[emo_vrtimise]
Po izdanim odobrenjima za građenje izgleda da je građevina dosegla čvrsto dno.
U lipnju 2014. izdano je 499 odobrenja za građenje, što je više za 20,8% u odnosu na lipanj 2013.
Ako gledamo ukupnu vrijednost predviđenih radova za prvih 6 mjeseci to je 10.393 milijardi kuna. Za napomenu u prvih 6 mjeseci prošle godine vrijednost predviđenih radova je bila 8.167 milijardi.
To bi značilo da će građevina u slijedećim kvartalima rasti po stopi od 27%, odnosno dodavati će GDP-u +1.4%.
Ako se ostvare najavljene investicije u turizmu gore spomenute stope rasta biti će puno više [emo_smijesak]
Lijepo Crobex danas povukao, pogotovo neke dionice [emo_smijesak]
Kako idem na prilično dug godišnji odmor i ne mislim više pisati na forumu bio bi red da upozorim i na moguće rizike koji bi mene osobno navale na bijeg sa ZSE-a.
Naravno kod procjene rizika malo je zeznuto to što najveći gubitci dolaze od rizika na koje je čovjek slijep ali bojim se da tu nema pomoći.
Dakle, rizik naglog rasta kamatnih stopa od strane FED-a, toliko jakog da bi dolar znatno ojačao u odnosu na euro pa bi ECB bio prisiljen dizati kamatne stope puno prije nego što namjerava zbog podivljale inflacije.
Rizik eskalacije u Ukrajini, tu bojim se ni nema pravog hedge-a ako izbije jači sukob. Ali ako izbije 3. svjetski onda što god se napravi ne može puno pomoći.
Odustanak od monetizacije autocesti zbog bilo kojeg razloga, to bi srušilo cijelu priču o jeftinom refinanciranju vani u boljoj varijanti, a u goroj varijanti default po dugu HAC-a i ARZ-a (odnosno default države).
Naravno da rizika ima još ali ja sam trenutno slijep na njih, tipa potresi, skakavci, poplave i sl.
Lijep pozdrav i puno sreće i ovima što su udarali stotke i ovima što su udarali kulje [emo_smijesak]
Neznam sto vi zelite reci, ali mislim da se ZSe vec dosta oporavio.
Sve firme u crobex10 su na snaznim razinama i s prilicno visokim valuacijama.
Sad se ceka samo potisak na small cap dionicama a to se dogodit tek kada large cap dionice iz crobexa postanu preskupe ili kada manji igraci ponovo pocnu vise ulagat kao do 2008 godine.
Naravno onda slijedi baloncic, no taj balon se vec sada polako puse u cijelom svijetu, a skoro ce nadam se i u HRV.
ECB To Flood Southern Europe with Trillion Euros
u Sloveniji se oporavila građevina 29 %. Istotako očekujem i kod nas. Treba kupovati građevince dok su još ovako nisko…kako god to nekima zvučalo, npr. blogeru. Sve ima svoju cijenu a sada su građevinci stvarno badava. Jedna Ingra bi mogla ove jeseni na 10 kn bez obzira na stanje jer i 10 kn je smiješno niska cijena.Neće ono bankrotirati, u tome je štos. jedan poslić samo i tu smo.
Mirovinski fondovi kupuju sve manje hrvatskih dionica
http://www.seebiz.eu/mirovinski-fondovi-kupuju-sve-manje-hrvatskih-dionica/ar-93864/
Di je onaj medved da nam veli kak je ovo super vijest za oporavak burze?
I kakav je to medved koji piše o rastu dionica? Pa di tog ima?
iskreno ovo je dobra vijest za naše tržište
Eto, znao sam da nema vijesti koja nije dobra