Gle, ja sam prvi za to da ne unosimo crnilo i depresiju na burzu jer toga imamo i previše, ali ovo što su neki danas radili je suludo! Prvi dan rasta bio je još jučer, danas je već drugi. Sad sam vidio da je VDKT danas skočio +33% !! a sličnih bisera je bilo još desetak
[color=MediumOrchid; font-family:Verdana; font-size:12px; background:PapayaWhip; border: solid; border-width: thin; width: 100%]
.
Dobro postotak je naoko veliki ali apsolutno je to mala vrijednost sa 1500-1600 na 1800 – 1900 ..
prisjetimo se ath je negdje na 4700 ..
ako ove cijene stavimo u omjer sa ath cijenom postotna razlika je manja ..
mene ne brine takav veliki rast zapravo veliki samo po postotku na početnu cijenu , ali zapravo skoro zanemariv u odnosu na ATH ..
.
[/color]
2Mrzljak
jesu li te boje i okviri zaista potrebni, molim te pročitaj pravila foruma…
2Mrzljak jesu li te boje i okviri zaista potrebni, molim te pročitaj pravila foruma…
OT
imaš pravo .. vraćamo se u standardan mod ..
ali evo i to je moguće .. napraviti
Mrzljak, reci ti meni po čemu Vijadukt vrijedi 1930 kuna? Zar ćemo kupovat dionice jer su nekad bile na 3x većem ATH? A šta ako dionica realno vrijedi 5 ili 10x manje od ATH? OK, imaju velike prihode ali šta vrijedi kad lopovi u firmi sve pokradu i dobit ostane simbolična? S druge strane, kakvu budućnost ima Vijadukt? Nakon što se završe ceste u HR, da li će imati toliko posla i toliko velike prihode? Kad se smanje prihodi, koliko će tek tad bit mršav profit?
Mrzljak, reci ti meni po čemu Vijadukt vrijedi 1930 kuna? Zar ćemo kupovat dionice jer su nekad bile na 3x većem ATH? A šta ako dionica realno vrijedi 5 ili 10x manje od ATH? OK, imaju velike prihode ali šta vrijedi kad lopovi u firmi sve pokradu i dobit ostane simbolična? S druge strane, kakvu budućnost ima Vijadukt? Nakon što se završe ceste u HR, da li će imati toliko posla i toliko velike prihode? Kad se smanje prihodi, koliko će tek tad bit mršav profit?
ne ne nisam želio diskutirati jel vrijedi 4500 ..
nego o tome kako se porast od 30% zapravo može gledati i u suprotnom smjeru koliki je sad manji pad od ath .. prije par dana je bio pad od 70% sad je od 60% .. zapravo “mala” razlika za onog tko je kupio na 4500 ..
to je sam želio naglasiti ..
što se tiče VDKT .. meni je bila misterija zašto ta dionica rasla sa 3000 na 4000 pa i dalje…. tamo negdje u 9-10-11 mjesecu ..
a na sličan način je skočila i sa 1600-1700 na 3000 u 4 mjesecu 2007 . .. baz nekog jasnog razloga
makar prepostavljam da je most Pelješac bio možda glavno “gorivo” zadnjem porastu cijene .. ali kako znamo taj most je odgođen .. tj. most je zapravo bio predizborni “trik” vladajućih “mađioničara” ..
Stanje je zbilja zanimljivo. Jučer npr. KOEI koji najviše pratim nisu htjeli po 600 Kn, danas po 670 Kn poludili na kupnji.
Stanje je zbilja zanimljivo. Jučer npr. KOEI koji najviše pratim nisu htjeli po 600 Kn, danas po 670 Kn poludili na kupnji.
svrbi ih cash…
A šta će ih svrbiti ako u nastavku malo zaronimo? I gdje su bili jučer? I šta svi misle da je sad kraj pa hvataju dionice pod svaku cijenu?
Ovako će teško sanirati gubitke iz ovog razdoblja[undecid]
A šta će ih svrbiti ako u nastavku malo zaronimo? I gdje su bili jučer? I šta svi misle da je sad kraj pa hvataju dionice pod svaku cijenu? Ovako će teško sanirati gubitke iz ovog razdoblja[undecid]
fish…gdje vidiš koei za 3 godine, na kojim cijenama?
je li bitno da li ti je ulaz na 585 ili 686?
u svakom slučaju trenutno je barem 30% podcijenjen, da li to tržište trenutno vrednuje ili ne manje je bitno osim ako si okorjeli trader
Za tri godine? Teško je reći[undecid]. Mislim, totalno od oka, oko 2,5 kKn.
Ako tako gledamo nije važno je li ulaz na 5xx ili 6xx, slažem se.
Samo mislim da su mnogi nagrnuli danas kad je KOEI otišao u blokadu, s onom starom parolom – ide to još, pa su nakon odblokiranja dodatno podigli cijenu. Bojim se da ljudi opet srljaju. Ipak, za fondove, se nije puno promijenilo. I dalje će oni rasprodavati likvidne dionice, tako i KOEI, i njima ovaj porast najviše znači.
A meni ipak +13% na KOEI-u danas znatno poljepšava izgled portfelja[thumbsup].
Daytrade mi ne ide, tako da se time i ne bavim.[smiley]
Black, nemoj se trudit. Nema objašnjenja. Al to ti je ZSE. Uopće nije bitno tko gdje kako zašto. Kad raste-sve raste. Kad pada-sve pada. Al to je jednostavno tako. Uopće nije bitno u kojoj si dionici. Bitno je samo da pogodiš trend.Amen.
Kad i ako mi se ikad vrate ovi brodari koje imam na prihvatljive cijene dižem sidro iz ove prčije i odo na neko normalno tržište.
pozdrav