Prvo će doći ponuda, onda će se provesti referendum… da se malo uštedi recimo skupa s predsjedničkim izborima.
A što ako OMF-ovi skupa s moćnim financijašem daju najbolju ponudu ?
Protivnici monetizacije će se onda jako morati potruditi objasniti pred očekivanih 2 milijuna glasača jel ceste onda vrijede ili ne vrijede.
Ako vrijede, super 50% kupuju budući umirovljenici.
Ako ne vrijede i boje se za svoje mirovine, zašto su onda protiv monetizacije drugom najboljem ponuđaču. [emo_smijeh]
neće…jer bi to za sve njih značilo gubitak fotelja, službenih vozila, plaća od 15.000 kn itd. itd.
Istina, jako se teško naši političari odriču prava… kad HDZ nije raspisao prijevremene izbore nakon razotkrivene epske pljačke dr.Ive i ekipe, vjerojatno neće ni ovi.
Kako će im to pomoći svima kad se budu trebalo zadužiti, ne znam vidjeti ćemo skoro[emo_smijeh]
Nego, kako će protivnici monetizacije osporiti situaciju u kojoj Goldman i naši OMF-ovi budu sudjelovali s fifty-fifty sredstava i daju najbolju ponudu na natječaju [emo_smijesak]
[/quote]
Ma koji Goldman, koji OMF ovi, kome ti prodaješ te spike?
Koji luđak bi dao 3 milijarde Eura da se može natezati sa cestovnim sindikatima, referendumima, Vrdoljacima, Karamarkima, Pusićkama, a sve to uz sve jadniji i jadniji promet?
Jel neko stvarno misli da postoji takav luđak? Čuj Goldman, o majko isusova
Zanimljivo da uz svu ovu halabuku i deračinu sindikata i udruga protiv monetizacije, CROBIS ni da mrdne.
A pogledajte ovaj Goldman-ov GSDAX EM debt fund koji ima 4.1% (75 milijuna USD) naših obveznica u imovini, koji lijepi prinos zar ne ?
p.s.
Molio bih kolege optimiste forumaše da ne daju ovim padobrancima što šire crnilo na temi da se razmašu. BTW, ne znam što uopće traže na temi oporavak burze, eno im tema korekcija, pa nek pišu tamo i crnjače koliko god hoće [emo_smijeh]
Sindikati, svi koji su protiv reformi te protivnici monetizacije trčećim korakom idu u zagrljaj MMF-a, recentna povijest kod drugih PIGS-a nam točno može oslikati što bi se kod nas moglo dogoditi. [emo_smijesak]
Vlade će padati, pa će biti tehničke vlade, pa će biti velike koalicije, stranke će nestajati i dolaziti će neke druge.
Sve je to nebitno jer se dugovi moraju vratiti i ne može se trošiti više nego što se zarađuje, što prije maske padnu to bolje.
Dugovi se moraju vratiti ali dobar dio tih dugova je nelegitiman i ja ih nisam voljan vraćati.
Neka se zaplijeni imovina svim onima koji su s Linićem, Čačićem, Sanaderom, Mesićem, Čobankovićev i inima te novce pokrali.
Neka im se uzmu i gaće s njih, a ne da Čobi veselo gnječi mošt i smije nam se u lice, jer dok mi vraćamo ono što je on ukrao, on će u miru pijuckati rizling u podrumu.
Daboga nemogao izići iz njega.
Pa i po cijenu da bruza ode na nulu.
btw evo Maras je našao 800 mil kuna o kojima nitko ne vodi računa pa misli da bi se to moglo zakonom oteti pravim vlasnicima
http://www.jutarnji.hr/maras-se-zalaze-za-aktiviranje–spavajucih-racuna–u-bankama-za-pomoc-poduzetnicima/1227900/
RealBear ja se niti ne trudim komentirati vecinu napada, pola ih je provokacija, a dobar dio druge polovice gluposti.
