Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neslužbeno: Podravka pregovara o preuzimanju slovenske prehrambene kompanije Žito
Piše: M.R.
Objavljeno prije 25 minuta

PODRAVKA je u pregovorima o preuzimanju slovenske prehrambene kompanije Žito, neslužbeno doznaje ljubljanski poslovni list Finance.

Konzorcij dioničara koji sačinjavaju KD Group, Modra zavarovalnica, SDH i NLB Skladi pozvao je koprivničku kompaniju na pregovore, čime je ona postala najvjerojatniji kandidat za preuzimanje Žita.

Prema ranijim informacijama, obvezujuće ponude osim Podravke predali su srpsko-slovenski Don Don i francuski Ardian investment.

Žito se bavi proizvodnjom pekarskih proizvoda, začina, te konditorskim proizvodima od kojih su najpoznatiji bomboni Šumi.

Kompanija je u prvih šest mjeseci ostvarila prodaju od 53,7 milijuna eura, uz neto dobit od 603 tisuće eura.

www.lociraj-popust.com

ono što sam gore napisao da će restrukturiranje zahvatiti i državne tvrtke
izgleda da počinje.Da je država kao vlasnik petrokemije se ponašala kao
menađžer danas ovoga u petrokemiji ne bi bilo.U petrokemiji su bili vlasnici
oni koji nisu vlasnici pa su svi sada tu gdje jesu.

Rivijera Crikvenica proglašena najkreativnijom destinacijom u 2014. godini

i ovdje vlasnik treba biti gazda/država i kroz sva prava radnika napraviti restrukturiranje.
Realni sektor je restrukturiranje prošao mora ga i Država
Isto tako treba napraviti restrukturiranje autocesta jer novaca za vraćanje
dugova nema.
Štrajk rudara u Engleskoj je trajao godinama Margaret Thacher(željezna ledi)
spasila je Englesku od sloma ne odustajući od zacrtanih promjena.
I nama je izlaz samo u reformama.

http://www.monitor.hr/vijesti/velike-promjene-u-hz-u-ili-750-otkaza-ili-propast-tvrtke/287119/
OPROSTITE ovo je trebalo ići uz gore navedeno restrukturiranje države

Oporavak[/url]

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Koliko vidim u jutarnjem, rast po prihodina po osnovi pdva za sijecanj

2014 – 3,5 mlrd
2015 – 3,8 mlrd

MEDO MEDO MEDO MEDO!!! 😉

www.lociraj-popust.com

Imas i u vecernjen listu.

Poreznici zbunjeni kao i analiticari, ocekivali su manje prihode zbog manje cijene goriva i sad ne znaju sto se dogadja. Komedija 🙂

Davno sam ja rekao, RealBeara za predsjednika 😀

Hvala, hvala [emo_smijesak]

Ma ljudi su željni rada, zarade i boljeg života.

Nakon višegodišnjeg teškog otrežnjenja, koji uvijek slijedi nakon onako sumanute kreditne/dioničarske euforije, ljudi/poduzeća su štednjom i razduživanjem stvorili preduvjete za oporavak.

Ono na što se ja sada kladim je da će strani institucionalni investitori početi kupovati kod nas skoro.

Mislim ako su naši OMF-ovi izloženi s 10 milijardi kuna prema inozemstvu, i to dobrim dijelom u regiji, realno je očekivati da i nama strani kapital opet pokuca na vrata.

Jako je bitno to što strani kapital ne pati od sujete (a.k.a. hrvatskog jala), tj. nije im problem kupovati od domaćih investitora koji su se davno ukrcali po pojedinim sektorima/dionicama.

Što je jako veliki problem većem broju domaćih “high net worth” individualaca, te managerima OMF-ova, pa ćemo zbog zadovoljenja njihove iracionalne sujete imati i dosta IPO-ova.

Što je opet dobro. [emo_smijeh]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Kolega RealBear odlične analize i sve ide prema planu i programu.[emo_palacg]Smatrate da će generator likvidnosti i rasta cijena dionica kao i kupnje stranih ulagača biti fokusiran prvenstveno na sastavnice Crobexa ili turista?

Možda BDP raste i brže nego se očekuje:

http://www.jutarnji.hr/lalovac-moze-trljati-ruke-jos-nitko-ne-zna-zasto–ali-skocili-su-prihodi-od-pdv-a/1290504/

A burza bi trebala reagirati oko šest mjeseci (dva kvartala) prije realnog sektora. Što se čeka?

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

za dva dana žestoko poskupljuje gorivo! sad će vjerojatno krenuti dizanje cijena zbog tobožnjeg poskupljenja goriva
http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/u-utorak-nas-ceka-jedno-od-najvecih-poskupljenja-goriva-od-2000-988550

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Što se čeka?! Pa Milanović veli da je burza kladionica, tko će onda ulagati? Treba njega prvo skinuta s trona, onda možemo naprijed, prije ne.[emo_mrgud]

Talijanska sredisnja banka povecala svoju prognozu o rastu talijanskog BDP-a za ovu i sljedecu godinu.

Svi znamo kolilo nam talijanskih turista dolazi i kolika ke robna razmjena sa Italijom tako da i ovo treba imati na umu.

New Report

Close