Što volim kad se majstori razbacuju predviđanjima kako to ide na 1300 ili na 3000… Kako se ono kaže, put your money where your mouth is. [emo_namigusa]
Nemogu jer ne daju šortanje. Pa kako to ako ide oporavak?
Mogli bi mi uzeti svu lovu koju imam, a neće
[/quote]
Ako ne možeš šortati, prodaš sve pa čekaš na nižim razinama. [emo_namigusa]
Ne zarađuješ, ali čekaš novi ciklus rasta. Ako si uvjeren da slijedi pad, logično da ćeš sve rasprdati i biti u kešu.
Samo za ove koji se rugaju padu naše industrijske proizvodnje u srpnju radi smanjene proizvodnje električne energije ( zbog hladnog vremena ).
Glavni razlog rasta US industrijske proizvodnje:
The main driver in the Utilities 3.9% surge: “unseasonably high demand for air conditioning.” The A/C recovery
sve pada samo ptkm raste?, lijepo je vidjeti da jos imamo jakih I stabilnih firmi koje se ne obaziru na svakodnevne fluktuacije burzovnih mesetara[emo_zloban]
http://finance.yahoo.com/news/fed-official-wants-keep-qe-170830150.html
jedina bitna stvar koja ce odrediti daljnji razvoj situacije i preko bare i ovdje.
monetizacija, platna bilanca, rast/pad bdp-a kod nas su nebitni po mom misljenju za rast/pad crobexa.
likvidnost,likvidnost i likvidnost.
europske burze u plusu vise od 2%, korekcija odradjena, idemo dalje[emo_smijeh][emo_smijesak][emo_namigusa][emo_novac][emo_palacg][emo_palacg][emo_palacg]
Hoćeli se slijediti vanjska tržišta samo kada padaju ili i kada rastu. DAX +2% a naš KRObi ucrvenio?
Hoćeli se slijediti vanjska tržišta samo kada padaju ili i kada rastu. DAX +2% a naš KRObi ucrvenio?
naš CROBI me podsjeća na gorivo, samo obrnuto. kad cijena nafte raste, i cijena goriva raste. kad cijena nafte pada, cijena goriva je stabilna. kad nafta opet poraste, gorivo opet uredno prati rast. dakle, prati samo u jednom smjeru.
tako je i s CROBI-em. on prati samo kad se ide prema dolje.
Broj izdanih odobrenja za građenje nastavlja rast dvoznamenkastim stopama.
Znam da nije pristojno ali… ‘I told you so’ [emo_smijeh]
Ono što je još zanimljivije, vrijednost po izdanim odobrenjima je porasla u prvih osam mjeseci y/y s 10.8 milijardi kuna (2013) na 13.4 milijarde (2014).