Raiffeisen investicijski fondovi bez ulazne naknade do 30. lipnja
14.5.2008 16:30:00 | Powered by limun.hr
Raiffeisen Invest, društvo za upravljanje investicijskim fondovima, u razdoblju od 15. svibnja do 30. lipnja 2008. godine neće obračunavati ulaznu naknadu za svih šest otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom kojima upravlja.
Društvo će u navedenom razdoblju ukinuti ulaznu naknadu za dioničke fondove Raiffeisen Active, Raiffeisen Central Europe i Raiffeisen Emerging Markets, mješoviti fond Raiffeisen Balanced kao i za obveznički Raiffeisen Bonds. Za šesti otvoreni investicijski fond s javnom ponudom kojim Društvo upravlja, Raiffeisen Cash novčani fond, ulazna naknada nije ni propisana.
Ukupna imovina otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom pod upravljanjem Raiffeisen Investa krajem travnja iznosila je 2,4 milijarde kuna čime je Društvo imalo 12,48 posto tržišnog udjela.
počelo je…
oporavak tek sljedi, naime počelo se vračat povjerenje investitora,2.5 milijarde isplate dividende ht-a u ponedeljak,[thumbsup], stranim investicijskim fondovima smo postali zanimljivi[thumbsup]
ni na kraj pameti mi nije kvariti veselje oporavka , ali bi volio da mi netko da odgovore na slijedeća pitanja koja me muče glede daljnjeg razvoja situacije.
Dakle cijena goriva raste , Sanader najavio intervenciju – više loše nego dobro…
Najavljuje se rast cijena energenata u ljetnom razdoblju ( plin , električna energija )
Cijene kruha ponovo rastu ,
Pravi udar na cijene najavljuje se za jesen….
E sad… većina investitorske javnosti očekuje da će pravi oporavak uslijediti u jesen tj. nakon ljeta. Ono što mene najviše zabrinjava i što se nikako u ovoj jednjadžbi ne slaže je slijedeće :
kako može doći do oporavka kraj ovakvih najava i mogućeg rasta inflacije ? Evo molio bi nekoga da ovo prokomentira i ako je moguće argumentirano (raz)uvjeri mene i ostale sličnog razmišljanja da nemam razloga za ozbiljne brige glede druge polovine ove godine ….
[rolleyes]
Past će cijena nafte …
na osnovu čega to očekuješ ? Dakle smatraš da će pad cijene nafte automatski riješiti i sve ostalo ? nemoj pitanje shavtiti sarkastično , stvarno me zanima mišljenje…
fazan:
”
Past će cijena nafte …
”
na osnovu čega to očekuješ ? Dakle smatraš da će pad cijene nafte automatski riješiti i sve ostalo ? nemoj pitanje shavtiti sarkastično , stvarno me zanima mišljenje…
na osnovi precjenjenosti iste, hihi[bye]
( iranci ne znaju kud će s naftom, raspitaj se…. )
onog trenutka kada dolar dođe u odnosu na euro na razinama od prošle godine tj. na razinu 1,45 EURO/$ tada će i cijena nafte pasti jer je vezana za dolar koji je slabio u odnosu na euro a to se već dešava i trend se neće okrenuti slijedećih mjeseci.
to je moje razmišljanje i pretpostavka!
Pravi oporavak tek sljedi ,danas nastavak rasta [thumbsup]
Slažem se, trenutno dolaze dobre vijesti i to je dobro. Treba prihvatiti igru velikih, a ona nema veze ni s TA ni s FA. Prati i gledaj i uči i ne suprostavljaj se nikome jer ćeš izvisiti.[thumbsup]