Do grla sam u dionicama ali ću ipak smislit neki keš i lupit po asku sutra, reda radi. Budimo realni, malo tko će pisati da će sutra kupovati baš zato jer se svatko nada kupiti čim prije po čim manjoj cijeni a nakon toga slijedi drukanje. Neki će od 5 sati ujutro vježbati brzi prst, mislim na ove s foruma koji su u kešu. Ne vjerujem da će ulagači sutra slušati više Iveka nego Buffeta koji je rekao da je krizi kraj a pametni znaju da je nije ni bilo.
2 naloga s prodaje, jasno mičem do daljnega.[thumbsup]
Do grla sam u dionicama ali ću ipak smislit neki keš i lupit po asku sutra, reda radi. Budimo realni, malo tko će pisati da će sutra kupovati baš zato jer se svatko nada kupiti čim prije po čim manjoj cijeni a nakon toga slijedi drukanje. Neki će od 5 sati ujutro vježbati brzi prst, mislim na ove s foruma koji su u kešu. Ne vjerujem da će ulagači sutra slušati više Iveka nego Buffeta koji je rekao da je krizi kraj a pametni znaju da je nije ni bilo. 2 naloga s prodaje, jasno mičem do daljnega.[thumbsup]
Baš me zanima hoćeš li promijeniti stav kada vidiš Europu i futurese danas. Ili si od onih kako vitar puše kao uostalom 99% ljudi na ovom forumu.
Dal danas je dan u kojem ce nas zapljusnuti kisa pozitivnih blokada?![smiley][smiley]
Ne vjerujem da će ulagači sutra slušati više Iveka nego Buffeta koji je rekao da je krizi kraj a pametni znaju da je nije ni bilo.
Buffet mi je malo počeo gubit na vjerodostojnosti , jer je upravo prije nekoliko dana izjavio da Ameriku očekuje “duga i duboka recesija” . A već danas izjavljuje da je najgori dio krize iza nas… stvarno mu je bila duga i duboka!…. a što se tiče ovog tvog djela posta da krize nije ni bilo , ne budi smješan kolega , upali si lijepo svoj portfelj na monitoru pa će ti on odma reći drugačije … [shocked]
a ja cu vam danas ipak prepustiti jedan dio dionica, pa jos malo sutra, pa jos malo prekosutra, i do srijede pola dionice pola lova![thumbsup] a onda na miru pricekati izbore u srbiji
[thumbsup][thumbsup][wink]Snažan porast na europskim burzama
Business.hr/Hina
02.05.2008 14:30
Europski burzovni indeksi u petak su zabilježili snažan porast, dosegnuvši najviše razine od kraja veljače, pod utjecajem jačanja bankarskih i dionica španjolskih kompanija.
Londonski je Ftse indeks ojačao 1,06 posto, na 6.151 bodova. Frankfurtski DAX indeks ojačao je za 1,21 posto, na 7.032 boda.
Europske su dionice u travnju ojačale za šest posto, zabilježivši tako svoj najbolji mjesec od kraja 2003., no još su uvijek 17 posto ispod najviših razina u posljednjih šest i pol godina, dosegnutih u srpnju prošle godine.
Većina banaka bilježi rast cijena dionica. Tako su Royal Bank of Scotland, UniCredit, BNP Paribas, Deutsche Bank i UBS sve zabilježile dobitke u rasponu od jedan do 3,9 posto.
Španjolske su, pak, dionice, pod velikim utjecajem brazilskoga tržišta, zabilježile uzlet nakon što je Standard& Poor’s povisio investicijski rejting za Brazil.
Banco Santander ostvario je porast u iznosu od 3,8 posto a Telefonica 2,2 posto, čime su u najvećoj mjeri utjecale na porast europskih burzovnih indeksa.
U drugim sektorima, među najvećim dobitnicama bile su rudarska kompanija Rio Tinto, ostvarivši rast cijene dionica od 1,5 posto nakon što su australske novine prenijele izjavu predsjednika Ria, Paula Skinnera, koji je rekao kako razmatra mogućnost fragmentacije kompanije, čime bi dioničarima bio osiguran najbolji povrat ulaganja.
Cijena nafte je pala četvrti dan za redom pod utjecajem jačanja vrijednosti dolara te ublažavanja bojazni glede opskrbe iz Nigerije. Cijena barela sirove nafte bila je nešto niža od 112,44 dolara po barelu.
Zbog toga su se dionice naftnih kompanija BP i Royal Dutch Shell našle pod pritiskom te je njihova cijena ostala nepromijenjenom ili je, pak, neznatno oslabjela. Totalove su tako pojeftinile 0,7 posto.
