Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dakle, slijedi zimsko zahlađenje na burzi. Dobrih vijesti iz nedrage nam ekonomije nažalost nema. Znači li to pad od cca 30% do Fašnika ili do Uskrsa?

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

More vijesti danas od strane DZS-a

GDP pao za 0.5%, opet povukla građevina dolje, ali bolji rezultat nego što su nam dali “stručnjaci”.

Industrijska proizvodnja opet “začuđujuće” porasla u listopadu za 2.7% u odnosu na 2013., ne znam koliko su stručnjaci prognozirali 😉

Nastavak usporavanja stope pada zaposlenih y/y, u slučaju pravnih osoba imamo samo 11 tisuća manje nego u istom mjesecu prošle godine. Kao što sam naveo u jednom od prijašnjih postova ova krivulja je postala konveksna, traži minimum i brzo će okrenuti smjer.

Ako industrijska nastavi rasti ovim tempom te zaposlenost okrenu u pozitivu za par mjeseci, mislim da će se riječ “oporavak” slušati sve više i više. [emo_smijeh]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Ako se stvarno ostvari tvoja prognoza i o porastu zaposlenosti na godisnjoj razini, a svi zivi govore kako nema oporavka trzista rada, stvarno svaka cast 🙂

Nikog jos nisam cuo da se usudi to prognozirati.

Ako nadjem prognoze nasih strucnjaka o ovim podacima DZS-a stavit cu ih da se malo smijemo.

Ipak se počela širiti svijest koju ulogu će imati IPO Agrokora na domaći bankarski sektor. I otkud toliko crnilo i katastrofičarenja bankara po medijima, pogotovo kad se spoji s činjenicom da se cijena državnih obveznica i trezoraca urušava.

Molio bih štovane čitatelje oporavka burze, da se vrate par mjeseci unazad i pročitaju što sam prognozirao da će se dogoditi kad sam tek počeo pisati na ovoj temi [emo_namigusa]

Vaš link …

[emo_palacg]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

todorić najavljuje otkaze [emo_vrtimise]
http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/ivica-todoric-naravno-da-cu-otpustati-976206

Dakle, slijedi zimsko zahlađenje na burzi. Dobrih vijesti iz nedrage nam ekonomije nažalost nema. Znači li to pad od cca 30% do Fašnika ili do Uskrsa?
ovdje ne ocekuj nista tako skoro…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

todorić najavljuje otkaze [emo_vrtimise]
http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/ivica-todoric-naravno-da-cu-otpustati-976206

I nova zapošljavanja!

ZSE: Nakon pet tjedana pada, Crobex u minusu u odnosu na početak godine

tehničari dragi gdje ste

sve gore i gore, stižu nova financijska opterećenja za građane
http://danas.net.hr/hrvatska/stizu-nova-financijska-opterecenja-za-gradjane

Ovaj Lalovac sve bolji i bolji, kao da čovjek redovito čita oporavak burze [emo_palacg]

Ratujete s ministrima? Javno ste ih optužili da su u prosincu namjeravali spržiti pet milijardi kuna?
Vaš link …[/url]

Ako uspije napraviti da sav deficit proračuna bude trošak po kamatama na dug u izbornoj godini… skidam kapu.

Naime, uz rast inflacije u kunama (a time i rast nominalnog GDP-a mjerenog u kunama), pa čak i uz 0% realnog rasta, uz veliki pad kamata na novo-odobrene obveznice i trezorce dug države postaje non-problem.

A to će izazvati plač i još jaču kuknjavu bankara, zlonamjernika i katastrofičara. [emo_smijesak]

Vaš link …

Taman kad sam pohvalio Lalovca, on ide olakšavati život bankarima i mirovincima zadužujući se na domaćem tržištu i to za 3.25 milijarde kuna.

Iako se kamata 3.64% čini povoljnim, dospijeće je za samo 3 i pol godine, tako da je ovo zapravo poklon kupcima obveznica. Uz to ide u dalje zaduživanja po trezorcima, da dodatno olakša život bankarima koji ne znaju što će s likvidnošću.

Na stranom tržištu planira uzeti samo milijardu eura, ne znam čega se boji. Šuplja priča koju vladajući prodaju da se ne mogu zadužiti u inozemstvu za veliku svotu jer ne dolazi toliko duga na naplatu ne drži vodu.

Naime, pitanje je ročnosti… domaći kratkoročni dug po trezorcima se povećava, umjesto da se poplaća novcem od dugoročnog inozemnog zaduženja. Time se jako smanjuje rizik, ali naravno kratkoročno se nešto sitno povećavaju troškovi financiranja, a time i deficit za 2015.

Da se država konačno prestane zaduživati doma, bankarima bi ostala visiti ogromna količina likvidnosti. Kad se to spoji sa suficitom platne bilance i IPO- om Agrokora, nema šanse da bi se bankari uspjeli razdužiti prema maticama tempom kojim bi im se likvidnost povećavala.

Bankari nisu imali milosti prema državi kad su tražili 7-8% kamate, a ni prema poduzećima i građanima kad su uzimali 10+% kamate.

Zašto država spašava bankare sada?

Kolega RealBear…da država lakše progura porez na nekretnine s obzirom da banke imaju poprilično ovršenih stanova u vlasništvu..

New Report

Close