Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Biće vama oporavka burze kad dođu brojke od loše turističke sezone.
Pogledajte samo tečaj.

Sjećam se da ste davali primjer zlata koje raste pa kao i Crobex bi trebao.
A vid ovo, zlato u slobodnom padu i već je ispod 1300$.

Kupuju se nova auta uhljebima, dok ljudi gladuju.

Ne trkeljaj…

"…prema bazi podatakal Svjetske zdravstvene organizacije, Hrvati drže 13. mjesto prekomjerno teških ljudi na svijetu"
[/quote]

Pa to je fantasticno saznanje.

Postoji cak jedna statisticka kategorija, za vrijeme ove vlade, u kojoj Hrvatska nije medju 10 najgorih na svijetu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Kategorija vjerovali ili ne-HAC dobio kredit po kamati od oko 4%

http://www.banka.hr/hrvatska/hac-kredit-deutsche-banka-od-801-8-mil-eura-uz-drzavno-jamstvo

Mene je ovo malo iznenadilo, mislim sa da će ići po manje od 3.5% [emo_smijesak]

Svejedno i ovo je za pozdraviti, bit će toga još puno više… i što refinanciranja po niskim kamatama bude više to će analitičari banaka više smanjivati procjene GDP-a [emo_namigusa]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

A cijene padaju li ga padaju…

Vaš link …

Veliki Y/Y minus na stavkama prehrana -4%, odjeća i obuća – 5%, osiguranja vezana za transport -4.6%.

Rekao bih sve troškovi na koje domaćinstva moraju odvojiti novce.

A duhan, alkohol +9%… stvari kojih se ljudi mogu odreći.

Znači, uz pretpostavku da ljudi troše isto na hranu, auto-osiguranja, odjeću i obuću ostaje im po tim stavkama 4-5% raspoloživog dohotka više. Još ako se odreknu pušenja… eto ti još veće štednje i razduživanja. [emo_smijesak]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Mislim da će statističari DZS nenaviknuti na deflacijske šokove morati ozbiljno poraditi na promjenama koeficijenata za GDP deflator i korigirati ih u skladu sa stvarnom potrošnjom (promet/cijene). Tako da bi lako moglo ispasti da je stvarna potrošnja puno veća nego što je prikazuju njihovi uzorci.

Agresivni forumaši daju negativne ocjene postava ne prihvaćajući realnost oporavka Hrvatskog gospodarstva.

@RealBear
Ajde daj nam više reci tko te plaća da ovdje već dva mjeseca pišeš pozitivno! 😉

A cijene padaju li ga padaju…

Vaš link …

Veliki Y/Y minus na stavkama prehrana -4%, odjeća i obuća – 5%, osiguranja vezana za transport -4.6%.

Rekao bih sve troškovi na koje domaćinstva moraju odvojiti novce.

A duhan, alkohol +9%… stvari kojih se ljudi mogu odreći.

Znači, uz pretpostavku da ljudi troše isto na hranu, auto-osiguranja, odjeću i obuću ostaje im po tim stavkama 4-5% raspoloživog dohotka više. Još ako se odreknu pušenja… eto ti još veće štednje i razduživanja. [emo_smijesak]

Je, deflacija je idealno okruženje za rast dionica, hahaha.
A cijene padaju zato da ljudima ostane višak od 4-5% dohotka, a na zato jer ljudi imaju 4-5% manje prihoda. Koje ti spike prodaješ

@RealBear

hahahhaha
Ma tko bi me plaćao, ja sam samo ultra-contrariran… nisam 5 godina ozbiljnije pogledao što se događa sa hrvatskom ekonomijom.

Prije par mjeseci rekao mi kolega, pogledaj ovo, pogledaj ono moglo bi nešto biti i na ZSE… ja pogledao, počeo gledati brojke i interpretirati ih na mnogima čudan način i malo tu postati razmišljanja.

Mogu ja i prestati pisati ako većini smeta pa se vidimo za jedno par godina na temi korekcija [emo_namigusa]

@RealBear

hahahhaha
Ma tko bi me plaćao, ja sam samo ultra-contrariran… nisam 5 godina ozbiljnije pogledao što se događa sa hrvatskom ekonomijom.

Prije par mjeseci rekao mi kolega, pogledaj ovo, pogledaj ono moglo bi nešto biti i na ZSE… ja pogledao, počeo gledati brojke i interpretirati ih na mnogima čudan način i malo tu postati razmišljanja.

Mogu ja i prestati pisati ako većini smeta pa se vidimo za jedno par godina na temi korekcija [emo_namigusa]
[/quote]

Mislim da je u redu čuti više mišljenja stoga i ovo mišljenje je mišljenje koliko god čudno zvučalo, pa nema potrebe odlaziti s foruma.[emo_smijeh]

Prihodi plaća + prihodi mirovina + prihodi socijalnih naknada + doznake iz inozemstva + siva ekonomija + prihodi iznajmljivača. Ukupna suma se povećava, inače ne bi bilo štednje i razduživanja. Deflacija je uvezna iz EU i jednokratno ukidanje carina je za pozdraviti, kad se stvari izniveliraju ostati će efikasnija ekonomija.

Za neke sektore deflacija prehrambenih proizvoda i pića je dobra jer su digli cijene i imaju rast prihoda. Npr. turistički, a i drugi sektori mogu imati koristi od većeg raspoloživog dohotka.

New Report

Close