Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Black
Lord
Prolistaj malo topic od bzjk unazad i naći ćeš izvješća.

OK, thx, pogledat ću kad stignem. Btw gdje bi stigao da detaljno pratim baš sve dionice – zato i služe ove općenite teme da jedni drugima ukažemo na dobre prilike [wink]

Što mislite kako će ovo djelovati na oporavak burze[thumbsup][thumbsup]

Glavna skupština HT-a danas je donijela odluku da se glavnina prošlogodišnje neto dobiti te najveće hrvatske telekom tvrtke od 2,42 milijarde kuna isplati 19. svibnja dioničarima kroz dividendu od 29,56 kuna po dionici.

Slijedom toga malim će se dioničarima za osnovni paket HT-ovih dionica (odnosno 63 dionice koliko su najviše mogli kupiti na lanjskom IPO-u) isplatiti po 1.862,28 kuna.

Mali dioničari i institucionalni investitori drže 32,5 posto dionica HT-a, a po danas dobivenim podacima iz SDA malih dioničara ima oko 303 tisuće. Najvećem dioničaru HT-a odnosno njegovom većinskom vlasniku njemačkom DT-u koji drži 51 posto dionica isplatit će se nešto malo više od 1,23 milijarde kuna.

Malim dioničarima i institucionalnim investitorima, po osnovi dividende bit će isplaćeno ukupno 786,7 milijuna kuna.

Hrvatskoj Vladi koja ima 9,5 posto dionica (od kojih je 7 posto predviđeno za bivše i sadašnje zaposlenike HT-a i Hrvatske pošte) ide gotovo 230 milijuna kuna od ukupne dobiti, a Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koji ima 7 posto dionica, gotovo 170 milijuna kuna.

Dividenda će se isplatiti svim dioničarima koji su na dan Glavne skupštine evidentirani u Depozitoriju Središnje depozitarne agencije

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Kako negdje pate ivek, relabear i ekipa, beholder itd. Ili su kupili i šute ili nisu pa plaču, u svakom slučaju kredibilitet je njihov pao, a to je dobro za budućnost foruma.

Vidite da i oni lažni trendsignali su promijenili priču.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Kako negdje pate ivek, relabear i ekipa, beholder itd. Ili su kupili i šute ili nisu pa plaču, u svakom slučaju kredibilitet je njihov pao, a to je dobro za budućnost foruma.

Vidite da i oni lažni trendsignali su promijenili priču.

ma nisu jos nis promjenili.. samo su ustanovili da je ovo dno ali na projekcijama kretanja pojedinih dionica i dalje stoji npr. dom holding sredinom ljeta na 10 kn.. i takve gluposti.. ima i prikaz da HT ide na 100 kn.. kod nas bi vjerojatno pala vlada da se to dogodi!

Glory, glory, Man United!!

dobro , idemo zadnjih 5 dana gore u nizu, to je činjenica
ne znači da nećemo sutra dolje

ali, može li netko , sa nekim argumentima ili inside info reći zašto su dionice građevinaca, brodara, agrokor grupe itd, tj. svih ovih koji su zadnjih 4-5 dana porasle za 20-50%, tako NAGLO skočile u kratkom razdoblju

da li je od nekog iz vlasti izvršen pritisak na mirovince, fond menadžere IF , ili fondovi žele vratiti poljuljano povjerenje u ulaganje u njihove fondove i/ili popraviti rezultete za 4 mjesec i Q2

šta je razlog za tako NAGLI skok u jako kratko vrijeme
tko se koga prepao
pumpanje ovih dionica se moglo napraviti i polagano , na duži rok, zar ne
u čemu je kvaka??

ali, može li netko , sa nekim argumentima ili inside info reći zašto su dionice građevinaca, brodara, agrokor grupe itd, tj. svih ovih koji su zadnjih 4-5 dana porasle za 20-50%, tako NAGLO skočile u kratkom razdoblju da li je od nekog iz vlasti izvršen pritisak na mirovince, fond menadžere IF , ili fondovi žele vratiti poljuljano povjerenje u ulaganje u njihove fondove i/ili popraviti rezultete za 4 mjesec i Q2 šta je razlog za tako NAGLI skok u jako kratko vrijeme tko se koga prepao pumpanje ovih dionica se moglo napraviti i polagano , na duži rok, zar ne u čemu je kvaka??

te dionice su jednako tako i pale mnogo više od defanzivnih blue chipova.

dobro , idemo zadnjih 5 dana gore u nizu, to je činjenica ne znači da nećemo sutra dolje ali, može li netko , sa nekim argumentima ili inside info reći zašto su dionice građevinaca, brodara, agrokor grupe itd, tj. svih ovih koji su zadnjih 4-5 dana porasle za 20-50%, tako NAGLO skočile u kratkom razdoblju da li je od nekog iz vlasti izvršen pritisak na mirovince, fond menadžere IF , ili fondovi žele vratiti poljuljano povjerenje u ulaganje u njihove fondove i/ili popraviti rezultete za 4 mjesec i Q2 šta je razlog za tako NAGLI skok u jako kratko vrijeme tko se koga prepao pumpanje ovih dionica se moglo napraviti i polagano , na duži rok, zar ne u čemu je kvaka??