No dobile su na vrijednosti dionice zrakoplovnih kompanija pa je tako Air France-KLM zabilježio porast od 5,3 posto. Ryanair je ostvario rast cijene dionice od 6,4 posto, Lufthansa 3,6 a British Airways 2,9 posto.
Analitičari očekuju kako će trgovanje i dalje biti podložno oscilacijama. Kasnije tijekom dana pozornost će plijeniti podatci o zaposlenosti u SAD-u a očekuje se da će pokazati pad broja zaposlenih u travnju za 80.000 u odnosu na mjesec ranije.
Indeks Tokijske burze Nikkei ojačao je za 2,1 posto, na 14.049 bodova.[thumbsup][thumbsup]
Sve raste pa moramo i mi naročito Ledo Žitnjak Zvijezda povlašteni Adris itd.[thumbsup][thumbsup][smiley][wink]
a ja cu vam danas ipak prepustiti jedan dio dionica, pa jos malo sutra, pa jos malo prekosutra, i do srijede pola dionice pola lova![thumbsup] a onda na miru pricekati izbore u srbiji
nekako sam uvjeren u to da ćeš manje žalit nego naš kolega u tenku koji će danas lupat po asku… al bumo videli…[rolleyes]
Baš me zanima hoćeš li promijeniti stav kada vidiš Europu i futurese danas. Ili si od onih kako vitar puše kao uostalom 99% ljudi na ovom forumu.
A što se crveni!? Evo Europa polako u zeleno, već deseti dan valjda, Amerika DJI probio 13.000, NASDAQ 2400. Sve u svemu dobar početak, DRYS u petak +8%[thumbsup]
[thumbsup][thumbsup][smiley][wink]ZSE: Financijski rezultati dižu cijene dionica?
Business.hr/Hina
05.05.2008 09:44
Većina analitičara danas na Zagrebačkoj burzi očekuje rast cijena dionica i fokus ulagača na tromjesečnim financijskim izvješćima kompanija čije su dionice među najlikvidnijima.
Hinina anketa pokazuje da od 12 ispitanih analitičara brokerskih tvrtki, njih osam očekuje danas porast Crobexa, a ostali njegovu stagnaciju.
Crobex indeks porastao je prošloga tjedna 0,93 posto, na 3.793 boda.
“Fokus investitora na domaćem tržištu kapitala trenutno je na tromjesečnim financijskim izvješćima. Ovog tjedna trebala bi biti objavljena izvješća kompanija čije su dionice u proteklom razdoblju bile najlikividnije”, ističe Filip Jelić, analitičar u Apex vrijednosnicama.
S nestrpljenjem se tako očekuju izvješća Atlantske plovidbe, Instituta građevinarstva Hrvatske, Adrisa i T-HT-a.
Prošloga tjedna objavljeni veći rast američkog BDP-a od očekivanog, pozitivna financijska izvješća kompanija te ponovno smanjenje kamatnih stopa potaknuli su optimizam na Wall Streetu.
“Pozitivno ozračje prelilo se i na glavna europska tržišta, dok je kod nas, u skraćenom tjednu, nastavljena visoka volatilnost i velike oscilacije cijena”, kaže Jelić.
Hinina anketa ukazuje da i ovoga tjedna analitičari očekuju volatilno trgovanje, s većim fokusom na najlikvidnijim izdanjima, posebice u brodarskom i građevinskom sektoru.
Indeks vozarina sipkog tereta BDI nastavio je uzlet, zaključivši prošli tjedan na 9.581 bodu.
Pojedini analitičari još ističu kako valja i nadalje očekivati veće zanimanje ulagača za prehrambeni, te s njim povezani sektor distribucije hrane. Potonji ima sezonski karakter, odnosno poslovni rezultati takvih kompanija u prvom tromjesečju uobičajeno su niži nego u drugom i trećem, kada se zbog turističke sezone multipliciraju njihovi prometi i poslovni rezultati.
Jelić očekuje da će investitori s posebnom pozornošću pratiti i zbivanja u Srbiji, s obzirom da je nestabilna politička situacija u regiji imala negativan utjecaj na domaće tržište kapitala proteklih mjeseci. Parlamentarni izbori u Srbiji održavaju se u nedjelju, 11. svibnja.[thumbsup][thumbsup]
Znači sljedi rast Zvijezde,Žitnjaka,Leda , Adrisa povlaštenoga, Atlasa, Eig-a itd.[thumbsup][thumbsup][wink]