Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo kolega Škegro bi htio dokapitalizirati Badel

Vaš link …

Neka, tako treba… puno uspjeha želim

Kod OiF-a imamo 9.13 milijardi u novčanim fondovima, a u dioničkim bijednih 1.78… Tko se ne sjeća ili ne zna koji je omjer bio 2007. na top-u eno stranica Hanfe nek se podsjeti 🙂

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Idemo dalje… sorry ako sam dosadan ali ima dosta po meni informacija duboko skrivenih 🙂

Stopa adekvatnosti kapitala: međunarodna usporedba

Stopa adekvatnosti kapitala hrvatskih banaka najviša je među članicama EU i drugim razvijenim zemljama i europskim državama koje izvještavaju MMF u okviru baze podataka Financial Soundness Indicators. Veće stope adekvatnosti na Islandu i u Irskoj posljedice su državnih dokapitalizacija i programa spašavanja banaka. I u Luksemburgu je jedna velika banka primila državnu pomoć, pa je Hrvatska zapravo usamljena na vrhu, ako iz usporedbe isključimo zemlje u kojima su banke primile državne kapitalne pomoći.

Vaš link …

Dakle hrvatske banka imaju najmanji leverage u EU, što će biti okidač da se pipa odvrne ?

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Nisi dosadan,samo ti piši,nadam se da ćeš biti u pravu.
Samo što se meni čini da si ti podcijenio kolika smo mi banana država,jedini u EU bez rasta osim Cipra koja je priča za sebe,mali siromašni i nelikvidni,i najvažnije skupi.
Pa u sirovinama bogatom i velikom Brazilu (koji je imao rast u 1Q 1.9%,u 2013 3,5%) ima dionica sa P/B 0,6 i P/E 6 i to large cap.A gdje su naše perjanice?

"Only dead fish swim with the stream"

Baš to što smo u tolikoj banani, prepadnuti do kosti i smrznuti za bilo kakvu akciju mene čini optimistom 🙂

Ne treba zaboraviti da je u većini zemalja ukupna dobit poduzeća u odnosu na GDP, profitna marža i drugi pokazatelji koji smanjuju P/E na ATH razinama. Dok je kod nas zbog ove nazvao bih je depresije puno toga vezano za dobit na ATL. Pa se čini da smo skupi. Sve ima svoj kontekst, ako vrijedi u ekonomije reversion to the mean ( a vrijedi) mi ćemo proći relativno bolje od drugih u slijedećih par godina

Baš to što smo u tolikoj banani, prepadnuti do kosti i smrznuti za bilo kakvu akciju mene čini optimistom 🙂

Ne treba zaboraviti da je u većini zemalja ukupna dobit poduzeća u odnosu na GDP, profitna marža i drugi pokazatelji koji smanjuju P/E na ATH razinama. Dok je kod nas zbog ove nazvao bih je depresije puno toga vezano za dobit na ATL. Pa se čini da smo skupi. Sve ima svoj kontekst, ako vrijedi u ekonomije reversion to the mean ( a vrijedi) mi ćemo proći relativno bolje od drugih u slijedećih par godina

Slažem se u potpunosti.
Strah je dobar, banana također, isto kao kad smo čuli od taxista o dionicama 2007 tako danas slušamo obrnuto.
Društvo je dosegnulo psihološko-ekonomsko-depresijsko dno i to je činjenica.
A pravi medvjedi se tada bude [emo_smijesak], iako se vani spremaju brzo opet u brlog.
Mišljenja sam prije nego medo vani opet otiđe u brlog da će još jednom jako krenuti gore a to će svakako i nas povući jer smo na dnu dna.
Lagano skupljam već nekoliko mjeseci i nebi me iznenadilo da bull dočekamo na ljeto kad se svi najmanje nadaju i dok se odmaraju tako da na jesen u vatimo onaj dodatni zalet sa lovom koja će doć od turizma.
U svakom slučaju po meni strong buy.

Molim da se ovo moje pisanje ne shvati kao nagovor na bilo što.

@crudeoil

hehehe evo stavio sam i potpis ako nisam bio dovoljno jasan [emo_namigusa]

je, samo što ovakva situacija kod nas može potrajati bar još 1,5-2 godine, tj.dok ne padne ova vlada na novim izborima…a nakon tko zna,možda krene oporavak, a možda i nova recesija u svijetu

možete mi brisati nick, ali ne možete obrisati istinu u raskrinkavanju forumskih drukera i navlakača!

