Ali da ne bi bilo da samo kritiziram evo par opaski.
RealBear je u mnogočemu u pravu. Naša vlada je toliko jadna i bijedna da ne shvaća da sa minimumom mjera koje je proveo Viktor Orban mogu kreirati rast gdpea od 4-5% u dvije godine. Neka maknu VK, smanje rate kredita ljudima, manje kamatne stope također nude podršku oporavku potrošnje, financijsku represiju također treba obuzdati, još par pametnih investicija i evo ti oporavka.
Ono što je pravi problem jest činjenica da je ova vlada prepreka oporavku i dok god oni ne odu nema šanse za ikakav optimizam.
A to znači da tajming nije sad nego za godinu dana za ozbiljniji ulazak na zse.
Osim toga Damoklov mač nad sudbinom crobexa je stanje globalne ekonomije a koje je puno gore nego ga prikazuju mainstream mediji.
imo
Ja nisam baš veliki ljubitelj država, vlada niti mislim da bi trebali imati preveliku ulogu u ekonomiji. Naravno ako imaju socijalistički mentalitet kao kod nas onda prave štetu, ali tu smo gdje smo.
E sad jel može gore što se tiče ovih… ova vlada može pasti za tjedan dana, za mjesec ili tri. Što bi trebalo značiti da će doći bolja vlada i ako ništa zbog promjene izbornika idemo gore jako.
Trenutna vlada ostaje do kraja mandata samo u slučaju da se ekonomija oporavi, ali to opet znači da idemo gore.
Znači pozitivan black swan u oba slučaja… 🙂
@Turion
Ja nisam baš veliki ljubitelj država, vlada niti mislim da bi trebali imati preveliku ulogu u ekonomiji. Naravno ako imaju socijalistički mentalitet kao kod nas onda prave štetu, ali tu smo gdje smo.
E sad jel može gore što se tiče ovih… ova vlada može pasti za tjedan dana, za mjesec ili tri. Što bi trebalo značiti da će doći bolja vlada i ako ništa zbog promjene izbornika idemo gore jako.
Trenutna vlada ostaje do kraja mandata samo u slučaju da se ekonomija oporavi, ali to opet znači da idemo gore.
Znači pozitivan black swan u oba slučaja… 🙂
Win-win u svakom slučaju. Hahaha ta ti je dobra, svaka čast. Moram razmisliti o daljnjoj strategiji.
Iako imo, ova vlada ostaje, slijedi još malo rastezanja ekonomije i kompanija na galgama njihove nesposobnosti i tek onda opravak. Baš onako kako si napisao.
Pozdrav
hehehehe znaš da ja računam u vjerojatnostima…
mathematical expectation times magnitude of return.
vjerojatnost da padne vlada skoro * prinos
+
vjerojatnost da se oporavi ekonomija * prinos
>>
vjerojatnost da ostane mrcvarenje * gubitak
[emo_smijesak]
hehehehe znaš da ja računam u vjerojatnostima…
mathematical expectation times magnitude of return.
vjerojatnost da padne vlada skoro * prinos
+
vjerojatnost da se oporavi ekonomija * prinos
>>
vjerojatnost da ostane mrcvarenje * gubitak
[emo_smijesak]
E ovo je najbolje što sam pročitao u zadnjih 6 godina na forumu.
Medo [emo_palacg]
Izgleda da lagano krećemo prema gore..
Čini mi se da bi bull mogao biti već početkom ljeta ano ne i prije…
[emo_palacg]
Samo ne znam kako će to tebi pomoći koji si prije par dana napisao da si 95 % u kešu[emo_zloban][emo_zloban][emo_zloban][emo_zloban]
A kao dokaz citirajte cijeli moj post I gdje sam to napisao u suprotnom molim moderatora da preispita vas nick I iznosenje neistine I obmanjivanja..
Izgleda da lagano krećemo prema gore..
Čini mi se da bi bull mogao biti već početkom ljeta ano ne i prije…
[emo_palacg]
Samo ne znam kako će to tebi pomoći koji si prije par dana napisao da si 95 % u kešu[emo_zloban][emo_zloban][emo_zloban][emo_zloban]
[/quote]taj prijavljuje kupnje svakodnevno vec mjesecima i onda sve proda na dnu [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
Nadam se da znate da bi danas Draghi mogao uvesti negativnu kamatnu stopu, ako stvarno ostvari prijetnje možete očekivati slijedeće tel. pozive među bankarima.
Halo Bing, kako brat… jel mi možeš molim te, molim te uzeti 20 milijardi eura po 0.2%, ubit će me chief ako budem morao plaćati. Ne mogu prijatelju, i meni pade glava ako ne plasiram. Oš ti meni uzet 30 milijardi po 0.15%…
Jesi lud, nego pogledaj ovo… Rusi posuđuju onim ludim Hrvatima po 5.5%, uzeli su pod kolateral oranice, pogone, markete… da i mi probamo plasirati po jedno 4%, pa neće valjda propast do bonusa za ovu godinu… 🙂
Nego Lalovac, pusti šuplju priču i napadanje HNB analizatora što je s PDV-om jel kriv obračun ili ljudi kupuju preko interneta ili kupuju u Italiji/Sloveniji/Bosni…
Lijepo pakiraj kofere i po pare dok se može.
Fino klepiš 4 milijarde po 3% i staviš milijardu kunića godišnje v žepeka.
Za te pare možeš spustit ljudima PDV na hranu, da ne gladuje i idu u šoping turizam. A vratit će ti se još i više zbog dobiti domaćeg prehrambenog sektora i povećane potrošnje.
S druge strane EU stisla deflacija a gospari u Dubrovniku naplaćuju 900 kuna parkirno mjesto dnevno… u njih hiperinflacija 🙂
Prošli put su se gadno gospari opekli na burzi, pogotovo na ATPL i trebati će vremena da se vrate, ali vratit će se oni 🙂
Real Bear dobro zboriš.
Na ovom forumu si pravo osvješenje.
Dosta smo se naslušali ovih što kupuju ingru i uljanik plovidbu.
Kupuju prodaju sami sebi.Kad netko zaradi jal i zavist.Ma zloća čista.
Evo primjera baš poviše tvog posta.
Pišeš razumno i argumentirano.
Svaka čast.
Veliko hvala na pohvalama 🙂
ECB cuts deposit rate to minus-0.1%, cuts refinancing rate to 0.15%