Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

deflacija u eurozoni tjera ECB na radikalnije akcije a volio bi da je spremljena
neka akcija i za Hrvatsku odnosno lova iz fondova za neki od projekata pa da i
građevina dođe do daha
Lalovac ide po milijardu eura tek u veljači
Pomalo se kuha ali na bolje pušu neki pozitivni vjetrovi bar su statistički podaci takvi a očekujem daljnu privatizaciju u turizmu i ostalim kompanijama.
Po meni bi glavni potez bio da snize cijenu el.energije a to mogu odmah samo da
imaju malo pameti(sada su skuplji od konkurencije).

bilo bi dobro da otvorimo temu HEP i cijena struje,djelomični IPO, s pozitivnim efektima na gospodarstvo i oporavak burze.

mora se izraditi ambiciozan plan strukturnih reformi.Po meni ambiciozan plan bi bio i HEP

http://icapital.hr/news/newsItem/VmpKZWZBQjJXM2dIUGdJdFV5RUJhMUVuVnkwSEpBY3pYVzFmWUZBOFVTNVZlRk5oV1N4VWZWRTJBanRSUGxWdlZ5Y0Nhd1F6QTJBR0wxVnZCellFUDFSZ1gzUlZPVlkvQUdJQmV3dHRCRzVXUDE1akFIRmJZUWRtQW10VFlnRnRVVHhYYVFjaUIzdGRlRjl3VUR4Uk9WVThVMkZaTjFRblVYQUNKRkVoVldkWElnSnJCRFVEWUFZdlZXNEhlZ1FsVkhOZmJWVWlWaklBWUFFakMyVUVjVll4WG1jQWIxc2xCMkFDWjFOb0FXcFJObGRxQnlNSEkxMG5YMk5RSjFGNVZXZFRORmxxVkdKUmJnSmlVWHhWZUZkZ0FqQUVid016QmpGVk1RPT0=.

Hasenfefer ne odredjuje RH sto ce se i koliko oporezovati pri uvozu.
To je prihod EU-a i EU takve stvari odredjuje.

Dobro, u ovaj dio se ne razumijem dobro jer ne radim na uvozu.

Makar mislim da EU određuje carine za pojedine proizvode, trošarine određuje svaka država posebno.

Koliko ja znam za gorivo Hrvatska Vlada određuje trošarine.

Znači povećale bi se samo trošarine na naftne derivate koje se uvoze u Hrvatsku.
Recimo 50 %.
To se može nazvati i ekološka renta jer naftu obrađuju negdje daleko od Hrvatske i onda ju dopremaju cisternama na naše tržište. znači dvostruko zagađuju.

Druga stvar koja je važna da Vlada donese zakon kojom se zabranjuje izvoz sirove nafte iz Hrvatske, koja je izvađena u Hrvatskoj.
Čak možda i plina.

Takav zakon ima i SAD i ne vidim zašto se ne ugledamo u njih.

A netko bi mogao i razmisliti zašto su takve mjere donijeli.

Lp

Moram malo komentirati vraćanje CHF u realne okvire ukidanjem peg-a švicarske narodne banke prema urušavajućem euro.

Dakle, postoji negdje oko 22 milijarde kuna duga (uglavnom po stambenim kreditima) i pod pretpostavkom da će CHF nadomjestiti pad eura prema dolaru od oko 15-18% imamo instant povećanje aktive banaka (i duga građana/poduzeća) za 3.5 milijarde kuna.

Kako su kamate po CHF depozitima pale na -0.75% za očekivati je da će i domaće banke spustiti kamate, koliko vidjeti ćemo skoro.

U svakom slučaju vrijednost nekretnina prema kreditu još će jače pasti i bojim se da su svi oni koji su se neoprezno uvalili u CHF kredita u jako nezgodnom položaju.

Ako banke ne spuste značajno kamate, imati ćemo još veću stopu loših kredita, te mislim da će HNB prisiliti banke na veće rezervacije ukoliko kamate ne padnu.

