Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koji god da bio razlog, imamo puno bolju osnovu za rast domaće potrošnje i oporavak koji je dosada dolazio uglavnom od izvoza i turizma.

Bolja uplata je zbog represije. Nisu ljudi dobili bolje place nego je drzava ubrala vise od onih koji su izbjegavali placanje a samim time taj novac nije kod poduzetnika nego u proracunu. Sto znaci da dio onih koji “trose” imaju manje a ne vise, pa s te osnove nece doci do povecanja potrosnje.
Tu je jos razduzivanje gradjana s bankama a ne zaduzivanje, kao i isplata dividende 400m ZABA-e / 490m PBZ te potencijalne sudske presude svicarac.
Ne vidim ako bankama padaju plasmani od kud bi trebalo doci povecanje potrosnje, place su narasle za 70kn u 6mj ali je i dalje za 7kn manja nego u sedmom mjesecu lani, iako neki trend postoji.

@e_tugo

Ako je suma uplaćenih doprinosa 2.6% veća, trebali bi i radnici dobiti razmjerno više plaće i tu imamo mogući potencijal za povećanje domaće potrošnje.

Nema tu represije po meni, poduzeća/poduzetnici koja ne mogu isplaćivati plaće i doprinose mjesec za mjesec nemaju što raditi u tržišnoj ekonomiji. Ili nek pošalju dio ljudi na burzu ili nek idu u bankrot. Uklanjanje takvih poduzeća nije nikakav uteg zdravom rastu, što ih se prije makne to će ekonomija biti efikasnija.

Razduživanje građana + povećanje štednje (tj. popravak bilance) je slažem se uteg na trenutni rast ali je potencijal za zdravi rast u budućnosti kad se banke urazume i spuste kamatne stope.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Doprinos za zdravstvo je povecan za 2% i to je cca 1,8mlrd.

Ako place nisu rasle onda znaci da nisu isplacene vece place [emo_smijesak], ne vidim smisla pokusavat preko uplate doprinosa pretpostavljat visine isplacenih placa(osim ako se zeli predstaviti nesto neistinito) kad DZS svaki mjesec izracunava mjesecne isplate i prosijek. Visina ukupno mjesecno isplacenih placa i prosijek nije tajni podatak pa da se pogadja.

Više puta sam u prethodnim postovima spomenuo da se radi o doprinosima iz plaća tj. uplatama u 1. i 2. mirovinski stup. Kakve crne veze ima doprinos za zdravstveno s time.

Ti podaci su vidljivi u izvještajima HANFE i podacima o prihodima proračuna. To je živa lova koja je legla na račun, drugo su više ili manje točne procjene. Točno piše pod metodološka objašnjenja kako DZS dolazi do svojih podataka.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Ode zlato k vragu. Mislim da ste i zlato spominjali u kontekstu oporavka burze.
A kaže Blanchard iz IMF-a maloprije da mora rezati procjene rasta i da su tržišne valuacije prilično “optimistične”. Ja mogu reći da mi se čini da su se naše dionice odavno oporavile. te da nema mjesta nekom rastu i oporavku kad je oporavak bio prije godinu ili dvije. Ne mogu reći sa sigurnošću, ali mislim da kad bi netko napravio nekakav median, što sadašnji što forward P/E za ZSE, da bi to bilo blizu S&P ili neke europske burze.

A oni nemaju Vrdoljaka za ministra gospodarstva a Zoku za premijera

oporavak ,ako se uspije netko ubacit u spamerske poruke..jedino uspije malo slabiji spamer tu i tamo ubacit nesto..real je ipak vodeci na top listi

8 naprama 2 oporavak ili ne

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

nećemo se mi još dugo oporaviti [emo_vrtimise]
http://danas.net.hr/novac/hrvatska-je-rekorder-po-najvisoj-stopi-rasta-rizika-od-siromastva

moje pisanje nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica, nego osobni stav i razmišljanje

O kakvom oporavku pricate.Pad BDP,ljudi nemaju sto jest(mislim imamo hrane ali ljudi je namaju cim kupovat), preko 320000 ljudi blokirano,podbacaj turisticke sezone…Ima li jos koja dobra vijest koja ukazuje na oporavak?

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Frenki nije njih briga za narod. Drzava, to sam JA. A svi oni ce ukidanjem stope od 40% imati vece place i njima krece oporavak.

Dobro,znaci ukinit ce sebi 40%,ali pitanje ostaje tko ce im financirat te place u skoroj buducnosti. Pilaju oni granu na kojoj sjede vec godinama. Magovi se sjetili “mozda” ukinit progresivnu stopu poreza,a ja pricam vec jedno 5-6 godins o flat rate poreznoj stopi od 10%. Da se to napravilo mi bi danas bili porezna oaza u centru Evrope. Na pamet mi ne pada iz domoljublja placat kuci reket od 40% kad mi vani firma placa 20% poreza na dohodak.Da oporavak.Ovde slijedi kolektivni bankrot.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Cekaj imamo jos hep, vode, sume bez zracnih i pomorskih luka smo vec ostali. Na kraju cemo svi kupiti dresove nase repke i ogrnut se zastavama na kojima pise croatia

Oporavak burze dolazi kad se promijeni vlast.
Kažu da će odmah po dolasku ukinuti porez na dividendu,a to ce biti pocetak oporavka…?

New Report

Close