Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

RealBear samo ti pisi. Puno se moze naucit samo iz tvojih razmisljanja.

Pozdrav

Ne znam da li ste čitali Reutersov izvještaj o tome da će ZSE ove godine biti jedna od ulagačkih prilika i zvijezda zahvaljujući ECBovoj politici?

Mislim da će danas osvanuti članci i u Večernjem i još nekim dnevnim novinama pa ćete imati prilike.
Ja sam ga čitao u originalu.

Ali ponavljam drago mi je da još uvijek ima jako puno skeptika. Samo ni skeptik ne treba predugo biti, nije isplativo.

If I go there will be trouble, an' if I stay it will be double, so you got to let me know, should I stay or should I go

Sta se sve jos mora napraviti da se vratimo na 5500

Ovi bankari se fakat natječu tko će više kukati i pametovati, neki dan onaj Austrijanac iz RBA-a prodike drži evo sada Prka… svaki dan netko osvane.
Vaš link …

Pa gospodo nitko vas nije puškom tjerao da financirate promašene investicije u građevini i skupe stanove, sad samo žanjete što ste posijali.

Fascinantno mi je da još glume silu i dijele savjete, umjesto da na koljenima mole pred Todorićem i državom da dopuste da im plasiraju po 3.5% kamate. [emo_smijeh]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Ajdde idemo s nagađanjima oporavak burze kreće sada ili tek na proljeće 2015 iznesite vaše mišljenje.[emo_euro]

Merkantilistička politika naš dragih prijatelja austrijskih i talijanskih bankara (a i Mađari bi se htjeli igrati) kojima smo prekrasni, dobri i najbolji kad furamo ogroman deficit platne bilance kupujući njihovu robu i plaćajući im kamate na tu istu robu polako doživljava svoju propast.

Njihova panika što sada udramo suficit platne bilance i možemo se zadužiti mimo njih može se namiristati u zraku. S godinama suficit će biti sve veći i veći, te će skoro cjelokupna pasiva hrvatskog bankovnog sustava (osim kapitala naravno) biti hrvatska štednja.

Jedini način da zadrže utjecaj kod nas je da kupuju dionice i poduzeća, a to im ne bi trebali jeftino dati.[emo_namigusa]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Je a sa 0,01 % kapitala kupe sve što ima na ZSE![emo_ooooo]

Misliš na ove

Italy’s biggest bank, posted a record 15 billion-euro ($20.8 billion) fourth-quarter loss as it set aside money for bad loans and wrote down goodwill from acquisitions. It plans to cut 8,500 jobs.

Vaš link …

ili na onaj jad od austrijskog Hypa kojima je glavni asset biznis kod nas i u komšija [emo_smijeh]

Glavno pitanje trenutačno o kojem najviše ovisi oporavak hrvatske ekonomije, a samim tim i burze, je… Jesu li hrvatske banke nekretninski fondovi ili kreditne institucije?

Mislim da ćemo odgovor saznati prilično brzo. [emo_smijesak]

Ajdde idemo s nagađanjima oporavak burze kreće sada ili tek na proljeće 2015 iznesite vaše mišljenje.[emo_euro]

likvidnost dolazi iz tri smjera.Prvi su domaći mirovinski fondovi, drugi su ulagači koji prodaju slovenske dionice i ulaze u hrvatske, a treći su strani fondovi.

likvidnost dolazi iz tri smjera.Prvi su domaći mirovinski fondovi, drugi su ulagači koji prodaju slovenske dionice i ulaze u hrvatske, a treći su strani fondovi.
[/quote]

da li ima četvrti?

Moram još malo po bankarima jer mi se nekako čini da oni najviše kukaju i šire crnilo…

Naime u godinu dana plasmani su im pali za 9 milijardi kuna, dok su se štednja i depoziti povećali za otprilike isto. Još par godine ovog tempa i naknade će im činiti 95% posto prihoda. Nije ni čudo što kukaju jer su se Hrvati opametili pa ne kupuju skupe aute i ne ulaze grlom u jagode u stambene kredite nego štede i razdužuju se.

Trenutna vrijednost CROBIS-a implicira da se junk-država koja ne provodi reforme može sutra zadužiti doma izdanjem dugoročnih obveznica za manje od 4% kamate. Eto tolika je potražnja za prinosom jer tu su i OMF-ovi kojima svaki mjesec na račun liježe barem 400 milijuna kuna.

Kad sam prije par mjeseci o tome pisao malo je tko vjerovao, ali eto događa se [emo_smijesak]

Kakva ekonomija takvi i bankari.
Iako ni klijenti, bili štediše ili dužnici nisu ništa bolji, ovi prvi bi uzeli i 1/2(pola) Eura kamate na 12mj, a drugima nikad dosta.
P.S.
bankari su se za ovu situaciju pripremili još prije ca 2,5 godine kada se fokus (a tada je riječ fokus nešto i značila za razliku od danas) prebacio na prihode od naknada (razno raznih) te potom na prihode od kamata.
Gradila se baza na naknadama jer je to nešto što čini svakodnevni promet, a odmaknulo se od kamatnih prihoda uz istovremeno nabijanje ogromnih marži kod istih, win win u generalno lošoj ekonomiji.
Ne znam jeli to bio domaći know how ili instrukcija izvana, pretpostavljam ovo zadnje, mi uvijek kaskamo.
Kad imas cash možeš što hoćeš.
To je kratki presjek HR bankarstva u zadnjih par godina, ugrubo.

Iako, glavni MM je ECB, prodaje po 0,05% i onda svi zajedno mozemo dalje dok god burza raste nekoliko% mjesecno….

A kao živimo u neoliberalnom kapitalizmu?
Ovakovga socijalizma koji danas zivimo ni u SSSR-u nije bilo.
P.S.
u HR 1% stanovništva drži 1/2 štednje, toliko o razduzivanju.
OT
optimist sam i vjerujem da tek krećemo.

New Report

Close