dalekovodu je tu i mjesto … to vam je reko i Miličić
Meni nije rekao.[undecid]
ma ne samo dalekovod, već sve dionice još nisu ni približno razinama na kojima su bile. ali je trend očit, polako se povjerenje u burzu vraća, paničari su izgleda svi izišli…
i dalje raste optimizam, dow još malo pa 13000:
http://www.jutarnji.hr/novac/trziste_kapitala/clanak/art-2008,4,25,dow_2404,117291.jl
tržište kapitala
Analitičari zabrinuti zbog niskog prometa na ZSE
Na Zagrebačkoj burzi danas većina analitičara očekuje nastavak rasta cijena dionica i fokus ulagača na brodarski, građevinski i sve više na prehrambeni sektor. Unatoč pozitivnom trendu Crobexa posljednjih dana, pojedini analitičari u Hininoj anketi ističu da ih zabrinjava ponovno nizak promet na burzi, budući da se bez visoke likvidnosti ne može govoriti o promjeni trenda
Već smo danima u plusu ( sa malim odstupanjima )[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Oporavak je debelo u toku[proud]
Što sam vam govorio ( sad bi me već i moderator za nagradu mogao odmoderirati )[lol]
Evo ja navijam da se Sančo oslobodi muke moderiranja, dobar dečko[thumbsup]
Hvala kolega Valentine, nadam se da sam vas ohrabrio kad je bilo najteže ( dok su vas drugi ne/namjerno plašili, hehe )
Ako sam spasio barem dvojicu – trojicu novajlija da ne prodaju sa gubitkom moja misija je uspjela. Vjerujem da im je sad jako drago što to nisu napravili[thumbsup]
[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Dolar na najvišoj razini u mjesec dana
Business.hr/Hina
25.04.2008 12:58
Američki je dolar danas na valutnim tržištima dosegnuo najvišu razinu u posljednjih mjesec dana u odnosu na najznačajnije svjetske valute jer statistički podaci ukazuju na moguće poboljšanje situacije u američkom gospodarstvu.
Dolarov indeks, koji prati kretanje tečaja američke prema ostalim najznačajnijim svjetskim valutama, dosegnuo je jutros 73,021 DXY, najvišu razinu u mjesec dana. Tečaj eura prema američkoj valuti potonuo je, pak, oko 0,5 posto, na 1,5585 dolara, najnižu razinu od 3. travnja.
Jačanje dolara zahvaljuje se podatku da je prošloga tjedna u SAD-u neočekivano pao broj osoba koji traže pomoć zbog nezaposlenosti. To bi, kažu analitičari, moglo značiti da gospodarstvo nije u tako teškoj situaciji kako se prije mislilo.
[thumbsup]ZSE INTRADAY UPDATE
Rast u uvjetima slabašnog prometa
25.4.2008 13:25:20
ZAGREB – Već i sama činjenica da je trgovina nekolicinom izdanja zbog rasta cijene privremeno obustavljena dovoljno govori o raspoloženju ulagača[thumbsup]
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3067261/index.do