Naravno, ovo nije nimalo bullish za ekonomiju (doduše moglo bi biti za bankarske dionice) i zato je sada još potrebnije da Lalovac uzme što više love može na inozemnom tržištu kao jedinu stvarnu prijetnju prema bankarima što se tiče pada kamatnih stopa.

Dakle, jedini stvarni alat koji država ima da “potakne” bankara da spuste kamatne stope je da se zadužuje masovno u inozemstvu.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Hasenfefer pa zadnji put si napao ivanu7 zasto ne stavi sav novac u hotele ako je sigurna da je to dobar biznis i optuzio ju da laze.
Znaci nisi cuo i ne znas cemu diverzifikacija sluzi, a sada vec pljujes po profesionalcu i prognoziras cijenu nafte i njezin ucinak na svijet.

Covjece ja se u dosta toga ne kuzim pa sutim, slusam druge i ucim, a to bi preporucio i tebi.

Nemoj pricati o onome o cemu ne znas jer ce ti se smijati oni koji znaju.

Pozdrav

Što se nafte tiče, trebala bi se sada stabilizirati oko 50$ po barelu.
Ipak je zimsko razdoblje.

Kao što sam najavio, onda bi na proljeće trebao ići dalji pad sve do 40 $ po barelu.

Evo ga.

Da sam sebe citiram. Nafta je došla na 50$ po barelu i tu očekujem da će se stabilizirati do proljeća.

Lp

ps. Neka se smiju. Smijeh je zdrav.

Vidim ovi iz udruge dužnika u CHF se panično digli na noge, pa zar nisu samo njima, zbog pritiska na vlast, vraćene kamate na početak.

Što bi još htjeli, da im drugi porezni obveznici iz svog džepa nadomjeste razliku? Imali su priliku iz CHF prebaciti kredite u EUR, zašto to nisu učinili?

Od mnogih zala državnog kapitalizma možda je najgori moralni hazard, jer kako će ljudi konačno jednom naučiti da se ne zadužuju u valuti koja nema nikakve veze s njihovim prihodima ako ih drugi porezni obveznici koji su bili razumni spašavaju.

Dakle, kapitalizam funkcionira na negativnoj informaciju, tj. oni koji prave ekonomske “greške” idu u bankrot.

Jedino što država treba učiniti je olakšavanje defaultiranja po dugu ako visina duga u većoj mjeri prelazi vrijednost nekretnine.

Tu se onda šteta raspoređuje između kreditora/dužnika kao što i treba biti.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

RealBear držite se teme, prije mjesec dana krenuli ste pozitivno prema vama već smo trebali probit 2000 bodova , a mi smo opet pali na 1700.

točno skrenuli smo s teme.plavac1 je napisao kratko i jasno da oporavka burze
u 2015 NEMA i točka.Plavac1 je za sada broj 1 odnosno prvi po prognozi za oporavak burze

Isprika što se ne držim striktno teme, mislim da si mogu dopustiti malo da ovdje na Oporavku burze favoriziram kapitalizam, osobnu odgovornost i free-market [emo_smijeh]

Što se tiče mojih targeta, one su još na CROBEX 2400 (sa studenim 2015).

Međutim kako ovaj pad eura nagovještava QE epskih proporcija od strane ECB-a točno za tjedan dana, moglo bi se lako dogoditi da dignem target na 3000. [emo_smijesak]

Isprika što se ne držim striktno teme, mislim da si mogu dopustiti malo da ovdje na Oporavku burze favoriziram kapitalizam, osobnu odgovornost i free-market [emo_smijeh]

Što se tiče mojih targeta, one su još na CROBEX 2400 (sa studenim 2015).

Međutim kako ovaj pad eura nagovještava QE epskih proporcija od strane ECB-a točno za tjedan dana, moglo bi se lako dogoditi da dignem target na 3000. [emo_smijesak]

Ma nemamo mi toliko benzina da bi dohvatili te targete… [emo_smijesak]
Bez obzira na nisku cijenu nafte…

@RealBear
da te nema trebalo bi te izmislit[emo_smijeh][emo_palacg][emo_palacg][emo_palacg]

New Report

Close