zg28: ” Zanimljivo je da dvije najbolje hrvatske dionice INA i HT padaju a ve ostalo raste. Prosto nevjerovatno. Nije da mi ne paše ali neznam kako bi objasnio ” HT drže čvrsto a imaju argumente, radnici, blabalabla[thumbsup]
[thumbsup]ZSE
Ulagači očekuju potvrdu prošlotjednog rasta
Na Zagrebačkoj burzi danas većina analitičara očekuje suzdržanu trgovinu, jer ulagači s oprezom očekuju odgovor na pitanje hoće li se nastaviti prošlotjedni pozitivni trend. Analitičari očekuju nastavak visoke volatilnosti na burzi[thumbsup][thumbsup]
valentine:
”
zg28: ” Zanimljivo je da dvije najbolje hrvatske dionice INA i HT padaju a ve ostalo raste. Prosto nevjerovatno. Nije da mi ne paše ali neznam kako bi objasnio ” HT drže čvrsto a imaju argumente, radnici, blabalabla[thumbsup]
”
HT drže i štopaju naočigled, a razlog je vrlo jasan, nagrabit’ se jeftino. A radnike možeš zaboraviti, jednako kao ININE, kaj su prodavali?!? i rušili cijenu… nisu bedasti na ovim cijenama! Samo strpljenja… ako ga nemate, odite u IGH [rolleyes]
samo ćoravi ovo ne vide![lol]
Zanimljivo je da dvije najbolje hrvatske dionice INA i HT padaju a ve ostalo raste. Prosto nevjerovatno. Nije da mi ne paše ali neznam kako bi objasnio
Lijepo, te dvije su najmanje padale.
zg28: ” Zanimljivo je da dvije najbolje hrvatske dionice INA i HT padaju a ve ostalo raste. Prosto nevjerovatno. Nije da mi ne paše ali neznam kako bi objasnio ” Lijepo, te dvije su najmanje padale.
I ja mislim da je u tome štos, ali to mi je malo preglupo. Na ovoj razini HT je i dalje fundamentalno podcijenjen, al bitno je da je LKRI u blokadi jer može više rast do svog ATH. To što je na ATH precijenjena 20x i nije toliko bitno, zar ne?
[angry] [angry] [angry] [angry] [angry]
Ljudi, ajmo se malo potrudit da needuciranim investitorima objasnimo da razlika u odnosu na ATH ne znači da je dionica podcijenjena, već da treba gledat pokazatelje fundamentalne analize! Ja sam već počeo pisat o tome na temama LKRI, VDKT i slično, molio bih ostale koji shvaćaju bit ovog problema da mi se pridruže. Btw nitko mi na tim temama nije suvislo odgovorio na pitanje zašto kupuju te dionice iako su precijenjene.
Ne znam zašto su INA i HT dvije najbolje hrvatske dionice. Možda tvrtke imaju najveće market cap. i najlikvidnije su, no to ne znači da su najbolje… HT čak nije hrvatska dionica, nego njemačka. INA je na putu da postane mađarska. Nemam ja ništa protiv ovih dionica, INU sam imao i riješio je se u pravo vrijeme na sreću. To su jako jako dugoročne dionice pa je jasan njihov “nerast” u odnosu na ove koje su sad u blokadi.
@Black Lord
Ima i povoljnijih dionica od JDPL na ZSE. Na primjer, BZJK: P/E 4, P/B 0.3
Na primjer, BZJK: P/E 4, P/B 0.3
Nema financijskih izvještaja na ZSE za BZJK pa ne mogu ni izračunat fundamente. Odakle tebi ti podaci, ako se smije znat?
Ma ne kažem ja da nekaj ne štima sa dionicama ionako mislim da je sve samo jedna obična navlakuša, nego ne kužim zašto opet ljudi kupuju dionice koje su narasle u roku 2 dana preko 30 % a one koje su još i pale ne.
Teško mi je nać neko objašnjenje
@Black Lord
Prolistaj malo topic od bzjk unazad i naći ćeš izvješća. Na ZSE treba stići konsolidirano od Kutjeva, a bzjk će konsolidirati ubrzo nakon toga svoje izvješće. Skupština joj je u lipnju, a konsolidirano ćeš tada naći isto na topicu od bzjk najvjerojatnije, pa ćeš moći izračunati fundamente… Vrlo brzo će i bzjk početi objavljivati svoja izvješća na ZSE, no za sada to ne rade. Inače, ako si pratio topic od bzjk, mnogi kolege su postavljali prije, a i sada svoje izračune, pa možeš pogledati… Pozdrav!! [smiley]
A kupuju možda zato što su digli margine, pa ne žele zakasniti na vlak koji je krenuo, premda o riziku baš i ne misle…