Voley sam sebe demantira, prvo se veseli jer ministar obrazovanja objavi da nema za place prosvjetarima, zatim sam sebe demantira i opet likuje.
Bero hoce otet politicarima imovinu i na taj nacin uprihodit 3 mlrd eura…ugl redovito citam ali vecinu samo preskocim.
Ti samo nastavi analizirati [emo_smijesak], dosta toga sam naucio citajuci tvoje postove. Pozz
Ja samo ne želim da se ceste koje smo mi platili 17-19 milijardu kuna ( plus dug od 4 mrld eura, netko dobije praktički na poklon, ili točnije uz diskont od 70% )
A vaše demokratsko pravo je da to želite, samo nemojte mene uvjeravati da je to povoljno jer to može popušiti samo stranačka priglupa baza.
Ako netko želi autoceste neka lijepo plati ono što su građani uložili u njih i neka nam vrate te novce, a dug neka od 4 mrld eura neka na sebe preuzme koncesionar i onda neka naplaćuje 100 eura do Splita ako želi. Nemam ja s tim problema.
Sretno mu bilo
Molio bih kolege optimiste forumaše da ne daju ovim padobrancima što šire crnilo na temi da se razmašu. BTW, ne znam što uopće traže na temi oporavak burze, eno im tema korekcija, pa nek pišu tamo i crnjače koliko god hoće [emo_smijeh]
smiri se, većina nas “padobranaca” koji “širimo crnilo” uglavnom prenosimo članke iz raznih medija, za razliku od širokog spektra laprdanja i drukanja protivne strane koja nas uvjerava da hrvatskom teče med i mlijeko [emo_smijeh]
Ovi isti koji nas danas uvjeravaju da treba prodati autoceste su nas svojevremeno uvjeravali da treba prodati Inu a sad nas uvjeravaju da to nije dobro.
Pa se pitam tko je gluplji, ovi koji je žele nazad ili njihovi stranački istomišljenici koji su je prodali 2003?
( Kleptoman Sanader na stranu, on je samo uhodano krao gdje je stigao, a zakon o Ini ga je obavezivao da je proda, pri čemu je malo umočio prstiće u med, to je bilo više nego očekivano )
A što se tiče opravka Zse, stvar je jasna. Bude li likvidnosti burza će rasti, s monetizacijom ili bez nje.
Ne znam zašto se o tome uopće raspravlja.
Voley
Kako misliš da se može riješiti dug od HAC, ako ne koncesijom, da li je riješenje bankrot.
Nitko normalan nam nece toliko dati za autoceste koliko si ti naveo. Pa tolika i je cijena jer se kralo na veliko. Pri kraju gradnje je kilometar prosjecno kostao 16 mil eura. Halo! 16m eura!
Svako selo je dobilo izlaz na autocesto. Ekonomicnosti tu nema. Tu je politika odlucivala. Zato i imamo toliki dug.
Ako mislis da autoceste toliko vrijede nadam se da ces imati priliku u njih uloziti po toj cijeni pa uzivaj.
realbear
Zašto ova vlada ne bi pala…
Pa evo nemaju za isplatiti plaće u školstvu za 12. mjesec, a Lalovac se svađa s ovim novodovedenim ministrima koji ne bi štedjeli u školstvu i zdravstvu (kad dođe MMF tu odmah ide -20%).
1.novci za plače su već tu
2.ne može -20% jer bi to ovi već napravili.a ne može zato jer bi v.ribić i njegovi predali ustavne tužbe i dobili sve parnice na sudu jer su kolektivni
ugovori tako sastavljeni kod svih i zato nema otpuštanja u tim službama gdje
je bar 50% više ljudi.sve vlade do sada su im to do sada dopuštale jer sve te službe mogu u štrajk kad hoćeju.tu se ne treba zaustavljati proizvodnja.
zato i uoporbi ako dođe na vlast prema ovima i dalje ide kamilica a mi u propast