Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nadam se da ste svejesni utjecaja ovog urušaja kamatnih stopa po trezorcima na novčane fondove, iz kojih je samo u prošloj godini u obveznice pobjeglo milijardu kuna. Tj. bježi se iz short -> long maturity u potrazi za prinosom.

Međutim, kako će prestati i rast po obveznicama tako će se i na dugoročnom dugu imati uskoro mizeran prinos.

U što će se onda investirati, što je još ono ostalo? [emo_smijesak]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Kolega RealBear…valjda ne mislite da se ta silna lova počinje slijevat na našu “malu”burzicu, pa kud će nam cijene dionica otići…prasnut će ko kokice.[emo_smijesak]

Nadam se da ste svejesni utjecaja ovog urušaja kamatnih stopa po trezorcima na novčane fondove, iz kojih je samo u prošloj godini u obveznice pobjeglo milijardu kuna. Tj. bježi se iz short -> long maturity u potrazi za prinosom.

Međutim, kako će prestati i rast po obveznicama tako će se i na dugoročnom dugu imati uskoro mizeran prinos.

Istina, imam neku lovu u novčanom fondu, ali prinos je toliko bijedan da sam već blizu odluke da i to ubacim u dionice.

@hasenfefer

Osobno za mene činjenice što EK vidi "oporavak" od 0.2% kod nas, te to što Maras "vidi" izlazak iz krize, odnosno što KGK misli da će Hrvatska biti među najbogatijim u Europi i svijetu (ali tek onda kad HDZ dođe na vlast, do tada imamo bankrot), nema apsolutno nikakvu težinu.

Mi smo jako mala ekonomija po obujmu, koja je početnoj fazi apsorpcije u gospodarske tijekove EU. I vrijeme će pokazati da smo itekako konkurentni, pogotovo ako se još spusti porez na dohodak (na račun subvencija i državnih ,dugom financiranih, investicija).

A ljudi koji mogu stvarati su se na malo teži način promijenili iz sumanutih potrošača koji nisu pitali za cijenu/rizik kredita, te postali šparni, razumni i željni rada i zarade.

Pa ja se malo šalim jer to je lakše nego da čovjek plaće.

Normalno da sam bio ironičan kad sam govorio o nekom rastu i predviđanju Vlade.

Onaj tko imalo razumije situaciju zna bez rasta od 7 % nema napretka u Hrvatskoj.

Nažalost, zbog odljeva visoko obrazovnih ljudi kao i pada nataliteta čisto sumnjam da bi uopće mogli postići rast od 7%, pa bi bio sretan i sa 5 %.

“A ljudi koji mogu stvarati su se na malo teži način promijenili iz sumanutih potrošača koji nisu pitali za cijenu/rizik kredita, te postali šparni, razumni i željni rada i zarade.”

Ovo što ste napisali samo potvrđuje moje tvrdnje.
Hrvati nisu g.lupi narod. Ovi koji su se zadužili za stanove i aute (srednji sloj)kada vrate kredite mislim da više nikada neće ući u banku po bilo kakav kredit.

Tako će odgojiti i svoju djecu.
Ovi ostali koji nisu uzeli kredit isto će napraviti. Banke su si dale autogol.

S time da naglašavam da ljudi koji su kupovale stanove, pa i aute nisu nekakvi kockari već ozbiljni ljudi koji su pokušali riješiti osnovne životne potrebe.

Kad toliko popušite u banci, možete misliti kako će ulagati na burzi koja je ipak puno nesigurnije ulaganje.

Ljudi su naučili da mogu samo od svog rada živjeti.

Bilo kakvo dodatno ulaganje koje iziskuje veće troškove od onog što zarade, čitaj krediti, donosi samo gubitak.

Pustite vi medu na miru – vidi se da je zima pri kraju, on je krajnje izmučen i od manjka hrane lovi ga vrtoglavica pa daje potpuno nesuvisle zaključke [emo_smijesak].
Rađe slijedite savjete profesionalaca koji tvrde slijedeće:
1) Još jedan jako miran dan na tržištu obveznica Vaš link …
2) Jedan jako “obostrano (NOT)” plodan dan na tržištu kratkotrajnih dužničkih papira Vaš link …
3) Unatoč drastičnom godišnjem rastu izvoza na tržišta EU (11,8% YoY) i dugotrajnom trendu razduživanja (dugogodišnjem trendu pada kreditnih plasmana nefin. društava) – naša su poduzeća i dalje nekonkurentna (NOT)Vaš link …

Inače samo da spomenem:
1) Snježne mećave su svakim danom sve manje vjerojatne.
2) U vremenu smo fašnika Vaš link … i sigurno će biti ludo – ali nakon toga maske će najvjerojatnije pasti.
3) Nakon toga kreću stidljivo visibabe, ljubičice i zelenilo
3) Armani kaže: bonusi, kravate i odjela su ove godine OUT (znači vjerojatno malo manje putovanja u egzotične krajeve), a radna odjela su ponovo IN

Ugodan dan.

Vidim da su mnogi počeli pratiti cijenu nafte.

Evo link gdje možete vidjeti kako se cijene kreću.

Vaš link …[/url]

Lp

Ajde više s tim izvješćima. Sad ništa i onda će u petak ići ganbang jedan za drugim. Hebena žabokrečina.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Vidim da su mnogi počeli pratiti cijenu nafte.

Evo link gdje možete vidjeti kako se cijene kreću.

Vaš link …[/url]

Lp

taj tvoj link skoro ne mijenja cijenu. ovaj je ažurniji
http://www.investing.com/commodities/crude-oil

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

@ belupo

Da, ali tu nemaš cijenu Brenta (London) već samo cijenu nafte u Americi.

Mislim da cijena na kraju trgovinskog dana dovoljna forumašima, osim ovih kaj trguju naftom.

evo onda ovo
http://www.investing.com/commodities/energies

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Vidim nitko ne spominje kako će na oporavak burze i navalu na dionice utjecati porez na kapitalnu dobit od 12% koji kreće od 1.1.2016.

A porez na dobit od kamata na štednju koji je krenuo 1.1.2015.? Kako će on utjecati na milijarde koje su nam na oročenju?

kako PRAVI MEDO bježi od odgovora kako će na oporavak burze utjecati uvođenje POREZA NA KAPITALNU DOBITod 12-40%+prirez
Nemojte protiv ove vlasti,to su njegovi.A Ministar koji uvodi porez na kapitalnu dobit mu je najbolji ministar[emo_smijeh][emo_smijesak][emo_smijesak]

New Report

Close