Imamo i trenutni rekord. Ukupni promet Crobexa oko 1 250 000 kuna.
Tolko je danas bio promet kod Baotića u Dubravi
Danas je nekakav brokerski skup ili tečaj kako bit dobar i bogat broker.
[emo_smijeh]
sve je crno oko nas?
ali dolazi blaga zima,proljeće,ECB-a i njezine mjere,izbori kada obično u obećanjima sve procvjeta,dolaze ameri a firme sastavnice Crobexa po meni imaju
mogućnosti a i ovi na vlasti buju dali narodni IPO.
LOVE ima do krova i bacat će se iz helikoptera …
oporavak je već započeo
u americi traje i dalje dionice rast u 2015.do 20%
kina snizila kamate
ecb-europa ide za amerima. mjere samo što nisu započele
ameri-eu-hrvatska-dolazi LNG povezan sa poljskom
cijene inputa padaju:
http://limun.hr/main.aspx?id=1022895
padaju i kamate na kredite
najave za ulaganja u turizam su velike i da se ne ponavljamo u nekim stvarima
ali ipak zadnje najave iz svijeta idu u našu korist a svijet zna kako će zaštitit svoj kapital uložen ovdje
Kod nas je krenuo oporavak Varaždinske banke skoro +10% nije loše mislim da može do 10 kuna kao od šale.[emo_palacg]
Sve je to uredu, osim sto kod nas nece biti oporavka. Stari ce otici u mirovinu, a mladi van. Ostat ce sanader, bandic i milanovic
eto vidiš vaba +10 % a adris – 15%.recesija nije od nas pojedinačno svakoga
pogodila isto pa tako ni ovaj oporavak neće zahvatiti svakoga isto.neke firme
će propasti a neke će se otvoriti.mladi nam odlaze van no svako zlo za neko dobro jer vjerujem da će vani i uspjeti i taj odlazak nije ko nekada gledaćemo
ih na mobitelu i pričati s njima.No mi koji ostajemo nemojmo promatrati sve tako
mirno jer se sve može uvijek preokrenuti na bolje.
ovi koji nas sada vode nemaju srama,morala ni poštenja a svijet na mladima ostaje ….
Jad&Cemer
Obzirom da su Hrvati opet pokazali kako ne cijene svoje nego sve što je vanjsko (samodestruktivci) osim kuna i Eura koje im pribavljaju u HR pa kroz razne fondove tako i mirovinske naše kune otkupom Eura kod HNB plasiraju u dionice i ostale vrijednosne papire u svijetu, te nam tako rade medvjeđu uslugu umjetnom potražnjom povečavajući vrijednost Eura i iznošenjem i onako teško stećenih deviznih financijskih stredstava.
Dok Bik koji sjedi(guverner) uopće ne reagira nastoječi opravdati svoje postojanje na zaradi ostvarenoj između kupovno-prodajnog tečaja , o Rohatinski gdje si, vidiš li ti to i šta ti misliš o tome kAKO naši FONDOVI svoje nadigraše I TEČAJ eURA U OVO VRIJEME po tiho naraste 7,7 kn i to u vrijeme koe je nikada nije.
Hoće li itko zabraniti odnosno ograničiti kupovinu deviznih sredstava fondovima tako i mirovinskim kako nam isti nebi stvarali deval.spiralu.
Dok god traje takva situacija vanjske burze će rast i oporavljati se za razliku od naše u HR.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/txGlX2v87MbMQSb4MqoTbA==.pdf
Sad ce u Djuri skupiti 180 miliona pa opet to podijeliti (popaliti) medju sobom ekipa uprave
Koliko sam ja mogao vidjeti iz zadnjeg izvješća Hanfe, mirovinci prodaju državne obveznice, gomilaju cash te se vjerojatno spremaju na monetizaciju.
U trenutku kad je na ove zadnje državne obveznice ask-bid kamata 3.21%-3.32% (ni sam ne mogu vjerovati da je palo tako nisko) to mi se čini normalno. Dapače, povlačenje profita po državnim obveznicama i smanjenje izloženosti po istima treba pozdraviti.
Međutim, dugoročno mislim da OMF-ovi nemaju nikakvu šansu i da treba omogućiti svima koji to žele varijante:
* ostanak u II stopu sa sredstvima pod kontrolom fondova (ali onda bez plakanja što će penzije biti male i što proračun neću više uskakati za mirovine).
* povratak u I stup, pa što bude bude
* slobodno upravljanje portfeljom (ja bi osobno sa svojim sredstvima držao 85% u inozemstvu, 15% na ZSE).