Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izgleda da se fakat sprema skori IPO HEP-a + Hrvatske lutrije kao bonus.

U postu od prije par dana samo spomenuo zašto su IPO-ovi u ovoj fazi gospodarskog ciklusa izvrsni za tržišta kapitala, ali moram priznati da me iznenađuje brzina razvoja događaja.

Imati ćemo na djelu tipičan primjer pozitivne povratne veze u kojoj se briše razlika između uzroka i posljedice, aka “reflexivity theory”.

IPO-ovi će pokrenuti investicije, investicije će povećati GDP, prihode i u konačnici dobit, što će još jače pokrenuti IPO-ove i tako u krug.

Ciklusi, tj. spirale pozitivnog i negativnog sentimenta su zanimljiva stvar, a točno detektirati točke infleksije još zanimljivije [emo_smijesak]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Dajte molim vas, kakav IPO HEP-a i još bolje Lutrije, pa to su priča za još manju djecu od one male.
Ovi ne bi bili u stanju napraviti IPO Dione ili Peveca a ne HEP-a.
Isto kak ste pisali o monetizaciji autocesta koja će oporaviti burzu, tak sad pišete o IPO HEP-a.
Dokle ćete lagati ovaj napaćeni narod?z

U postu od prije par dana samo spomenuo zašto su IPO-ovi u ovoj fazi gospodarskog ciklusa izvrsni za tržišta kapitala, ali moram priznati da me iznenađuje brzina razvoja događaja.

Imati ćemo na djelu tipičan primjer pozitivne povratne veze u kojoj se briše razlika između uzroka i posljedice, aka "reflexivity theory".

IPO-ovi će pokrenuti investicije, investicije će povećati GDP, prihode i u konačnici dobit, što će još jače pokrenuti IPO-ove i tako u krug.

Ciklusi, tj. spirale pozitivnog i negativnog sentimenta su zanimljiva stvar, a točno detektirati točke infleksije još zanimljivije [emo_smijesak]

Medo, popravljaš ocijene iz dana u dan, uskoro bi se mogao pretvoriti u pravog šrebera [emo_namigusa]

@RealBear

Mišljenje o IPO-u HL-a? Kakvog to smisla ima? HEP mi je još donekle i jasan…

@stopwin

Napaćenom narodu, odnosno njegovom solventnijem dijelu koji redovito čita Oporavak Burze i svom dobrom stricu RealBear-u lepi kulje po forumu, bi bilo bolje da se postavi visoko na bid.

U svakom slučaju više nego što se postavljaju ljubavnice, frendovi i rodbina [emo_namigusa]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

U ovoj predizbornoj godini vlada će dati neki Ipo da i narod nešto zaradi.

Sumnjam. Prekasno im je…

Imati ćemo na djelu tipičan primjer pozitivne povratne veze u kojoj se briše razlika između uzroka i posljedice, aka "reflexivity theory".

Jako si lijepo rekao “tocke infleksije” gospon Soros 🙂
I po meni moguci impuls za burzu bi bila devalvacija kune, posebice kod turistickih i izvoznickih kompanija. a one koje bi patile, jos bolje jer ne doprinose platnoj bilanci.

Mišljenje o IPO-u HL-a? Kakvog to smisla ima? HEP mi je još donekle i jasan…

Nije bitno tko ide na IPO, bitno je da štednje krene u investicije, odnosno da se velocity of money poveća i razbije se krug besmislene štednje.

@svejed123

Upravo tako, uvijek biram Soroševu filozofiju kad razmišljam, jer se dokazao u mali milijun visoko špekulativnih trejdova i pobjedio [emo_smijesak]

@stopwin

Napaćenom narodu, odnosno njegovom solventnijem dijelu koji redovito čita Oporavak Burze i svom dobrom stricu RealBear-u lepi kulje po forumu, bi bilo bolje da se postavi visoko na bid.

U svakom slučaju više nego što se postavljaju ljubavnice, frendovi i rodbina [emo_namigusa]

@RealBear
Ne pomaže njima ništa od ovih dobronamjernih savjeta..
A mislim da su zakasnili i sa postavljanjem visoko na bid. Mogli bi tako ušićariti štogod od kojeg daytradera ali tu su im strategiju oteli na turistima sljedbenici blogera i dobro ih nasanjkali..
Bit će da im je još uvijek toplo u bondovima ali vremenska prognoza nije baš blistava za sljedećih nekoliko godina.
Plus im je to što se igraju sa tuđim novcem i za sada im nitko ne postavlja neugodna pitanja.. Čak ni oni koji su plaćeni da to rade [emo_smijesak].
Znamo kako je to ispalo sa našim glavnim regulatorom – odjednom je počelo pljuštat sa svih strana…
Inače ovo što je ostalo pored njihovih miljenica ala INA, HT, ADRS.. i tako nije baš likvidno, ima slabo razrađenu prodajnu strukturu, loš omjer EBIT sa nečim, i još mnogo štošta[emo_smijeh].
Inače ako niste primjetili dvije su stvari prilično povećale mogućnost pozitivnog ishoda monetizacije:
A) Ukoliko je bar jedna prijava iz EU ona je sada potencijalno dosta konkurentnija nego što je bila prije samo 15 dana ( QE )
B) Kako bolje objasniti prosječnom Hrvatu neodrživost duga nego usporedbom sa svim rizicima uzimanja kredita u stranoj valuti (šifra CHF) – baš me zanima koliko bi ih još palo na tom testu prilikom referenduma ..
Do slušanja…

Ah zaboravih … Vezano za prijašnji komentar i monetizaciju postoji i treća najočitija točka koju nadam se ne treba baš puno objašnjavati a to je:
C) ponuda iz USA i rast USD/EUR
Laku noć i ugodan san..

New Report

Close