Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

burza:

….i pošto su burzu napustili razno – razni špekulanti,što je jako dobro…. ”

Tu griješiš, upravo sad je burza puna špekulanata, i to onih pravih koji na ovakvim situacijama debelo zarađuju i onih drugih koji špekuliranjem više ili manje uspješno pokušavaju ispeglati ovogodišnje gubitke.

slažem se a i ja sam povremeno jedan od njih jer više ne vjerujem nikakvim pokazateljima i nemam pojma kako će sutra tako da sam danas dva puta kupovao-dokupio i jednom prodao jednu te istu dionicu a sutra ponovno ovisno o trendu a da sam bio doma cijeli dan oooh šta bi tek onda bilo…
a malo sam piknuo i po LEDU (bio IPO i još je)[lol] samo da se sutra prekosutra ne poskliznemo.

Nemojte ljudi grlom u jagode.
Sjećate se onog prošlog odbijanca, pa je opet sve otišlo još dublje dolje….
Ništa ne sugeriram, dionice jesu jeftine to se mora priznati ali da li su fondovi spremni dopustiti nagli rast…jer ipak sve oni kontroliraju ….

DDJH + 2,5 godine = KOEI

Još sutra ko uhvati nešto u šopingu i onda očekujem zelenilo…(politiku kontinuiteta….!!!!!)

Bit će još puno prilika za jeftin šoping jer je burza u zadnje vrijeme izuzetno volatilna. Politiku kontuinuiranog rasta još dugo nećemo vidjeti i baš zato ne treba srljati grlom u jagode kao što su neki danas radili.
Nisam mogao vjerovati kad sam vidio da neki mrtvi-hladni danas kupuju dionice po 15-25% skuplje nego li su bile jučer!? Pa zar niste ništa naučili u zadnja 3 mjeseca?! Kad opet sve poroka za koji dan 10-15% onda će vam opet biti krivi fondovi i HANFA, jel?
U suštini, briga me, lova je vaša pa je bacajte, ali problem je u tome što kad burza počne padati isti oni koji su danas kupovali po +15 do +25% prvi će početi tim tek kupljenim dionicama u panici lupati po kupnji i rušiti cijene te time nanijeti štetu svima nama!

Ignore: KressoM, delux

Oporavak će se desiti kad prodjemo 4000 i krenemo na 5000 i zadržimo se jedno vrijeme tamo oko 5500.
Ovo je sve još uvijek fatamorgana…..[cool]…..
Opreza nikad dosta……

DDJH + 2,5 godine = KOEI

stormy:

Još sutra ko uhvati nešto u šopingu i onda očekujem zelenilo…(politiku kontinuiteta….!!!!!) ”

Bit će još puno prilika za jeftin šoping jer je burza u zadnje vrijeme izuzetno volatilna. Politiku kontuinuiranog rasta još dugo nećemo vidjeti i baš zato ne treba srljati grlom u jagode kao što su neki danas radili.
Nisam mogao vjerovati kad sam vidio da neki mrtvi-hladni danas kupuju dionice po 15-25% skuplje nego li su bile jučer!? Pa zar niste ništa naučili u zadnja 3 mjeseca?! Kad opet sve poroka za koji dan 10-15% onda će vam opet biti krivi fondovi i HANFA, jel?
U suštini, briga me, lova je vaša pa je bacajte, ali problem je u tome što kad burza počne padati isti oni koji su danas kupovali po +15 do +25% prvi će početi tim tek kupljenim dionicama u panici lupati po kupnji i rušiti cijene te time nanijeti štetu svima nama!

I ja sam se danas čudio nekima koji su čak i poslje blokade kupovali kao da je danji dan za šoping…
Neki baš ne mogu kod sebe imati CASH-P-A !

na 4300 sve prodajem...

stormy:

Još sutra ko uhvati nešto u šopingu i onda očekujem zelenilo…(politiku kontinuiteta….!!!!!) ”

Prijatelju, sutra bi moglo biti skuplje. Ipak su kupili prvi dan rasta a ne nakon deset dana kako će neki kupovati.

avax10:

stormy:

I ja sam se danas čudio nekima koji su čak i poslje blokade kupovali kao da je danji dan za šoping…
Neki baš ne mogu kod sebe imati CASH-P-A !

Možda se i jesu malo zaletili, ali po mom skromnom mišljenju dno crobija je bilo jučer, da će biti jeftinije biti će, ali nikako ne toliko. I današnji ulaz je vrlo dobar ulaz.

