapitalnu dobit ili to spada pod “plašenje” onih koji čitaju Oporavak burze. [emo_namigusa]
Koliko sam ja mogao upratiti izgleda da će se ići i na potpuno ukidanje stope od 40% poreza na dohodak, ne vidim kako će onda porez na kapitalnu biti 40%.
BTW, jako ću rado platiti (umjereni, recimo 12%) porez po kapitalnoj dobiti kad CROBEX opet bude rastao po 20-50% godišnje.
Odlične vijesti stižu za oporavak burze.
Ht-u pala dobit samo 20%, Eriksonu je dobit pala za samo 39%, a Petrokemija je u gubitku samo 360 milijuna kuna, što je samo 10% veći gubitak nego lani.
Fenomenalno, mislim da je svakom vidljiv oporavak, kao i nagovještaji da će biti još bolje…
Maras, Grčić i Real Bear će poslije održati presicu da se pohvale rastom izvoza i pojačanim razduživanjem banaka, kao i urušavanjem kamata na trezorce, sve što ima enorman utjecaj na rezultate naših kompanija što je i vidljivo iz samih rezultata i izvješća..
Keep up the good work !
HT i ERNT imaju bolja izvješća od očekivanja za 4. kvartal. Stabilizacija prihoda, jednokratni troškovi, najava 25% više investicija od strane HT za modernizaciju mreže, od čega će dobar dio biti rast prihod ERNT-a. Dakle tu može biti samo rasta.
A i dijele dividendu puno, puno veću nego što je prinos po trezorcima. [emo_smijesak]
Što se tiče PTKM, borci protiv kapitalizma su dobili što su tražili.
A što ćemo s recimo JNAF, AUHR, a KRAS kojeg su svi “pokopali” ima jak rast prihoda u 4. kvartalu.
Nismo još ni službeno izašli iz recesije, a eno Tehnika će graditi nebodere u Splitu za pola milijarde kuna, investicije u turizmu pola milijarde eura u ovoj godini + HT diže ulaganja 25%.
A ovo je tek početak početka oporavka. [emo_smijeh]
Pošto je tržišna kapitalizacija naše burze daleko, daleko veća od svih ovih burzi zajedno, možda se neki od investitora odluče investirati u naše perjanice TK-a. [emo_smijesak]
Rast trzista osiguranja nismo imali godinama
http://liderpress.hr/biznis-i-politika/hrvatska/trziste-osiguranja-blago-poraslo-u-sijecnju-2015-/
ako je vam izvjestaj Ht i Ernt napredak u poslovanju onda vi morate ici ponovo polagati temelje ekonomije od ovih svih izvjestaja koji su izlistani do sada jedino Excellsa nekretnine,Kras,Janaf,Zvzd i Tisak zasluzuju dobru cetvorku Igh, VDKTi Koei trojku,Tehnika dvojku a sve ostalo uzas
A zašto Tisak za četvorku, a ne dvojku?
Još par komentara po izvješćima…
* Turisti, iako je po meni 4. kvartal šum bez puno pravih signala za turistički sektor, ipak se vidi rast prihoda, ali i još veći rast troškova pogotovo tkz. u malih dioničara “obljubljenih” ostalih troškova. Jel to rade zbog poreza na dobit, ili je to čista slučajnost ne bi znao.
* TODEX, čini mi se da ipak deflacija i konkurencija uzima danak brže i jača nego li se Todorićovo managerstvo nadalo, tj. brže nego što Agrokor uspjeva smanjiti troškove (finacijske i iz redovnog poslovanja). Mislim da im nema druge nego požuriti na IPO po globalni friški kapital dok se još može, jer bankari jako “vole” Todorića kad treba platiti 10% kamate, a kad treba refinancirati onda tu baš nema velike ljubavi. Razlog zašto promatram ovo je kockanje da će im se prosvijetliti pamet i da će se masivnim IPO-om riješiti poluge duga.
* Bankari, ZABA je razdužila 3 milijarde kuna dugoročnog duga, i vjerujem da je smanjivanje troška kamata po dugoročnom dugu značajno utjecalo na povećanje dobiti. Dakle umjesto da razduže Agrokor, bankari razdužuju sami sebe, što je isto OK politika gledajući s bankarske strane.
* Končar, ovdje se očekuje veliko povećanje prihoda i mislim da će im u doglednoj budućnosti jako koristiti slab euro na globalnim natječajima.
* Adris, one-time troškovi po CO, i gradnja na puno boljim temeljima nego kad je bilo pod državom. Ovdje sam možda najviše bull.
BTW, snaga i količina otpisa/revaloziracija/jednokratnih troškova koje vidimo na priličnom broju kompanija, može osim možebitnih igara oko poreza na dobit/pritisaka na državu značiti i stvaranje preduvjeta za veliki rast y/y u slijedećim razdobljima.
@ Medo
Kako onda tumačite da je burza nakon ovih izvješća pala?
Ako ponašanje burze danas implicira ponašanje našeg gospodarstva za 6-12 mjeseci, onda prema Vašim predviđanjima bi burza sada trebala jaaaaaako rasti, a ne padati.
Uostalom, od ovih izvještaja mogu teško gore.
Samo u stečaj.