Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pitanje svih pitanja je koliko ce ZSE rasti! Dakle, imamo mix niske cijene nafte koja bi trebala pozitivno utjecati na gospodarstvo, QE od preko 1 bilijun eura te mogucnosti vrlo povoljnog zaduzivanja vani (iako bih osobno preferirao domace zaduzenje). Uz podosta s(p)retnih okolnosti Crobex bi mogao porasti 30 posto odnosno doci do razine od 2400 bodova kako je kolega RealBear nekoliko puta nagovijestio.

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti

molim moderatore da izbrisu prethodna dva posta koja se ponavljaju, ne znam sto se dogodilo, ekran se smrznuo pa se vise puta refreshalo, hvala, pozz

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti

pitanje je u koje se dionice kladiti sa obzirom sta je sve naveo kolega Strateg ja sam biro one koje svoje prihode ostvaruju u USD imaju niski dug i mogucnost daljeg sirenja i da nalaze se na ZSE

Javni nam je dug dosegnuo 78% BDP-a. Neodrživo

http://www.poslovni.hr/forum/tema/javni-nam-je-dug-dosegnuo-78-bdp-a-neodrzivo-34747

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

“Pad cijene novca u prvi mah čini se kao dobra vijest, no dugoročno destimulira politiku na reforme otvarajući prostor za nove neravnoteže. Slično razmišlja i Zdeslav Šantić, glavni ekonomist SG Splitske banke, da će opuštanje samo umanjiti vjerojatnost provođenja strukturnih reformi u Hrvatskoj.
“To bi već proveli ranije jer bi nas tržište stisnulo, a ovako će nastaviti jeftinije zaduživanje”,

E, da.
Ovdje tek sad kreće pravi Eldorado uhljeba. Siniša Varga će odmah naručiti još tri stola iz Danske. E sad, kako je to dobro za naše gospodarstvo, to će vam Real Bear objasniti

Vani euforija , kod nas kao da su crveni na vlasti

Mi slijedimo inozemne burze samo u padu….
DAX je bio ispod 4000 bodova…sad je 10500 bodova
Ako bude DAX pao na 7000-8000 bodova (ako!), onda ćemo i mi to popratiti padom Crobexa…

jedno pitanje:
lalovac i linić su nas u zadnje 3 godine poprilično zadužili u dolarima zbog “povoljnijih kamata” – što su više puta izjavili. međutim, dolar je porastao slično kao i franak tj. oko 18%!!! to je sad dodatno opterećenje za hrvatsku nekoliko puta štetnije nego svi krediti u francima. komentari???

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

mislim da je kod zaduživanja u usd vlada napravila inače rijetko dobar posao, a to je da su tečajno zaštitili državu .ako netko misli drugačije , molim neka me ispravi .

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Da, hedžirali su se. Doduše i hedžiranje predstavlja dodatni trošak.

La vita e bella!

tako je. ali opet bolje i to, nego divljanje .

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Uopće ne sumnjam da su hedgevi u švicarskom franku

New Report

Close