Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pozz škvadro, ja sam BULL, teški BULL samome deflacija zeza…

ma sve je to lijepo, svi smo mi bull, svi smo mi odavno nakrcati dionica i to je glavni problem- nema keša koji bi digao burzu! stranci su također odavna ovdje i kupili su odavno ono što ih zanima, a sve nove akvizicije pregledaju 5 puta prije nego daju ponudu. zadnji primjer HMST gdje nitko niti u ponovljenom natječaju ne želi dati ponudu jer nije spuštena početna cijena, 2 natječaja, 0 ponuda. slično je bilo i sa HIMR, JDPL …toliko o strancima koji tobože čekaju da navale na naše dionice. pa nismo mi tunguzija da oni ne znaju za nas i kao sad će navaliti… možeš misliti
glavni problem je ova vlada kojoj nitko vani ni unutra ne vjeruje i samo njen odlazak može pokrenuti burzu. dakle ostaje nam nada za kraj godine…

Ignore: KressoM, delux

ma sve je to lijepo, svi smo mi bull, svi smo mi odavno nakrcati dionica i to je glavni problem- nema keša koji bi digao burzu! stranci su također odavna ovdje i kupili su odavno ono što ih zanima, a sve nove akvizicije pregledaju 5 puta prije nego daju ponudu.

Kako nema casha? Ima ga više nego ikad. I doma (stanovništvo na štednji, mirovinci na racunima i obveznicama) i vani (niske kamate + QE).
Znači nije stvar u manjku resursa već u volji 🙂 Je li jedini razlog vlada ili nešto drugo ili kombinacija?

@plavi01

Po meni, Crobex je onim svojim rastom od 5-10 mjeseca "predvidio" rast BDP-a u 4. kvartalu 2014. (koji će se stvarno dogoditi), a onda su ga prepali sindikalisti skupljanjem potpisa za monetizaciju.

Lijepu su poruku investitorima poslali referendumaši, a i svi oni političari koji su ih podržali, jako lijepu.

Znači poslije toga je CROBEX počeo padati jer je predvidio da do oporavka neće doći.

drugim riječima možemo zaboraviti bilo kakav rast.

Što se tiče veći prihod od PDV u siječnju razlog je veći broj turista u siječnju, kao i lova koja je sjela za ispitivanje nafte i plina iz Jadrana.

ROOkie to što će talijani rasti nije dobra vijest za hrvatski turizam.

Imati će love, pa neće više dolaziti u hrvatsku zbog blizine.

Počinje me zabrinjavati što je Medo postao optimista kao i Milanovićeva Vlada.

Za poklonike, svaka sličnost je slučajna.[emo_namigusa]

Vaš link …

Vrlo zanimljiva situacija sa psihološkog aspekta gdje novaca ima u izobilju ali sedmogodišnja depresija je ostavila dubok trag u ljudima. Bit će potrebno poprilično napora uložiti da se “kolo sreće” pokrene a u tom slučaju kad krene tanka linija je između depresije i euforije a naročito kad se iz lošega prelazi na bolje efekat je euforija/eksplozija.[emo_smijesak]

Dobro se nasmija… znači ako se moje “špekulacije” trenutno podudaraju s optimizmom iz vlade, onda mora da ne vrijede ništa.

Koliko se ja sjećam Grčić je drvio o “oporavku” od samog preuzimanja vlast ali onda je i on pokleknuo s optimizmom i bacio “ručnik na pod”, a moja skoromnost se tu pojavila u 6. mjesec i eto nam pola godinu poslije rasta GDP-a.[emo_smijeh]

A ja uopće i nisam prognozer, ja se samo kladim protiv stava dominantne većine.

Dalje, dubinski je jadan onaj koji misli da bilo koji političari tj. vlada (ova trenutno, bivša ili tko zna koja buduća) može pokrenuti gospodarstvo, burzu i osigurati pučanstvu svijetlu budućnost.

