Da trenutno vladajući imaju sumnjive namjere ili fakat dubinski ne shvaćaju jasno je kao dan, neki dan sam čuo Marasa kako mrlja odgovor na pitanje zašto se država ne zaduži više u inozemstvu dok je povoljno.
Kao odgovor je da ne dolazi toliko duga na naplatu, ne dolazi dugoročnog istina… ali dolazi kratkoročni na naplatu i treba stalno plaćati kamate.
Zašto vladajući nisu skloni riješiti se kratkoročnog duga ?
Zato što razlika u kamati povećava trenutne troškove proračuna, a u slučaju da izgube izbore ostavljaju HDZ-u jamu i veliki rizik. I tako u krug.
Što bi rekao De Niro… Milanović, Maras, Grčić, Lalovac… “I’m watching you” [emo_smijeh]
Najnovija izreka u EU – Propali ste kao Hrvatska!
Hrvatska je postigla ono što se činilo nemogućim – postala je gora čak i od Grčke
[emo_vrtimise]
http://www.vecernji.hr/eu/najnovija-izreka-u-eu-propali-ste-kao-hrvatska-971404
Uvaženi kolega stopwin, ja nemam nikakvih iluzija što se tiče monetizacije, dapače trenutno dajem 20% šanse da se dobije tri milijarde eura i da razumni ljudi odbace referendum.
Međutim tih 20% šanse znači 50% rasta CROBEX-a, a odustajanje od monetizacije ne znači ništa jer je već uračunato u cijenu. Što bi impliciralo očekivanu vrijednost CROBEX-a samo po toj varijabli na 2100. [emo_smijesak]
ZSE je trenutačno visoko neefikasno tržište kapitala koje se vodi jednostavnom binarnom logikom (ili sve ili ništa), po meni dobra prilika za arbitražu i risk/reward omjer prihvatljiv.
Još da se uvede short-selling pa da se može knock-outirati i istjerivati ove šte crnjače… [emo_novac]
neki ovdje razumiju stvari ko i onaj koji vodi emisiju o Turizmu na HTV ali
dobro ipak ima pomaka jer su emisiju prebacili sa udarnog prvog programa na htv3
Nama je potrebna na HTV1 emisija o turizmu ali emisija koja će pokazivati što sve dobro donosi turizam ovoj zemlji a država neka obalu štiti od uzurpacija
betonizacije i kriminala.Investitori kada vide da se sami ne želimo promjeniti
a žele uložiti svoj kapital ovdje zatražit će to od EU da sredi jer na koncu smo mi ipak u EU i ja želim da nam napišu dijagnozu javno i pošalju lijek u vidu
MMF-ECB
@RealBear
sto kazes na izglede trzista nekretnina u hrvatskoj, posebice u zagrebu (ali ne mislim na one sa elitnih lokacija)?
takodjer se slazem sa stavom oko monetizacije.
Po meni postoje samo tri vrste nekretnina u Hrvatskoj koje imaju potencijal:
* sve uz more + otoci i Istra
* Zagreb
* oranice veće površine tkz. table
Kako će se Hrvatske suočiti s gubitkom od preko pola milijuna ljudi u slijedećih 10 godina (zbog velikog broja rođenih 1946-1955), bojim se će druga područja imati veliko propadanje. Međutim stvoreni kapital, nekretnine i pozicijska renta neće nestati, pa će bogatstvo po glavi stanovnika biti veće.
Već sam tu pisao da će malo bolje nekretnine u Zagrebu imati velike koristi od pomicanja/ukidanja stope od 40%, kad se to spoji s očekivanim padom kamatnih stopa na nove stambene kredite i živu lovu koju iznajmljivači apartmana čuvaju za djecu studente mislim da je bottom tu negdje za bolje pozicije na koje gleda viša srednja klasa.
izgleda da sam napravil grešku kad sam kupil malo turista.to mi ni trebalo jer
bu lova uskoro počela padati s neba.znači ipak su priznali da smo puni love.
kaj je pa sad ovo.izgleda da je netko od klinaca počeo shvačati o čemu mi pišemo
na ovome forumu.o znači ipak se miće.ajmo dečki na turističkoj stranici samo nastavite.ima nade za ovu generaciju koja dolazi.neki imaju znanje za ovaj sektor i puno dionica ali su slabi profesori pa ih deca ne razmeju a mi stareši
znamo postaviti potpitanja naprimjer:oko kupnje prve nekretnine pa kad se počme
propagirati da i tu nekretninu treba prodati i kupiti dionice sad mi postaje drago kaj sam dobil nogu sa tog fakulteta.
no pročitajte koji je ovo oporavak.Nadam se da bu to pročital i onaj kaj vodi
turizam na HTV.
Već sam tu pisao da će malo bolje nekretnine u Zagrebu imati velike koristi od pomicanja/ukidanja stope od 40%, kad se to spoji s očekivanim padom kamatnih stopa na nove stambene kredite i živu lovu koju iznajmljivači apartmana čuvaju za djecu studente mislim da je bottom tu negdje za bolje pozicije na koje gleda viša srednja klasa.
kad sam ja ovo pričao u društvu prije nekoliko mjeseci, prilikom prvog spominjanja smanjivanja poreznih stopa, rekli su mi da sam luuuud….
prometi na burzi su nadrealni, derastični. ima li ovog igdje u EU?????