Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

eto vidite da je oporavak započeo
http://liderpress.hr/biznis-i-politika/hrvatska/maras-i-lalovac-bitno-je-da-se-trendovi-mijenjaju-i-da-izlazimo-iz-recesije/

pa bi zamolio poštovanog Graziania da to unese u graf TA

@plavi01
rast od maksimalno 1% koliko progoziraju u 2016.g. nedovoljan je za oporavak gospodarstva i jače zapošljavanje, kamo li za pojačano ulaganje na burzi! nama treba rast BDP-a od bar 3-4% godišnje, bez toga se nećemo izvući iz gliba! pa pogledaj samo:

1. koliko je BDP pao od kad je SDP/HNS na vlasti i koliko nam godina i kolike stope rasta trebaju samo da se vratimo na nulto stanje tj. kad su oni preuzeli vlast prije 3 godine??

2.pogledaj kolika je zaposlenost bila krajem 2011. kad su došli na vlast, a kolika je bila krajem 2014.g.??? taj podatak najbolje ti govori u kakvoj smo komi jer s tim podacima nema manipulacije kao s brojem nezaposlenih koje jednostavno izbrišu sa burze pa ispada da se stanje statistički popravilo!

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Malo o prognozama ekonomista, a u povodu ove najnovije prognoze EK-a…

Prognoze ekonomista nemaju nikakve veze sa stvarnošću, njihova sposobnost predikcije je minimalna čak i kad “prognoziraju” rezultate za kvartal koji je već odrađen. A kamoli kad idu predviđati što će se dogoditi za godinu-dvije.

Sredinom 2011, vrli prognozeri iz EK su rekli u 2012. biti će rast od 2% u Hrvatskoj, a mi smo opali 2.2%. Mislim promašiti “ceo fudbal” za 4.2%, pa kako ih nije sram. [emo_smijeh]

Tko ne vjeruje evo link…
Vaš link …

Dakle, jedino što je meni kao zlom špekulantu (koji pamti kako je Soroš išao kontra prognoza i razbio Bank of England tako da je kraljica majka dvije godine bila na suhoj hrani) bitno je pokušati procijeniti amplitudu greške ovih koji se igraju prognozerstva.

Kako je ta greška najveća u vremenima iza točaka infleksije, tako je i očekivani profit najveći u takvim situacijama.

Recimo da su ovaj put “stručnjaci” opet promašili 4%, i umjesto da bude 1% rasta u 2015, rast bude 5%, što ćemo onda.

Mislim ista je vjerojatnost toga rasta sada, koliko je i bila vjerojatnost pada od -2.2% u trenutku kad su davali projekciju od 2% rasta za 2012. [emo_smijeh]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

http://www.banka.hr/hrvatska/prodaja-novih-automobila-u-sijecnju-porasla-16-5-posto?utm_source=nldnevni&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter

e ovo su već ozbiljni podaci

poštovani TA

zašto je Crobex rastao prošle godine sve do 10 mjeseca i svi su to prognozirali.
na osnovu čega je rastao.Molim Vas da navedete razloge

Najbolji smo u Europi po rastu javnog duga

http://www.hrportfolio.hr/vijesti/trziste-kapitala/zse-u-sijecnju-slabi-promet-sakrio-veliki-volumen-34206

možda i tu ima nekih pomaka a tek smo na početku 2.mj
ljudi ne buju držali novce u bankama po tim kamatama
povijest nas uči da se nakon nekoliko godina krize sustezanja od potrošnje,šparanja naviknu na krizu i otpuste kočnicu

Malo o zaposlenosti…

Prije par mjeseci sam najavio da ćemo skoro svjedočiti rastu zaposlenosti na godišnjoj razini.

Glavni razlog je što sam vidio prilično veliko usporavanje stope pada y/y:
lipanj -37355
srpanj -38417
rujan -31752
listopad -11076
prosinac -3231

Evo linkova na rezultate za prosinac:
* 2014 Vaš link …
* 2013 Vaš link …

Iako još nismo u plusu y/y, sigurno ćemo biti u travnju a vjerojatno i prije (možda već i s podacima za siječanj).

Pa kad se svi razbacuju s prognozama evo još jednom moje… na ljeto ćemo imati rast zaposlenih na godišnjoj razini 2% [emo_smijeh]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

@plavi01

Po meni, Crobex je onim svojim rastom od 5-10 mjeseca “predvidio” rast BDP-a u 4. kvartalu 2014. (koji će se stvarno dogoditi), a onda su ga prepali sindikalisti skupljanjem potpisa za monetizaciju.

Lijepu su poruku investitorima poslali referendumaši, a i svi oni političari koji su ih podržali, jako lijepu.

poštovani,
http://www.seebiz.eu/ebrd-ove-godine-u-crnu-goru-investira-100-miliona-eura/ar-104647/

zašto ebrd ne ulazi u naše firme/investicije.recimo adris,podravka,koei,
aci.zašto naša privatizacija traje tako dugo i iz godine u godinu ista priča.

RealBear

rast BDP mogao bi se dogoditi i u 4 Q 2015.
oporavak će početi kada krenu stečajevi nekih firmi i prestanu biti vreće bez dna u koje se samo daje(primjer brodogradnja)Oporavak će zapoćeti restrukturiranjem same države odnosno kresanjem buđžeta na 100 ….kn
ulaskom novog svježeg kapitala u zemlju kroz monetizaciju i vračanjem dijela
duga.Odlukom EU za gradnju LNG i Pmosta i svih mjera od ECB.EU nema vremena
čekati naše pizdari.e a sdp još jedino tako može dobiti izbore ako čvrsto krene s reformama.Čak i populističke mjere kako ih naziva oporba su ipak mjere koje
poboljšavaju situaciju a i kao što vidimo rejting sdp je porastao.Jedna stvar pokreće drugu.Ameri(Nato)i Njemačka u programima će potrošiti malo novaca na nas i uvesti zapadne standarde.Optimizam/psihologija ohrabriti će nas i izaći ćemo iz depresije.Predviđam veći rast.I ja sam se bunil na nepravde ali sam na kraju ipak poslušal mamu i tatu.

Oporavak burze je počeo jer dokaz kako treba krenuti je brodogradnja a i ovaj IPO.http://www.poslovni.hr/domace-kompanije/tankerska-next-generation-uspjesnom-inicijalnom-javnom-ponudom-prikupila-208-milijuna-kuna-289533
KONČAR koji ima dio firme koja postiže uspjeh kojoj je vlasnik 80 % traži državne odluke i živjet će nekoliko godina od državnih narudžbi umjesto
da vlasnici firme (država i fondovi(umirovljenici)mali ulagači donesu odluku i
postave sposobnog menadžera i traže dokapitalizaciju i daljni izlazak na svjetska tržišta
Sve ostalo su političke tlapnje

New Report

Close