dobro , postoji li ikakva šansa da idemo 5 dana zaredom up, ili ipak idemo malo koji dan dolje
ovo drugo mi je vjerojatnije
jer, stvarno rijetko ide 5 dana zaredoim up
pogotovo kod nas[huh]
Ako smo 4 mjeseca padali ,a tebi je malo 5dana gore ,ne shvačam te.
može burza ići i 10 dana gore (mada se nesjećam kada je u zadnjih 8 mjeseci išla i 7 dana zaredom gore) SAMO ako su se fondovi i mirovinci usaglasili da ide gore u KRATKO vrijeme , recimo do 4000
ali ne vidim baš neke sigurne razloge za to
oni će po meni uvijek više zaraditi kroz valove malo gore , malo dolje, nego da stalno ide gore
da ide stalno gore, možda ako imaju cilj da prije H-Q2 , ipak budu u plusu (radi neizlaska malih ulagača iz fondova koji se događa, bez obzira što tvrde da im jako malo ulagača izlazi), ili ako je netko iz politike udario mirovince po prstima i jako puno vremena ste kupovali sa budzašto ulazima, burza s trese, prozivaju nas po novinama, rade se posebne emisije o padu burzu itd, pa da zbog vanjskih utjecaja ipak odlučiše ajmo sada dizati i više negoli smo mislili
ali, ako se po njima još nisu dovoljno jeftino nakrcali, i ako nema vanjskih utjecaja- pritiska po njima, ne vidim razloga da i dalje ne dokupljuju jeftino, da bi u trenutku kad se odluče da im rezultat bude pozitivan, odlučili idemo sada kontinuirano UP
e , sada kada je za njih taj trenutak da li 5 mjesec, H-Q2, Q3 ili tek kraj godine, to neznam
ako netko ima insajd informacije neka javno kaže, ja ih ne žaloist nemam
Skup Predsjednika i gospodarstvenika
Mesić: Moramo se osloboditi okova sadašnje ekonomske politike
Stjepan Mesić
Predsjednik Republike Stjepan Mesić založio se danas za promjenu ekonomske politike, te predložio osnivanje nekoliko radnih skupina – za pitanje tečaja, za offset aranžmane, za zahvate u poreznom sustavu kojima bi se destimulirao uvoz, a poticao izvoz, te praćenje ekonomskih kretanja u svijetu i predlaganje mjera za zaštitu Hrvatske od negativnih utjecaja
Dionice uz diskont – novi način dolaska banaka do kapitala
Financijskim institucijama u svijetu postaje sve teže doći do svježeg kapitala putem dioničkih tržišta kako se sve više koriste tim izvorom, pa bi im se ubuduće moglo dogoditi da sve češće prodaju dionice uz diskont, piše novinska agencija Reuters.
dobro , postoji li ikakva šansa da idemo 5 dana zaredom up, ili ipak idemo malo koji dan dolje ovo drugo mi je vjerojatnije jer, stvarno rijetko ide 5 dana zaredoim up pogotovo kod nas[huh]
prijatelju od kad si na burzi???
prvih 5 mjeseci 2007 je SVAKI dan bilo AP AP
Vidim još se nije naučilo kako se gleda P/E.[lol]
Vidim i ja da neki misle da su popili pamet cijelog svijeta ako su pročitali negdje da za growth firme P/E može biti veći, kao i da se dobit na razne načine može sakriti. Ali ne bi bilo loše da budu malo kulturniji.
Dionice uz diskont – novi način dolaska banaka do kapitala Financijskim institucijama u svijetu postaje sve teže doći do svježeg kapitala putem dioničkih tržišta kako se sve više koriste tim izvorom, pa bi im se ubuduće moglo dogoditi da sve češće prodaju dionice uz diskont, piše novinska agencija Reuters.
Ta se konstatacija može odnsiti i na sve vrste dioničara na hrvatskom tržištu kapitala.
PS
Kolega, možete li koristiti botun quote za citat drugih kolega sa foruma, a za citate sa neta koristiti linkove.[thumbsup]
plavi: ” Vidim još se nije naučilo kako se gleda P/E.[lol] ” Vidim i ja da neki misle da su popili pamet cijelog svijeta ako su pročitali negdje da za growth firme P/E može biti veći, kao i da se dobit na razne načine može sakriti. Ali ne bi bilo loše da budu malo kulturniji.
Mislim da su ipak P/E i P/B tata i mama investiranja, a ostalo su samo finese (čije tumačenje razlikuju majstore od pacera).
ja očekujem danas lagani rast jer su pokazatelji na svjetskim buzama od petka kao i jutros u usponu a mi smo krenuli u tom smjeru….[smiley]pa znači i danas lagani rast. Dva koraka gore jedan dolje i tako naprijed.[smiley]
Vidimo da se trend definitivno okrenuo, optimizam se vratio, novaca ima.
Što nam treba više.
[thumbsup]
Vidimo da se trend definitivno okrenuo, optimizam se vratio, novaca ima. Što nam treba više. [thumbsup]
Treba nam LEO.