Ja bi zaista više voljela da bi išlo polako ali sigurno nazad gore ali kako je i ovaj pad po nekim kriterijima bio dosta “izrežiran” tako i ponovni rast dionica koje su pale i do 50% mora biti malo brži, jer kako je bila korekcija sve duža, sve više ljudi je otišlo u cash i samo su čekali promjenu trenda, kad se to dogodilo, svi su navalili i zato smo doživjeli ovaj nagli rast…kako ja najviše ipak pratim brodare, koji su dosta i pali, bili su na cijenama ispred jednog tijedna više nego povoljna kupnja, tako da se sad samo polako vračaju u normalu…po mome mišljenju ipak trebaju još dosta toga za nadoknadit a to če pokazati samo vrijeme…premaleno je to tržište za takve količine novaca sa kojim operiraju neki fondovi…

[emo_cool]

dobro , idemo zadnjih 5 dana gore u nizu, to je činjenica
ne znači da nećemo sutra dolje

ali, može li netko , sa nekim argumentima ili inside info reći zašto su dionice građevinaca, brodara, agrokor grupe itd, tj. svih ovih koji su zadnjih 4-5 dana porasle za 20-50%, tako NAGLO skočile u kratkom razdoblju

da li je od nekog iz vlasti izvršen pritisak na mirovince, fond menadžere IF , ili fondovi žele vratiti poljuljano povjerenje u ulaganje u njihove fondove i/ili popraviti rezultete za 4 mjesec i Q2

šta je razlog za tako NAGLI skok u jako kratko vrijeme
tko se koga prepao
pumpanje ovih dionica se moglo napraviti i polagano , na duži rok, zar ne
u čemu je kvaka??

nema tu crno-bijelo.. fondovi su procijenili da je bilo dosta.. krenuli u shoping i povukli male za sobom da nabildaju trziste kolko ide… a vidli smo da ide[wink].. a sad kolko ce to trajat opet nitko nezna.. svi spekuliraju pa tako ces morat i ti.

svi su se prepali da nece zaradit, tj. maksimalno iskoristit situaciju[thumbsup] jos da navucemo neki strani fond ili preuzimanje i BOB’S YOUR UNCLE!! [thumbsup]

Glory, glory, Man United!!

javljam se jer mi nevjerojatno da nitko ne spominje da neki fondovi krepavaju
a vi svi trakeljate o glupostima i pogađate oće rast ili padat
ne brinu li vas posljedice koje mogu donijeti urušavanje fondova na ovako malom tržištu??!!

Koji su to fondovi – da vidimo? [pray]

Artificial Intelligence stands no chance against Natural Stupidity.

javljam se jer mi nevjerojatno da nitko ne spominje da neki fondovi krepavaju a vi svi trakeljate o glupostima i pogađate oće rast ili padat ne brinu li vas posljedice koje mogu donijeti urušavanje fondova na ovako malom tržištu??!!

Sve mi je jasno samo mi nije jasno kako to da vam je admin pustio ovaj post.
Napisao sam više puta istu stvar ali nikada nije prošla.
Oke pisao još protiv ADZ ali nema veze.

Ako jedan rikne a mogo bi, jer po meni je previše fondova za tako malo tržište onda će biti tala lame.[cool][cool], a s obzirom da saniram minuse i da ide sporo nadam se da neće propast nitko [bye][bye]

Da li koga zabrinjava munjeviti oporavak dionica.
Ja moram priznati da sam ipak malo skeptičan. Mislim da je trend preokrenut, ali bit će još šokova. Oni međedi koji su kupovali blizu dna mogli kapitalizirati dobit, a onda ….
Treba bit izrazito oprezan, ovo sve izgleda kao jo-jo efekt. Što brže dolje, to brže ore, pa ponovno.

Mene to ne tangira, jer sam prikovan u ADRS i HT sa 70%.[cool]

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

New Report

Close