Surround all arround when it hits the ground

Prijatelju, sutra bi moglo biti skuplje. Ipak su kupili prvi dan rasta a ne nakon deset dana kako će neki kupovati.

Gle, ja sam prvi za to da ne unosimo crnilo i depresiju na burzu jer toga imamo i previše, ali ovo što su neki danas radili je suludo! Prvi dan rasta bio je još jučer, danas je već drugi. Sad sam vidio da je VDKT danas skočio +33% !! a sličnih bisera je bilo još desetak.
Evo, ako je netko od forumaša danas kupovao po 20-30% skuplje nego jučer, molim da mi objasni zašto je to danas uradio na taj način, odnosno zašto nije kupovao jučer i prekjučer 30% jeftinije?? Što se to tako drastično promijenilo na burzi da se po njegovom ( ili njenom) mišljenju danas isplati platiti za neku dionicu 30% više nego jučer??

Da smo par dana za redom rasli po 1-2% dnevno imali bismo rast u kontinuitetu (te vratili dio povjerenja i optimizma na burzu), a ovako ćemo opet imati kaubojštinu, izmjenične valove depresije i euforije, a sutra vjerojatno opet pad crobexa.

Ignore: KressoM, delux

Jučer ekipa jeftino pokupovala, danas digli 20-40%, pa sutra mogu opet rušit. Za 2-3 mjeseca neko će dići par tisuća %, a za to vrijeme ćemo mi obični snrtnici čekati kontinuiran rast [cool]

Glas [b]PROTIV[/b] oporezivanja kapitalne dobiti

Što se to tako drastično promijenilo na burzi da se po njegovom ( ili njenom) mišljenju danas isplati platiti za neku dionicu 30% više nego jučer?? Da smo par dana za redom rasli po 1-2% dnevno imali bismo rast u kontinuitetu (te vratili dio povjerenja i optimizma na burzu), a ovako ćemo opet imati kaubojštinu, izmjenične valove depresije i euforije, a sutra vjerojatno opet pad crobexa.

To je uobičajna psihologija. Ekipa vidi da ide naglo gore pa se uspaniče da nikad više neće biti tako niska cijena i onda kupuju. Obično se uzme telefon u ruke i viče brokeru: “Ma kupuj po bilo kojoj cijeni!”. Za par dana kad sve padne hvataju se za glavu. Samo, mora se priznati, situacija je specifična i +30% je i dalje jeftino.

Glas [b]PROTIV[/b] oporezivanja kapitalne dobiti

tenkista:

Prijatelju, sutra bi moglo biti skuplje. Ipak su kupili prvi dan rasta a ne nakon deset dana kako će neki kupovati. ”

Gle, ja sam prvi za to da ne unosimo crnilo i depresiju na burzu jer toga imamo i previše, ali ovo što su neki danas radili je suludo! Prvi dan rasta bio je još jučer, danas je već drugi. Sad sam vidio da je VDKT danas skočio +33% !! a sličnih bisera je bilo još desetak.
Evo, ako je netko od forumaša danas kupovao po 20-30% skuplje nego jučer, molim da mi objasni zašto je to danas uradio na taj način, odnosno zašto nije kupovao jučer i prekjučer 30% jeftinije?? Što se to tako drastično promijenilo na burzi da se po njegovom ( ili njenom) mišljenju danas isplati platiti za neku dionicu 30% više nego jučer??

Da smo par dana za redom rasli po 1-2% dnevno imali bismo rast u kontinuitetu (te vratili dio povjerenja i optimizma na burzu), a ovako ćemo opet imati kaubojštinu, izmjenične valove depresije i euforije, a sutra vjerojatno opet pad crobexa.

Nisu znali gdje je dno, kupovati dok je crobi na 3500 nije loša kupnja, ako si inestitor na polu duge staze jer ga je ove godine realno očekivati na barem 4000.

Surround all arround when it hits the ground

Sad sam vidio da je VDKT danas skočio +33% !! a sličnih bisera je bilo još desetak.

VDKT-R-A : P/B 4 , P/E 114 pri cijeni od 1.930,00 kuna [sad]

To je ono o čemu sam jučer pisao pa su me pojedini plavci iskritizirali na jako nekulturan način. Dakle, opet se dešava da se krvnički nabijaju cijene ionako precijenjenim dionicama. Ne znam da li sam u krivu glede Vijadukta, ali ako netko misli da to opravdava sadašnju cijenu neka nas sve lijepo prosvijetli [undecid]

New Report

Close