Ljudi nemojte se zavaravat očiglednim činjenicama!
koliko vidim neki investitori priželjkuju pad crobexa zato što imaju neku malu paru u cashu.
evo vam logički savjet:
1. ako vam je više od 50% portfelja u dionicama, onda navijajte za rast burze
2. ako vam je više od 50% portfelja u CASHU , onda navijajte za pad burze.
Zaboravio si jednu skupinu:
3.ako ste 100% u CASHU,a kupovali ste na ATH te ste prodali prije 2 dana,onda mrzite sve što raste,uključujuči i malu djecu
[proud]
Žao mi je što si u cashu
Ja ti momak ne trgujem na burzi, nemam casha, niti dionica. Ovdje sam silom prilika.
lijep pozdrav
Nebitno je koji je mali ulagač u kešu ili dionicama.
Bitno je da stranci opet ulaze. Za sada sitno ali sluti na dobro.
o korekciji, video klipovi
Fajdetić, RBA http://www.seebiz.eu/hr/system/video/?mediaId=231
Galinec, TO ONE http://www.seebiz.eu/hr/system/video/?mediaId=230
Samodol, HANFA http://www.seebiz.eu/hr/system/video/?mediaId=228
zanimljivo
A lijepo sam vam govorio da ćemo UP, i to argumentirano, ali kad vi više vjerujete Iveku nego svome Sanču, hehe.
A i Iveku sam lijepo rekao, Ivek ne koristi iste argumente koje si koristio kad je Crobex bio na 5.300 ( nije da se hvalim, ali objektivno najbolji sam )
[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
PS: Ne vidim više one moje kritičare na forumu[bye]
A i Iveku sam lijepo rekao, Ivek ne koristi iste argumente koje si koristio kad je Crobex bio na 5.300 ( nije da se hvalim, ali objektivno najbolji sam ) [thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Čim opet bude 5.300 on će jopet istu priču.
OKRUGLI STOL
Tko je kriv za krizu na Zagrebačkoj burzi
Autor/izvor: SEEbiz
VIDEO – Zapravo, stol je bio više u obliku slova U, no to je u ovoj priči najmanje bitno. Mnogo je važnija činjenica da je skup okupio zvučna imena domaćeg tržišta kapitala, a izbor sudionika doista je pokrio različite segmente tržišta kapitala.
Neki će možda utjehu pokušati pronaći i u nekakvim teorijama zavjere, kriveći velike banke, male fondove, male banke, velike fondove, novinare, analitičare, regulatore i svu silu drugih čimbenika koji su imali prilike na ovaj ili onaj način utjecati na zbivanja iz bliske prošlosti
S izuzetkom – retaila. I zbog toga će se brojni mali ulagači možda osjećati pomalo zapostavljenima. Neki će možda utjehu pokušati pronaći i u nekakvim teorijama zavjere, kriveći velike banke, male fondove, male banke, velike fondove, novinare, analitičare, regulatore i svu silu drugih čimbenika koji su imali prilike na ovaj ili onaj način utjecati na zbivanja iz bliske prošlosti.
Doista, gorčina koja se lako dade zamijetiti na forumima i u svakodnevnim žalopojkama u malih investitora u ovom je slučaju sasvim izostala. Umjesto toga, sudionici su ponudili trezvene i racionalne poglede za aktualno stanje domaćeg tržišta kapitala, označivši na neki način višemjesečnu korekciju kao „prelazak iz jednog u drugi ekstrem“, odnosno, kao dio uobičajene „reversion to the mean“ pojave, sastavnog dijela procesa koji tržište pretvara u vrlo efikasan mehanizam.
Uostalom, najbolje je da zaključke izvlačite sami, na temelju isječaka jučerašnje rasprave . . .[wink]
[thumbsup]ZAGREBAČKA BURZA
Ponovo rast Crobex-a za 2,58 posto
Dionički indeks Zagrebačke burze Crobex nastavio je rasti četvrti dan zaredom, danas za 2,58 posto, a na tjednoj je razini dionički indeks ostvario rast za 4,30 posto. Crobex je današnje trgovanje završio na 3.610,58 bodova, što je još uvijek za oko 31 posto niža razina nego na početku ove godine[thumbsup]
u javnosti se govori o nekoj velikoj krizi. Jel možda tvrtke imaju lošije rezultate – nemaju, pa onda nema krize. U javnosti je izsimuliran scenarij kako bi se povukao dio novca van sa burze, da bi fondovi mogli rušiti burzu i za to mogli navesti nekakav razlog. U kreiranju takvog scenarija po meni su sudjelovali političari, vlast i neki drugi mobilizirajući nekolicinu medija. S obzirom da su pretjerali dogodio se i kontraefekt, prozivka. Zbog toga mislim da ponovljenog scenarija neće biti, a u nekoj manjoj mjeri to je itekako moguće. O oporavku burze isto tako nema govora da će se to dogoditi sada ili u nekom kraćem roku. Ovo kretkotrajno i prenapuhane cijene u odnosu pred 3 dana isto tako bi se moglo obiti o glavu. Svježi dotok kapitala bit će neophodan za povratak burze na stare razine. Vrlo je važno znati da za pad burze od 50% poteban je rast od 100%. Analizirajući prethodne slomove burze vidljivo je da se niti jednom ništa nije vratilo na staru razinu niti unutar 1 godine. Možda sam neupućen pa mi nije jasno, ali nek mi netko objasni što se dogodilo u utorak i preokrenulo trend kretanja cijena. Nemoguće je da cijene konstantno rastu, pogotovo u velikom nesrazmjeru s napredovanjem tvrtki i životnog standarda. Jednom se i tržište mora srušiti, da bi opet raslo i privlačilo nove ulagače. Netko tu zaradu, koju svi mi želimo, mora unijeti u svježem kapitalu na burzu. Smatram da je i u svijetu situacija bila slična.
[thumbsup]Bankari još uvijek glavne zvijezde Wall Streeta
Uoči početka današnjeg trgovanja, na Wall Streetu su terminski indeksi porasli, a u središtu pozornosti ulagača je bankarski sektor.[smiley][wink]
A lijepo sam vam govorio da ćemo UP, i to argumentirano, ali kad vi više vjerujete Iveku nego svome Sanču, hehe. A i Iveku sam lijepo rekao, Ivek ne koristi iste argumente koje si koristio kad je Crobex bio na 5.300 ( nije da se hvalim, ali objektivno najbolji sam ) [thumbsup][thumbsup][thumbsup] PS: Ne vidim više one moje kritičare na forumu[bye]
Prodao PBZ, INGR, IGH, ERNT, THNK, HDEL, JDPL. Čini mi se da je ovo bull trap??[huh] Kupio malo HTea[thumbsup]
ne mogu vjerovati da je ovo isti čovjek napisao ova dva posta, naravno razlika je jedan dan… [tongue]