Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Količina negativnog spina koja se baca na pozitivne podatke je ogromna… naime ako postoji statistička greška za izvoz, onda vrijedi i za uvoz.

Tako kad se gleda pokrivenost uvoza izvozom dobijemo za prvih 8 mjeseci 2013. 55.2%, a sada za prvih 8 mjeseci 58.8%. Odnosno 1.7 milijardi kuna plusa.

Uz sve to treba napomenuti da je brodogradnja ostvarila samo 575 milijuna kuna izvoza u prvih sedam mjeseci. A tu smo znali imati 10 milijardi kuna izvoza (dok su je sumanuto subvencionirali).

Znači zdravo gospodarstvo ubrzanim tempom nadoknađuje rupe nastale državnom redistribucijom dohotka.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

voley
pogledaj koliko je dax dugo rastao prije ovog pada.

@randoph
DAX je rastao je imao RAZLOGA ZA RAST!
CROBEX nema razloga za rast osim vladine propagande koja nas uvjerava da je crno – bijelo!

a kad smo već kod autocesta, zašto država ne prepusti autoceste našim mirovincima i to prebije sa milijardama kuna državnih obveznica koje drže mirovinci ?? time bi se osjetno smanjio javni dug i olakšala pozicija države za ino zaduživanje, a autoceste bi i dalje ostale “naše”, što je jako bitan argument kojim se pali javnost!

Za razliku od kolege RealBeara, ja sam umjereni optimist. [emo_smijeh]
Nisam preoptimističan glede rasta gospodarstva ili nekih bitnih reformi, ali iako nominalno gledano BDP praktički stoji u mjestu, ne znači da se neke stvari nisu promijenile na bolje, samo su mnogima primakle, jer su bili zauzeti sveopćom kuknjavom. Ne možemo ne primijetiti da je BDP prije 7-8 godina bio umjetno napumpan izmišljenim projektima i pretjeranom potrošnjom, dakle realno gospodarstvo i nije napredovalo, iako su brojke pokazivale po 5-7 posto rasta. Danas nemamo nikakav rast, ali onaj dio gospodarstva koji je preživio čistilište posluje na zdravijim osnovama. U principu su stvari svedene u realne okvire. Hoće li iz toga krenuti neki ozbiljniji rast gospodarstva i je li to dovoljno za rast burze, neka svatko sam prosudi.

Najjači su mi ovi što nakon 8 godina bear marketa ulogirani prije koji mjesec palamude o propasti svjeta i babarogama.
Dobro si medo napisao da kupuješ samo onda kad u u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju što vidim da je slučaj kod pojedinih padobranaca koji se razumiju u sve a usput stalno naglašavaju kako imaju apartmane.
Meni su osobno takvi najdraži a vuna im je najveća[emo_smijesak]

A BALVANA!!! :) :) :)

Onaj tko se ne sjeća kako je Šprajc u listopadu 2007. otvarao dnevnik HRT-a da izvjesti pučanstvo da je Dalekovod i CROBEX na ATH, te ne zna to usporediti s nekidašnjim otvaranjem dnevnika s padom industrijske proizvodnje zbog toga što je bilo hladno ljeto, bojim se da nema što raditi na tržištu kapitala.

Negdje tamo u proljeće 2008. Antiša Samodol (tadašnji šef HANFE) je doveo mladca Stojića da nacrta odbijanac CROBEX-a od 3200, samo par mjeseci poslije srušilo se sve, a Hypo banka postala najveća austrijska sramota.

Za pristojan dugoročan prinos po mom sudu je dovoljno uvijek uraditi suprotno od onoga o čemu novinari i analitičari pričaju. [emo_smijeh]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Bravo kolega RealBear, takvo ste osvježenje na ovom forumu gdje vlada pesimizam i teška, kronična depresija

Onaj tko se ne sjeća kako je Šprajc u listopadu 2007. otvarao dnevnik HRT-a da izvjesti pučanstvo da je Dalekovod i CROBEX na ATH, te ne zna to usporediti s nekidašnjim otvaranjem dnevnika s padom industrijske proizvodnje zbog toga što je bilo hladno ljeto, bojim se da nema što raditi na tržištu kapitala.

Ah, to su bila vremena, kad su dionice bile top vijesti u svim medijima i kad su se kvartovski zgubidani nadmudrivali tko je u tjedan dana na burzi zaradio rabljenu Mazdu, a tko novog BMW-a. [emo_zloban]
Hvala bogovima da sam i to doživio i preživio, s relativnom beznačajnim gubitkom, tako da idući put mogu prepoznati simptome vremena i na vrijeme keširati sve. [emo_novac][emo_novac][emo_novac]

A na kojim cijenama su kupovali nasi OMFovi, morat ce i oni malo potegnuti da si smanje gubitke

Ovi što su protiv monetizacije se moraju dogovoriti prvo sami sa sobom jel autoceste vrijede ili ne vrijede, ne mogu se paralelno furat oba argumenta.[emo_smijeh]

Ako vrijede i rasprodaje se nacionalna imovina, to je najlakše nek lijepo OMF-ovi daju najbolju ponudu… zamjene obveznice koje trenutno drže za autocestu i gotova priča.

Ako ne vrijede, što ih briga ako ih zavaljamo koncesionaru koji se može zadužiti po 0% kamata, inače bi sav teret i dug pao na grbaču poreznih obveznika.

O moralnom hazardu i partikularinim interesima sindikata opće ne želim gubiti riječi.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/oXcpUNLYxVqgB4OiaACG0Q==.pdf

Ovako to radi ADRS na CROS-u, zašto to ne može država na HAC-u? Ovako ćemo to dati u koncesiju,a otpuštanja će odraditi stranac. S obzirom na stanje u državnim poduzećima ja bi ih sve privatizirao ili dao u koncesiju, jer sami očigledno nismo sposobni normalno poslovati.

Koliko sam shvatio ovi što pokreću referendum su protiv svake monetizacije, uključivo i ovu u kojoj bi na natječaju pobjedili OMF-ovi.

Naravno da kad bi mirovinci pobjedili na natječaju za koncesiju, da bi iste sekunde imali novi referendum ovih koji bi rekli a što će biti s našim penzijama[emo_smijeh].

Dakle besplatno ručka nema, promašene investicije i suluda izgradnje te trenutni preveliki troškovi održavanja se moraju platiti. Razlika u spread-u koliko može dobiti ova država i velika investicijska kuća je dugoročno 3-5%. Što je tako težak kamatni račun [emo_smijeh]

New Report

Close