Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

[thumbsup]Bankari još uvijek glavne zvijezde Wall Streeta Uoči početka današnjeg trgovanja, na Wall Streetu su terminski indeksi porasli, a u središtu pozornosti ulagača je bankarski sektor.[smiley][wink]

U ove naše mi se čini da sam uletija prerano.[sealed]Ovi šta ih kupuju proteklih dana lipo će profitirat,imho.

Ja ću ponoviti ono što sam naveo pred par dana – ovo su razine na kojima se veliki igrači vraćaju u igru. Počelo je u petak sa 139 mil.kn redovnog proemta, nastavilo jučer sa 130 mil.kn redovnog prometa, a danas, sat vremena prije zatvaranja promet je već 124 mil.kn !! To znači da će u 3 zadnja trgovinska dana na ZSE biti protrgovano oko 400 mil.kn!! Kao što svi vide, keša ima dovoljno. Nisu cijene padale jer ga nije bilo, nego jer je ovo bilo jedno KOORDINIRANO, UMJETNO RUŠENJE CIJENA s ciljem da se unište konkurentski fondovi, kao i mali ulagači (pogotovo putem margin callova). Što zaključiti u ovoj situaciji? Naravno da turbulentno vrijeme na burzi nije gotovo i da će potrajati neko vrijeme dok ne dođemo do jednog kontinuiranog rasta, ali danas sam uvjeren da smo jučer (i danas na otvaranju) grebali po dnu. Tko je ovo uspio izdržati i “preživjeti”, od sad na dalje bit će mu puno lakše na burzi. Sretno svim optimistima i ljudima dobre volje (oni drugi me ne zanimaju).

Kolega Avax je kao što sam se nadao – dobro prognozirao. Ovo citirano je napisao u ponedjeljak kada je CROBEX bio najniži

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Kolega Avax je kao što sam se nadao – dobro prognozirao. Ovo citirano je napisao u ponedjeljak kada je CROBEX bio najniži

I nakon svega toga što je napisao, kolega avax proda sve svoje dionice, pređe u cash i počne govoriti da će sad to sve opet pasti…

Pa ti sad budi normalan…

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

HNB: Gospodarski rast usporen, inflacija raste
ZAGREB – ‘HNB će nastojati zadržati restriktivniju orijentaciju monetarne politike koju je počela provoditi tijekom 2007. godine'[bye]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

najgori pad blue-chip dionice u tehnološkoj industriji
Googleova dionica pala 38 posto

Google se prizemljava. Prvo, kompanija nije uspijela opravdati Wall Streetove prognoze u četvrtom kvartalu, a onda je nekoliko izvještaja kompanije za istraživanje tržišta comScore.com pokazalo da rast klikova na plaćene oglase na Googleovoj stranici stagnira već dva mjeseca u usporedbi sa prošlom godinom kada su rasli i do 40%

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Zamke tržišta kapitala
Nakon trodnevne erupcije optimizma, euforija na domaćem tržištu kapitala donekle se ipak stišala, no CROBEX se svejedno suvereno držao na pozitivnom teritoriju, dosegnuvši najvišu razinu u posljednjih tjedan.

A lijepo sam vam govorio da ćemo UP, i to argumentirano, ali kad vi više vjerujete Iveku nego svome Sanču, hehe. A i Iveku sam lijepo rekao, Ivek ne koristi iste argumente koje si koristio kad je Crobex bio na 5.300 ( nije da se hvalim, ali objektivno najbolji sam ) [thumbsup][thumbsup][thumbsup] PS: Ne vidim više one moje kritičare na forumu[bye]

najboli od najboljih[thumbsup]

IDEMO AP AP

najgori pad blue-chip dionice u tehnološkoj industriji
Googleova dionica pala 38 posto

Google se prizemljava. Prvo, kompanija nije uspijela opravdati Wall Streetove prognoze u četvrtom kvartalu, a onda je nekoliko izvještaja kompanije za istraživanje tržišta comScore.com pokazalo da rast klikova na plaćene oglase na Googleovoj stranici stagnira već dva mjeseca u usporedbi sa prošlom godinom kada su rasli i do 40%

o čemu ti pričaš? 😀 Pa sasvim suprotno, Google raste 20 % u jednom danu, najveći rast u povijesti, nakon istina neopravdanog pada od skoro 40 % u prva dva mjeseca ove godine, kada je i sve ostalo padalo, dakle pad je stara vijest, najmanje 2 mjeseca stara 😀 Najnovija vijest je: rast!, obzirom da je kvartalno financijsko izvješće za prvi kvartal ove godine pokazalo da su strahovanja o utjecaju globalne krize na poslovanje Google-a potpuno neopravdana. Cijena jest bila malo prevelika prije pada (zato se i dogodio tim intenzitetom, kao i pola stvari kod nas što su sasvim opravdano pale bez obzira što većina ovdje mislila o našoj korekciji), ali je GOOG cijena dionice korekcijom došla na razumne razine, sada je opet lansirana malo previše naglo, ali ok, tko je ušao na razina oko 450 $ mislim da je dobro napravio.

jako mi je zao vas koji niste usli na 3200-3300,imate vremena u ponedjeljak! rsi krenuo gore, MACD presjecen, ADX usao u zeleno podrucje, aron ap und down se zabio gore, pametnom dosta !!!

IDEMO AP AP

Zamke tržišta kapitala Nakon trodnevne erupcije optimizma, euforija na domaćem tržištu kapitala donekle se ipak stišala, no CROBEX se svejedno suvereno držao na pozitivnom teritoriju, dosegnuvši najvišu razinu u posljednjih tjedan.

Daj barem pošalji link za cijeli tekst, a nemoj se praviti pametan. Tako si mogao i ovo izdvojiti onda:

Naime, serija od četiri dana uzastopnog rasta posljednji se puta dogodila u drugoj polovici prosinca prošle godine, a za bolji rezultat od toga valja se vratiti sve do druge polovice rujna.

http://www.seebiz.eu/hr/burze/zamke-trzista-kapitala,13409.html

14.04.2008.

Sančo: ” A lijepo sam vam govorio da ćemo UP, i to argumentirano, ali kad vi više vjerujete Iveku nego svome Sanču, hehe. A i Iveku sam lijepo rekao, Ivek ne koristi iste argumente koje si koristio kad je Crobex bio na 5.300 ( nije da se hvalim, ali objektivno najbolji sam ) [thumbsup][thumbsup][thumbsup] PS: Ne vidim više one moje kritičare na forumu[bye] ” najboli od najboljih[thumbsup]

legenda ap ap trenda [thumbsup]
s nas dva-tri frenda[tongue]

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

A lijepo sam vam govorio da ćemo UP, i to argumentirano, ali kad vi više vjerujete Iveku nego svome Sanču, hehe. A i Iveku sam lijepo rekao, Ivek ne koristi iste argumente koje si koristio kad je Crobex bio na 5.300 ( nije da se hvalim, ali objektivno najbolji sam ) [thumbsup][thumbsup][thumbsup] PS: Ne vidim više one moje kritičare na forumu[bye]
Sančo: ” Prodao PBZ, INGR, IGH, ERNT, THNK, HDEL, JDPL. Čini mi se da je ovo bull trap??[huh] Kupio malo HTea[thumbsup] ” ne mogu vjerovati da je ovo isti čovjek napisao ova dva posta, naravno razlika je jedan dan… [tongue]
[/quote]
Ovo tek sada vidim, i zato ponovo stavljam, da još bolje vidim. Stvarno ni ja nemogu vjerovati. A nije se ni zacrvenio.

New Report

Close