Nismo mi još dosegnuli dno,ali dobro,kad vam je banana glavna poluga optimizma dobra onda vi kupujte,jer kod nas nikako da prođe,samo je sve veća i veća,nisam ni znao da je to toliko dobro…pa ima da probijemo ATH u tom slučaju…[emo_smijeh]
Zavidim vam na optimizmu zapravo i vjeru kako će naša poduzeća procvjetati,pitanje je samo koja,pošto industrije nemamo,barem ne one konkurentne.
Ja ga više nemam,ne za državu u kojoj premijer i ministar financija ne pričaju tri mjeseca,u kojoj samo banalni projekt e-dozvola uvode od 2011,zadnji je rok bio 1.1.2014,sad se ne može graditi sve i da želiš,sve stalo,pa svaki normalni investitor mora bježati od ove države.
Iako je moguće da bude nekakav bull run ako burze vani nastave sa rastom,svake godine bude nešto,ali tko iskoristi dobro,a tko ne…

"Only dead fish swim with the stream"

Nadam se da sam u prijašnjim postovima pokazao da u Hrvatskoj ima sasvim dovoljno zamrznutog kapitala. Nemojte zaboraviti koliko nam je GDP nominalno mali, već par godina se vrti oko 278 milijardi.

Samo 10 milijardi kuna investicija u tvrtke proizvodnog sektora sa zdravim multiplikatorom znači 5-6% rasta.

Pitanje je imamo li mi ljudskog kapitala, poduzetnika i stručnjaka spremnih na rizik i sa idejama. Bilo u postojećim firmama, bilo u novim start-upima.

Moj odgovor je da imamo ali su prepadnuti i oni i oni koji bi investirali u njih i njihova poduzeća. Ali negativni prinos na oročenu štednju nekad može čuda učiniti 🙂

Bankarima je uvijek najdraži bio Todorić, nije pitao za cijenu i uvijek mu je trebalo za investicije… i ode on Rusima i mogao bi se rješiti par članica.

Pitanje je… ako će se država zaduživati vani i ako će se Todorić zaduživati vani i prodati dio, gdje će i po kojoj cijeni banke plasirati novac.

Izgleda da lagano krećemo prema gore..
Čini mi se da bi bull mogao biti već početkom ljeta ano ne i prije…
[emo_palacg]

A BALVANA!!! :) :) :)

@RealBear

Svi bi htjeli da bude kako kažete, ali bojim se da ne može doći do takvog rasta dok god se u državi ništa ne mijenja. Pročitajte ovo:
http://blog.vecernji.hr/aleksandar-music/2014/06/01/sindikati-u-hrvatskoj-kratka-tuzna-i-mucna-prica/

Kompanije na burzi kao i cijeli privatni sektor zatočenik je “proračunskih korisnika”. A oni sisaju i sisaju, nema promjena niti u najavi. Pad vlade, promjena vlasti? A što će se promijeniti s novima?! Tko može doći, drugačije obojani socijalisti (razlika je samo što više vole ustaše od partizana i što kao idu u crkvu) koji će državu voditi na isti uhodani način. Džaba npr. ADPL-u rast proizvodnje i prodaje, kad znamo da imamo trend povećanja poreza i nameta koji nagrizaju dobit.

Stoga mislim da će cijene dionica rasti samo kod izdvojenih kompanija i to proporcionalno rastu njihove dobiti odnosno kod onih što imaju velike investicije iz čega se naslućuje buduća veća dobit.

A rast cijelih sektora ili cijela burza, nemoguće *sve dok* se ne dogodi krah države. To je rješenje, ali nažalost niti to neće brzo kako sam se nadao:

Bruxelles smatra da EDP za Hrvatsku treba staviti u mirovanje

🙁

No oporavak, just stagnation, sve dok se stvari ne počnu “događati”.

Najviše me muči što ne znam kada, ja sam mislio 2009/2010 da će se već sve riješiti, a eto mučenju se još ne vidi kraj 🙁

Vidim po ocjenama koje dobivam da se dosta njih na slaže sa mnom. U trenutku kupnje i prodaje obje strane misle da su u pravu, tek nakon nekog vremena se pokaže tko je bio u pravu 🙂

Za mene je kad su u pitanju i investiranje i ekonomija većina, pogotovo kad je jako velika većina kao trenutno u nas uvijek u krivu. Nimalo ne vjerujem u racionalnog investitora, državu i procjene ekonomista. Da je sve to tako fajn, ne bi bilo balončeka i ekonomskih ciklusa.

Evo ja se npr. kladim da će se u slijedećih godinu dana NASDAQ srušiti 20-40% posto uz razdoblje relativnog mira za ovaj kvartal. Jesam li siguran, naravno da ne, dajem si jedno 30% šanse.
Za slučaj da sam u krivu, tj. za onih 70% vjerojatnosti računam koliko bi Ameri mogli narasti, a koliko bi CROBEX u istom periodu mogao narasti i dolazim do zaključka da ćemo mi rasti brže.

To što se ne vidi trenutno koje bi dionice rasti meni uopće nije bitno, po meni cijelu našu burzu tj. ekonomiju treba promatrati u cijelini zbog nelikvidnosti i male veličine. Stock picking za mene ima smisla samo kod velike likvidnosti.

New Report

Close