Danas izgleda kupuju oni koji jučer i prekjučer nisu imali testise i to od onih koji su ih imali.Pri tome ne mislim na žene.[cool]
zašto vi svi razmišljate kao traderi to mi nije jasno, zar je kraj svijeta utrčati u perspektivan ticker na P/E 5-15, koji je btw umjetno zrokan 50% ili više, pa što onda ako rokne još 10-20%???
e ovo si super primijetio, i ja se to pitam, tokom ove krize je jako narastao broj ljudi kojima se izgleda ovo sve svodi na trejdanje.
valjda zato jer su svi pretrpjeli prilične kratkoročne gubitke ulazeći na “dnima” u veljači i ožujku i zatim za dva dana panično napuštajući pozicije. pa sada žele vratiti burzi milo za drago [cool]
Nije, nego kupuju polako, kad bi krenuli ko jučer sve bi opet završilo u blokadi, a i bolje je ovako zato što o nda daytraderi nemaju toliko prilika kupovat pa na kraju dana prodavat i tako rušit cijenu dionica.[thumbsup]
danas rijetki kupuju sudeći prema prometu, bit će da je sve pre skupo
Pa petak je! Ne isplati se stvari započinjat u petak. Hrvati vole radit od utorka do četvrtka. Ovo ostalo je službeni početak vikenda i službeni kraj vikenda![smiley]
danas rijetki kupuju sudeći prema prometu, bit će da je sve pre skupo
Ti moraš da se šališ [lol]
Indeks je pao nekih 35%, i nije tako strašno, može i više. Dionice imaju trenutno nikakvu perspektivu bez uključenja većih igrača kao jučer i prekjučer.
S obzirom da su mirovinci za ovaj mjesec potrošila svoja sredstva to bi bilo to od njih. [bye]
mad: ” Neznam kada će fundamenti (i dali će ikada) doći u fokus. Trenutno više rastu neke dionice koje imaju P/E=100 nego koje imaju P/E*P/B<10 ! Zašto ??? Di to ima veze s mozgom ? Nema, to je hrvatska burza [tongue] ” Potpisujem u cijelosti. Dok god ekipa trguje na temelju razlike prema ATH i ne gledaju fundamente, dotle ćemo imat sranje od burze.
zna li itko koliki je prosječni P/E cijele ZSE burze, te koliki je prosječni p/e hrvatskih banaka na burzi
čini mi se da smo još puno jači od susjednih burzi
Indeks je pao nekih 35%, i nije tako strašno, može i više. Dionice imaju trenutno nikakvu perspektivu bez uključenja većih igrača kao jučer i prekjučer.
S obzirom da su mirovinci za ovaj mjesec potrošila svoja sredstva to bi bilo to od njih. [bye]
Žao mi je što si u cashu
Ljudi nemojte se zavaravat očiglednim činjenicama!
koliko vidim neki investitori priželjkuju pad crobexa zato što imaju neku malu paru u cashu.
evo vam logički savjet:
1. ako vam je više od 50% portfelja u dionicama, onda navijajte za rast burze
2. ako vam je više od 50% portfelja u CASHU , onda navijajte za pad burze.
napomena za one koji su pod brojem 2..
nije sve u dionicama i burzi, novac se da kvalitetno uložit i na neka druga mjesta i pritom opet dobro zaraditi!