Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

uglavnom se slažem sa RealBearom
sad je vrijeme za uhvatiti i držati pozicije u našim dionicama
sretno svima

Ignore: KressoM, delux

Kako prepoznati akumulaciju ?

* Relativno povećanje volumena u danima plusa u odnosu na dane minusa
* Veliki volumen na članicama indexa koji rastu, mali volumena na onima koje padaju.
* Udaranje po bidu pred kraj dana ili sa manjim količinama tijekom trgovanja
* Postotni rast volumena značajno veći od postotnog rasta indeksa

Tko želi akumulirati jako će dobro u početku paziti da ne digne cijene previše, ali na nelikvidnim tržištima kapitala “štopanje” ne može predugo trajati.

Trenutno kad pogledamo situaciju i omjere novčani/dionički OIF-i jasno je koliko je sentiment protiv dionica i po meni veći igrači će se truditi da ostvare privid nastavka negativnog sentimenta dok značajnije ne uđu.

Ili se varam pa sve poludi i ode vertikalno gore 🙂

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Inozemni dug banaka (tj. kreditnih institucija) je 8.839 milijarde eura. Ove godine na naplatu dolazi 3.860 milijardi od kojih je kratkoročno 2.375.

Koja bi politika banaka mogla biti glede otplate duga u svijetlu negativnih kamatnih stopa koje će kačiti banke majke. Kad bi vratitili većinu i razdužili se (što bi vjerojatno mogli obzirom koliko žive love imaju u aktivi), kome će banke matice posuditi ?

Nemaju baš veliki izbor nego probat zalorati nazad kod nas i vući za rukav one koji žele uzeti kredit. Za dokape, LBO-ove, investicije, potrošnju… samo morati će spustiti kamate 🙂

Mislim da još mnogima nije jasno koje bi tektonske poremećaje kod nas mogla izazvati odluka o negativnoj kamatnoj stopi.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Još jedna stvar na koju će ova odluka o negativnim kamatnim stopama imati velikog utjecaja je monetizacija autocesti.

Naime u projekt se ušlo kad je cijena zaduživanja bila puno niža, sada ima puno više opcija:

Ostanak po starom s tim da se dug koji dospjeva uspije refinancirati po nižoj kamatnoj stopi.

Prebijanje dijela obveznica koji drže OMF-ovi/banke za udjele u autocestama + plasiranje zamrznutih sredstava tamo. Tkz. interna monetizacija u kojoj će prihodi ostati doma.

Znači ima sasvim dovoljno prostora za odbijanje svih koji su mislili masno zaraditi na nama. Ako misle dolaziti nek odriješe kesu 🙂

Na pitanju u novom magazinu banka, zašto se nije više zadužio kažu nije mogao više zbog zakona o proračunu… mijenjaj zakon Lalovac, zato plaću primaš !!!

Tko zna koliko ovo još može trajati… godinu, dvije. Što više uspijemo refinancirati to bolje.

Trenutno imamo dvije pozitivne poluge, jedna je stabilan rast prihoda u turizmu + poboljšanje salda robne razmjene, drugi je ovaj pad kamatnih stopa.
U slučaju rasta inflacije i kamatnih stopa mi moramo biti u debelom suficitu i refinancirani što je moguće više. Caka je da nam tada nominalni prihodi rastu brže od obveza tako da nam i porast inflacije odgovara ako smo dobro pozicionirani.

Još kad bi bilo samo jedno zrno pameti kod u političara i sindikata za reforme…

Oporavak ide cim vlada padne.

@kanabis
propadne li sutra zokin plan za izbacivanje linića, mogla bi vlada vrlo brzo pasti [emo_palacg]

možete mi brisati nick, ali ne možete obrisati istinu u raskrinkavanju forumskih drukera i navlakača!

Na pitanju u novom magazinu banka, zašto se nije više zadužio kažu nije mogao više zbog zakona o proračunu… mijenjaj zakon Lalovac, zato plaću primaš !!!

Tko zna koliko ovo još može trajati… godinu, dvije. Što više uspijemo refinancirati to bolje.

Trenutno imamo dvije pozitivne poluge, jedna je stabilan rast prihoda u turizmu + poboljšanje salda robne razmjene, drugi je ovaj pad kamatnih stopa.
U slučaju rasta inflacije i kamatnih stopa mi moramo biti u debelom suficitu i refinancirani što je moguće više. Caka je da nam tada nominalni prihodi rastu brže od obveza tako da nam i porast inflacije odgovara ako smo dobro pozicionirani.

Još kad bi bilo samo jedno zrno pameti kod u političara i sindikata za reforme…

podsjecas me na big bossa i njegove vjetroelektrane [emo_smijeh]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

http://www.businessinsider.com/draghi-the-morning-after-european-bonds-in-rally-mode-2014-6

Pametni znaju čemu služi Mario Draghi.[emo_smijeh]

ZSE: Crobexi porasli treći tjedan zaredom, promet solidan

Uz solidnu likvidnost, na Zagrebačkoj su burzi Crobex indeksi prošloga tjedna znatno ojačali, treći tjedan zaredom, što nije zabilježeno već dulje vrijeme, no analitičari kažu da je ipak još prerano govoriti o oporavku tržišta.

Vaš link …

Fakat su mi zakon ovi analitičari, izgleda da ih je dobro iznenadio ovaj rast indeksa i prometa. Obično analitičare tržišta kapitala iznenade, dok oni dobiju čvrstu potvrde fundamenata i javno kažu all clear obično treba gledati neke druge prilike 🙂

Pitanje je zapravo jesu li institucije za koje analitičari rade (banke, fondovi) “all in” cash ili “all in” dionice i u skladu s tim bias-om ocjenjivati njihove analize 🙂

MEDO

mislim da imaju keša i previše! vidi ht i ernt??!! tko jr to očekivao?

Da, mislim da će analitičari ostajat iznenađeni sve više i više…

Udjel OMF-ova u domaćim dionicama je oko 10%, prije 6 godina 20% (dionice + domaći OIF-i).
Udjel OIF-a u domaćim dionicama je bijednih 5%, odnosno nešto više od 600 milijuna kuna.

Tko su prodavatelji ? Po meni, država i radnici uglavnom. Oni koji su imali dionice od prije a nisu do sada prodali sigurno neće prodati eto baš sada ili skoro. Vlasnici loših su prodali dok su mogli… vlasnici uspješnih će čekati neku novu euforiju.

Ovaj proces čišćenja, stečajeva, predstečajeva, dokapa riješiti će dobar dio države i radnika. Novi vlasnici neće pomišljati na prodaju dok ne osiguraju rast dobiti i stabilizaciju a to je dogotrajan proces.

Dakle, izuzetna asimetrija kupnje i prodaje i fali triger. Po meni ova namjera ECB da pokrene jug je taj triger. Pa mi se još nismo ni refinancirali a kamoli da je pokrenut novi kreditni ciklus. Pogledajte stanje španjolskih i talijanskih indeksa kad je kamata državi bila +6% i sada kad je 3%… mi još nismo ni počeli 🙂

New Report

Close