Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Medo jel se može znati koliko si izložen hr dionicama i imaš li neke sektore koje preferiraš? Ja osobno ne vjerujem da će naše vlade napraviti išta razumno, ali koliko je realno da pritisak eu u smjeru sređivanja financija bude dovoljan da urazumi ove naše lijeve i desne marksiste?

Na ZSE mi je oko 15% raspoložive imovine za investiranje. U slučaju da se stvari budu razvijale “povoljno” mislim to držati na 25-30%, a ako ne srezati ću na 0%. Nisam value investitor, kod nas ne preferiram ni jedan sektor, preferiram likvidnost dionice.

Hoće li naše vlade napraviti išta razumno?

Ne znam, bolje je pitanje hoće li se građani ponašati razumno. Vlade biraju građani s pravom glasa, političari obično rade one stvari koje će zadovoljiti više od 50% ovih koji izlaze na izbore. Naravno to sve ide dok se može živjeti na dug, kad se više ne može servisirati dug, onda više uopće nije bitno tko je na vlasti.

Kako ima jako puno ljudi kod nas koji posredno ili neposredno žive na državnim jaslama prirodno je da žele sačuvati svoje interese, ali kad se stvar slomi onda će oni i platiti najvišu cijenu.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Znači MMF dolazi na mala vrata. [emo_zloban]
kamo srece da dodje bilo tko iako sumnjam jer se usranog stapa nitko nece uhvatiti[emo_vrtimise]

Ruski embargo ruši cijene mesa i mlijeka, slijedi sveopći kaos

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Ruski-embargo-rusi-cijene-mesa-i-mlijeka-slijedi-sveopci-kaos

Ajme nama, Voley nemoj više, do Božića smo u deafultu ako se ovako nastavi.

Mislim da sam već dovoljno puta na temi napisao da "očekujem" rast CROBEX-a i pad "najjačeg" inozemnog indeksa NASDAQ-a.

Dakle u slucaju da se ekonomska situacija pogorsa, ljudi ce prodavati Apple i Google i kupovati Petrokemiju i Ingru.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Apple nesmije imati korekciju već mora rasti ko lud, a u Hrvatskoj je mogućnost kupiti samo ingru i Petrokemiju.

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

Apple nesmije imati korekciju već mora rasti ko lud, a u Hrvatskoj je mogućnost kupiti samo ingru i Petrokemiju.

Bear tvrdi da ce Crobex rasti, a mislim da su PTKM i INGR u Crobexu.

AAPL je puno likvidniji nego citava hrvatska burza zajedno.

Ako stvari krenu lose bolje je biti u necemu sto je likvidno. Ako se stvari krenu razvijati u pozitivnom smjeru onda manje firme i nelikvidnije dionice vjerojatno imaju veci upside.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@Twixer

Ja ništa ne tvrdim, ja očekujem i špekuliram.

U ovoj manjoj korekciji NASDAQ je pao 7.9%, CROBEX je pao 2.6%. Otkako sam počeo pisati na PD-u CROBEX je porastao 11.5%, a DAX je pao 12.5%.

Svaka roba ima svoga kupca.

Ja nemam nikakav problem shortati najjaču i najmoćniju kompaniju na svijetu kad ocjenim da bi mogao zaraditi. Isto tako nemam problema kupovati “smeće” ako se na drugim pozicijama mogu zaštiti.

Nemam nikakav problem ni sa protivnicima monetizacije… dapače, jako bih volio moći zaraditi na shortanju hrvatskog duga u slučaju da monetizacija propadne kad bi mi to na ZSE-u omogućili.

Volio bih i kad bi ovi naši građani što misle da autoceste jako vrijede te iste autoceste kupe na natječaju, da potkrijepe svojim novcima stavove, a ne novcima svih poreznih obveznika. [emo_smijeh]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

@Twixer

Ja ništa ne tvrdim, ja očekujem i špekuliram.

U ovoj manjoj korekciji NASDAQ je pao 7.9%, CROBEX je pao 2.6%. Otkako sam počeo pisati na PD-u CROBEX je porastao 11.5%, a DAX je pao 12.5%.

Svaka roba ima svoga kupca.

Ja nemam nikakav problem shortati najjaču i najmoćniju kompaniju na svijetu kad ocjenim da bi mogao zaraditi. Isto tako nemam problema kupovati "smeće" ako se na drugim pozicijama mogu zaštiti.

Nemam nikakav problem ni sa protivnicima monetizacije… dapače, jako bih volio moći zaraditi na shortanju hrvatskog duga u slučaju da monetizacija propadne kad bi mi to na ZSE-u omogućili.

Volio bih i kad bi ovi naši građani što misle da autoceste jako vrijede te iste autoceste kupe na natječaju, da potkrijepe svojim novcima stavove, a ne novcima svih poreznih obveznika. [emo_smijeh]

NASDAQ i DAX su puno transparentnije burze i brze ragiraju na ekonomske poremecaje. Recimo NASDAQ je jako pao na na semicondouctor preannoucments. Ja se ne sjecam da je iti jedna kompanija na ZSE ikada izdala upozorenje. To sto ce kompanije na DAX-u imati manju dobit imat ce negativne posljedice i na poslovanje kompanija izlistanih na ZSE.

Hrvatska nemoze generirati nikakav ekonomski rast. Investiranje na ZSE se zasniva na vjerovanju da ce se rast EU ekonomije priliti u Hrvatsku. Sada kada tog rasta nema, nema se sta ni preliti.

Recesija pred njemačkim vratima

http://danas.net.hr/svijet/jos-jedna-u-nizu-losih-vijesti-do-temelja-ce-poljuljati-ugled-obecane-zemlje

Mislim da sam već dovoljno puta na temi napisao da "očekujem" rast CROBEX-a i pad "najjačeg" inozemnog indeksa NASDAQ-a.

Dakle u slucaju da se ekonomska situacija pogorsa, ljudi ce prodavati Apple i Google i kupovati Petrokemiju i Ingru.

[/quote]

Kolega Twixer, ovo je vrlo zlocesto od vas. Interpretirate i iskrivljujete receno da biste sugovornika diskreditirali. Naravno da svjetski igraci nece doci na ZSE kupovati nelikvidni (za americke pojmove, ali cak i nase) junk.

Nadalje, kao prvo, Ingra nije u CROBEX-u. Drugo, tezina Petrokemije u CROBEX-u je fascinantnih 0,64 posto. Znaci rast CROBEX-a sigurno nece biti uvjetovan rastom Petrokemije.

Molio bih vas da se ubuduce drzimo cinjenica ako zelimo kvalitetnu raspravu. Za sve ostalo imamo topice Ingre i Petrokemije.

Pozdrav

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti

zbog recesije mozda će opet biti in prehrambeni sektor kao sigurno utočište

[b]PATOKRATI VLADAJU SVIJETOM I BURZOM.Izmanipuliranog, zombiziranog medijskog čovjeka u današnjem svijetu čeka izravna klopka đavla[/b]

New Report

Close