Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pre-Markets
U.S. FUTURES
http://www.cnbc.com/id/17689937/site/14081545/

Biggest Day for the Economy Ever
Wall Street will get some clarity on recession fears, inflation worries and interest rates Wednesday as the Fed’s rate decision and the first-quarter GDP report are both released.

First up will be the GDP report at 8:30 a.m. ET. The consensus is for an increase of 0.5%, which would be a positive — although anemic — number, CNBC’s Steve Liesman reported.

Po našem vremenu u 14:30

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Imate članak u PD-u pri kraju, američki milijunaši krenut će kupovati dionice i nekretnine, jer su sigurni u uzlet američkog gospodarstva početkom 2009. Inaće 2007. prognoze tih istih su bile loše.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Razumljivo, kad cijene dionica i nekretnina nisu u tak skoro vrijeme bile niže ![thumbsup]

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

http://www.seebiz.eu/hr/closing-bell/zse/preokret-u-pozitivnom-tonu,14373.html

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Datum objave: 4.5.2008 | 9:27
Zadnja izmjena: 4.5.2008 | 9:29
DOBRE VIJESTI
Buffett: Najgori dio krize je iza nas
Autor/izvor: Siniša Malus
OMAHA – Neokrznut nije ostao ni Berkshire koji je zabilježio 64 posto manju tromjesečnu dobit (940 milijuna dolara). Ukupna je razina investicija u prvom kvartalu smanjena čak 1,7 milijardu dolara.

Legendarni investitor i glavni operativac Berkshire Hathawaya Warren Buffett jučer je Blommberg TV-u rekao kako je najgora kriiza ipak iza nas, barem što se tiče Wall Streeta.

– Najgori dio krize je iza nas. Za ljude s hipotekama još će biti dosta boli, rekao je Buffett.

Fed je reagirao na vrijeme, rekao je Buffett, kad je interevenirao u krizi oko Bear Stearnsa. Sam, tvrdi, nije želio koristiti priliku jer nije imao dovoljno kapitala za investiciju u to vrijeme. Da se regulator nije umiješao u slučaju Bear Stearnsa, Buffett tvrdi kako bi uslijedio još veći kaos.

– Da je Bear Stearns nestao, idući dan bi nestao netko drugi. Bila bi to jedna vrlo kaotična situacija, kaže Buffett.

Na pitanje prije tradicionalne godišnje skupštine dioničara Berkshirea, Buffet je rekao da su neke banke jednostavno postale prevelike za upravljanje. O tome dovoljno govori podatak kako su najveće svjetske banke i investicijske kompanije dosad zabilježile gubitke od čak 300 milijardi dolara.

Neokrznut nije ostao ni Berkshire koji je zabilježio 64 posto manju tromjesečnu dobit (940 milijuna dolara). Ukupna je razina investicija u prvom kvartalu smanjena čak 1,7 milijardu dolara. Geografski, nije mogao odrediti mjesto svoje sljedeće akvizicije, rekavši samo kako je moguće da to bude Europa, ali i Sjedinjene države.

Evo, nakrco se stari jarac uz pomoć Iveka i sličnih a vi koji ste prodali dionice, moje saučešće.
[bye]

Ma bit ce tu sigurno jos nestabilnosti na trzistu sljedecih pola godine. Dosta naglih uzleta i padova, međutim moje je misljenje kako su veliki odigrali svoje i u ponedjeljak, a zatim i ostatak tjedna ocekuje nas snazni zeleni impuls[thumbsup]

Ne laje pas zbog sela.

Dno je bilo 14.04. …………………..samo ne znam kako će to pomoći onima koji su ga čekali[lol] [lol] [lol] baš se i nisu stigli nakupovati po diskontnim cijenama[tongue]

Sad slijedi period stabilizacije uz sve više cijene ( imho )[thumbsup][thumbsup]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Dno je bilo 14.04. …………………..samo ne znam kako će to pomoći onima koji su ga čekali[lol] [lol] [lol] baš se i nisu stigli nakupovati po diskontnim cijenama[tongue] Sad slijedi period stabilizacije uz sve više cijene ( imho )[thumbsup][thumbsup]

Da, do srijede, a onda ćeš opet imati priliku za kupovanje po diskontnim cijenama.[undecid]

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Sančo: ” Dno je bilo 14.04. …………………..samo ne znam kako će to pomoći onima koji su ga čekali[lol] [lol] [lol] baš se i nisu stigli nakupovati po diskontnim cijenama[tongue] Sad slijedi period stabilizacije uz sve više cijene ( imho )[thumbsup][thumbsup] ” Da, do srijede, a onda ćeš opet imati priliku za kupovanje po diskontnim cijenama.[undecid]

a kakav to diskont očekuješ u srijedu, reci mi da pripremim keš
[huh]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

zagrebačka burza
U travnju rast prometa dionicama, Crobex manji za 1,4 posto

Na Zagrebačkoj burzi tijekom travnja ostvaren je 31,6 posto veći promet dionicama nego u ožujku, odnosno 1,87 milijardi kuna, dok je dionički indeks Crobex zabilježio blagi pad u odnosu na kraj ožujka, za 1,4 posto, pa travanj Crobex završava na 3.792,72 boda[cry]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

[thumbsup][thumbsup][rolleyes]Dobro raspoloženje zavladalo svjetskim burzama

Dobri rezultati poslovanja američkih kompanija i pokazatelji koji upućuju na stabilnost najvećeg svjetskog gospodarstva potaknuli su prošloga tjedna rast cijena na američkim i ostalim svjetskim tržištima dionica.[thumbsup][rolleyes][thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

[thumbsup]ZSE: Crobex u prvomajskom tjednu ojačao 0,93 posto

U tri dana ovotjednog trgovanja na Zagrebačkoj burzi zabilježen je blagi rast dioničkog indeksa Crobex, 0,93 posto, na 3792,72 boda.[thumbsup][smiley][wink]

New Report

Close