Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dow J probio 18000 , a mi lagano prema 1600

Dow J probio 18000 , a mi lagano prema 1600

jučer je izašlo da je američki BDP skočio enormnih +5%!
istovremeno hrvatski BDP pada 12 kvartala za redom!
što još treba dodati na ovo??!

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

jučer je izašlo da je američki BDP skočio enormnih +5%!
istovremeno hrvatski BDP pada 12 kvartala za redom!
što još treba dodati na ovo??!

Kada bismo mi ratovali diljem planete i otimali drugima njihove resurse kao što to čini SAD, vjerovatno bi i naš BDP skočio kao američki.

Zar kapitalizam nije trebao propasti? Sad kad se vidi da nije opet stare komunističke mantre o imperijalizmu i Sl. A ko je nama kriv što ne kužimo kako svijet funkcionira i što nam fakulteti obrazuju nove Kapoviće, Sinčiće i Sl. I Kuba se odriče komunizma, ostajemo još samo mi i Koreja.

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Najbrža stopa američkog rasta od 2003. godine.

Američko gospodarstvo poraslo je u trećem ovogodišnjem tromjesečju najbržim tempom u posljednjih 11 godina, što je dosad najjači znak da rast ubrzava.
Ministarstvo trgovine revidiralo je u utorak svoju procjenu rasta bruto domaćeg proizvoda za treće tromjesečje na 5 posto godišnje, s 3,9 posto objavljenih prošlog mjeseca, navodeći kao razlog veću osobnu potrošnju i potrošnju kompanija nego što se ranije procjenjivalo.

Ekonomisti koje je anketirao Reuters očekivali su za treće tromjesečje reviziju podatka na 4,3 posto.

To je najbrži tempo gospodarskog rasta SAD-a od trećeg tromjesečja 2003. Rast BDP-a sada je revidiran naviše za ukupno 1,5 postotnih bodova u odnosu na prvu procjenu objavljenu u listopadu.

Velike revizije podataka o BDP-u nisu neobične, budući da američka vlada nema potpune informacije pri izradi prvih procjena.

Usporedbe radi, američkog gospodarstvo je u drugom tromjesečju poraslo za 4,6 posto. Drugo i treće tromjesečje sada su dva najsnažnija razdoblja američkog gospodarstva od 2003.

http://www.seebiz.eu/najbrza-stopa-americkog-rasta-od-2003-godine/ar-101643/

Stvarno svakakve kreature imaju pravo javno iznositi svoje mišljenje. Prestanite nas trovat s tom fašističkom propagandom od preko atlantika. Naštampali su novac i onda ga podijelili svojom korporativnim sponzorima a dugove ce naravno vracati gradjani amerike.

http://www.zerohedge.com/news/2014-12-23/here-reason-surge-q3-gdp

Fašistička propaganda? Kako ova kapovićeva ekipa olako rabi takve riječi. Pioniri mali titovi komsomolci, zadrugari. Amerika im smeta, drugovi se bore protiv imperijalizma i kapitalizma. Za nevjerojat, sa plenuma filozofskog na poslovni forum, onda žicati mamu za špicu pa opet navečer na pc u borbu za komunizam. Povraća mi se ne mogu više

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

http://hr.seebiz.eu/zaposljavanje-u-trecem-kvartalu-bolje-nego-lani/ar-101847/

Ja sam ugodno iznenadjen, broj nezaposlenih ne gledam jer se moze namjestati ali broj zaposlenih ne moze.

U studenom je industrijska proizvodnja u Hrvatskoj porasla 2,8 posto na godišnjoj razini, nastavljajući uspon treći mjesec zaredom, i to nešto brže nego mjesec dana prije.

Državni zavod za statistiku objavio je danas da je industrijska proizvodnja, prema desezoniziranim podacima, u studenom porasla 2,7 posto u odnosu na listopad, dok je prema kalendarski prilagođenim podacima, porasla za 2,8 posto u odnosu na studeni prošle godine.

To predstavlja znatan rast treći mjesec zaredom, s obzirom da je u rujnu industrijska proizvodnja skočila 3,8 posto na godišnjoj razini, a u listopadu 2,7 posto.

“Industrijska proizvodnja u studenom potvrdila je naša očekivanja te je nastavila s pozitivnim stopama rasta, na mjesečnoj i godišnjoj razini”, navode analitičari Raiffeisenbank Austria u osvrtu na izvješće DZS-a.

Promatrajući prema GIG-u, u studenom je na godišnjoj razini najviše, 14,7 posto, skočila proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju, a s rastom od 5,1 posto slijedi proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju.

Proizvodnja energije porasla je, pak, 3,2, a intermedijarnih proizvoda 1,3 posto.

Pad je u studenom na godišnjoj razini zabilježila samo proizvodnja kapitalnih proizvoda, i to za 6,7 posto.

U prvih 11 mjeseci ove godine industrijska je proizvodnja ojačala 1,0 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

„Oslabljena domaća i inozemna potražnja za hrvatskim proizvodima i dalje će ograničavati zamjetniji rast industrijske proizvodnje. Ipak, s obzirom da su od početka godine zabilježene pozitivne godišnje stope rasta proizvodnje, s izuzetkom lipnja i kolovoza, na razini cijele godine očekujemo blagu pozitivnu stopu rasta obujma industrijske proizvodnje u odnosu na prethodnu godinu. Ostvare li se naša predviđanja, to bi bila prva godina blagog rasta industrijske proizvodnje, nakon pet godina uzastopnog pada”, zaključuju analitičari Raiffeisenbank Austria.

http://www.seebiz.eu/industrijska-proizvodnja-u-studenome-porasla-27/ar-101945/

Izgleda da je s ovim kvartalom recesija završila.

Uz rast industrijske u 11. 2.8% na godišnjoj razini…
A evo danas i podaci o trgovini na malo, rast od 2.1% na godišnjoj razini.
Vaš link …

Kad se to spoji s pozitivnim učinkom urušaja cijene nafte, bojim se da će se analitičari katastrofičari morati početi posipati pepelom.

BTW, u ljeto 2008. su analitičari prognozirali rast od 4-5% za 2009., a imali smo slom i pad od 7%. [emo_smijeh]

I za kraj, daljnje usporavanje pada broja zaposlenih na godišnjoj razinu. U slučaju pravnih osoba samo 9000 manje. Skoro 50% gubitaka radnih mjesta na godišnjoj razini čine poljoprivrednici i zaposleni u obrtu, a oni čine samo 16% radne snage.
Vaš link …

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

realbear, ne znam da li sam vam to već rekao, ali obožavam vaše postove!

toliko informacija, bez suvišnih rečenica i naklapanja, s linkovima za dodatno informiranje.

sjajno!

http://www.vecernji.hr/gospodarstvo/autoceste-zaradile-52-milijuna-kuna-vise-nego-2013-982085

Autoceste zaradile 52 milijuna kuna više nego 2013.

New Report

Close