BTW, izvoz u studentom porastao y/y 10%, dok je uvoz pao -0.5% [emo_smijesak]

Vaš link …

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Sjećam se kako je većina analitičara govorila 2007. godine kako će burza i tržište rasti još najmanje godinu dana. Isto se sjećam te godine i jednog forumaša koji nam je skretao pozornost na ono što se događa u Americi (kriza hipotekarnih kredita). No teško je bilo oduprijeti se tadašnjem trendu – kao što je spomenuta euforija i razmotriti hladne glave sve činjenice. Tako je isto moguće i sada da do promjene trenda dođe ranije nego što to većina očekuje. A što će biti okidač za promjenu trenda to je teško reći. Okidač za promjenu trenda 2007. i 2008. je bila kriza u Americi. A kada je već spomenuto kolo sreće dobro je podsjetiti je i našeg poznatog pjesnika koji kaže:
“Kolo od sreće uokoli
vrteći se ne pristaje:
tko bi gori, eto je doli,
a tko doli, gori ustaje.”
Treba samo preživjeti – kako mi investitori tako i kompanije u koje ulažemo. A što se tiče napora za promjenu trenda – postavio bih retoričko pitanje: koliko je napora potrebno da dođe proljeće i da zamijeni zimu. Ono može kasniti, no ono dolazi i mi kažemo kako je brzo došlo ili kažemo samo napokon.

Dalje, dubinski je jadan onaj koji misli da bilo koji političari tj. vlada (ova trenutno, bivša ili tko zna koja buduća) može pokrenuti gospodarstvo, burzu i osigurati pučanstvu svijetlu budućnost.

Sve zavisi čije interese zastupa pojedina vlada. Dolaskom KGK na mjesto predsjednice, odjednom su se počeli pojavljivati hvalospjevi našem turizmu u američko-britanskim medijima (a to je primjetio i bloger). Stoga je za očekivati i porast stranih investicija odmah nakon promjene vlasti.

No ova vlada jest pokrenula gospodarstvo, htjeli mi to priznati ili ne. Svojom pasivnošću tjeraju ljude da se sami pokreću umjesto da čekaju da se majka država brine za njih. Još samo da olabave porezni pritisak i puste slobodno formiranje tečaja.

Hasenfefer zasto smo onda imali vise talijanskih turista kada im je BDP bio veci?

Hices reci da bi nam vise talijanskih turista doslo kada bi im pao BDP za recimo jos 10%?

Ne slazem se no ako je i lose za turizam svakako je dobro za izvoznike.

Smatrate da će generator likvidnosti i rasta cijena dionica kao i kupnje stranih ulagača biti fokusiran prvenstveno na sastavnice Crobexa ili turista?

Jako je teško špekulirati u što bi točno strani investitori mogli ulagati.

Ali mogući impact i količina kapitala koji je trenutno u EU, a i šire, slobodan i traži “metu” je za naše pojmove nezamisliv.

Uzmimo samo Slovence, tuže se da ih je Agrokor i Atlantic pokupovao (a ne sviđa im se ni kapitalno ojačani CO tj. težnja Adrisa za širenjem), pa tko njima brani kupovati Todex, Adris i Atlantic na ZSE.

Ili pokupovati izlistani hrvatski turistički sektor, kad već toliko vole i čeznu za morem. [emo_smijeh]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

http://www.jutarnji.hr/javni-dug-krajem-listopada-dosegnuo-261-milijardu-kuna/1291460/
[emo_zacudjen]

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Dobro se nasmija… znači ako se moje "špekulacije" trenutno podudaraju s optimizmom iz vlade, onda mora da ne vrijede ništa.

Koliko se ja sjećam Grčić je drvio o "oporavku" od samog preuzimanja vlast ali onda je i on pokleknuo s optimizmom i bacio "ručnik na pod", a moja skoromnost se tu pojavila u 6. mjesec i eto nam pola godinu poslije rasta GDP-a.[emo_smijeh]

A ja uopće i nisam prognozer, ja se samo kladim protiv stava dominantne većine.

BTW, izvoz u studentom porastao y/y 10%, dok je uvoz pao -0.5% [emo_smijesak]

Vaš link …
[/quote]

Pa u tome i je problem.

Svi ste optimisti. Kao što tu netko reče svi ste u Bullu.

Vlada, Medo, Forumaši, europska unija, SDP jer im se postotak potpore povećao, HDZ jer očekuje pobjedu na izborima………..
Neki su već toliko frustrirani da kažu da nakon 7 godina recesije dolazi oporavak, jer se naprosto oporavak mora dogoditi.

Ne mora. Jer svi čekaju da se to dogodi, a nitko ništa ne poduzima u tom smjeru.

Svi optimisti, a svatko može dobivene informacije tumačiti kako im paše.

Sad očekujem i analitičare da počnu trubiti o oporavku.

Što onda Medo?

Lp

New Report

Close