***obrisano*** što se tiče kulture razgovora, najprije nije kulturno nekome reći da lupeta, već lijepo objasniš svoje stavove, i u čemu se ne slažeš. Ja se neću spuštati na taj nivo komunikacije, a tko tako razgovara to je njegova sramota.
NARAVNO da P/E nije jedini faktor, ali o njemu se najviše priča. Mnogi uvijek pričaju da je tržište precijenjeno kad je prosječan P/E>20, zato sam to tako i rekao – da izbjegavamo nabijat cijene na dionicama koje imaju visoke multiple. Ako nam prosječan P/E opet pređe 20, opet će gospoda na TV vikat kako nam je tržište precijenjeno i eto ti novih sr… Nadalje, naravno da se dobit može prikazat i manjom i većom nego što realno je, tako da je P/E često muljaža. I za kraj, kupovanje dionica sa ultra visokim multiplama od kojih se puno očekuje ne mora uvijek uroditi plodom, jer samo dragi Bog zna šta će sutra biti (ako i On zna), a puno puta takve firme ne zadovolje očekivanja – najbolji dokaz za to je bilo puknuće dot.com balona na NASDAQ-u početkom ovog tisućljeća, gdje je većina tih internetskih firmi sa visokim multiplama od kojih se toliko očekivalo doslovno nestala sa lica zemlje. Slična situacija je i sa našim građevinarima – visoke multiple, i na kraju neki pali na 1/3 od ATH. Svaka čast Ingri i IGH na sadašnjim nivoima, ali na čemu će rast Vijadukt i Hadeel i čime su opravdavali 3 puta veće cijene početkom godine??? Slično i sa Magmom, Fižulić odero ekipu sa visoko postavljenim ciljevima u prospektu, i Magma, čudnog li čuda, podbacila [lol] [lol] [lol]
Ja kad vidim tko sve piše na forumu prodje me jeza… Četvrtak će HT malo povući nazad no ne očekujem pad preko 5 %,sutra sve zeeleeeeno!
da al ce ostale dionice potegnut gore i napraviti balans crobex-u,logicno jer ono sto se izvuce ide u druge potcijenjene dionice.Stalno balansiraju HT i INA naspram drugih osim kad noc dugih nozeva[cry] za to se pobrinu fondovi
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3059237/index.do
Evo stidljivo kreću i optužbe protiv glavnih krivaca za stanje HR burze, još da se netko sjeti podnijeti kaznene prijave protiv odgovornih malo bi se zabrinuli pojedinci, i ako ne bi bilo puno učinjeno, bar bi se povukla malo kočnica. Svaki dan priča o Hanfi, Samodolu, Novoselcu, Lukoviću, povlaštenim informacijama, a nadam se da će to pitanje postavljati i netko iz Uskoka, i sličnih institucija
USA jučer završila u zelenome, EU danas kompletno otvorila u zelenome. Očekujem zeleno danas i kod nas [thumbsup]
Ma nemamo mi veze sa njihovim burzama, naši mafijaši kako odluče tako će biti, puno puta je bilo da su njihove burze u zelenom a kod nas potop
[cry]obvezički investicijski Novčani dionički
Investicijski fondovi uglavnom u gubicima
Početak tjedna ni među investicijskim fondovima nije donio bitnije promjene. Naime, svi dionički i obveznički investicijski fondovi bilježili su gubitke, dok je većina mješovitih i svi novčani fondovi bilježili dobitke[bye][bye]
Slabo ti to drukaš na dolje, [color=blue]crobex [/color]je već na [color=blue]+1,91 %[/color] [lol]
Mislim da se riješavamo call-ova od prekjučer polako, izgleda obečavajuće.
Završimo li danas u plusu kako je krenulo odlično po meni.[thumbsup]
Slabo ti to drukaš na dolje, [color=blue]crobex [/color]je već na [color=blue]+1,91 %[/color] [lol]
[color=blue]+2,04%[/color]
već tri puta viđeo kod nas, samo buda.. mogu nasjesti toliko puta na istu sanjku
Ako se sutra bude mogao prodati HT po 315, onda ću biti zadovoljan.
ZA HT realno ne očekujem neki pad s obzirom da je bio skoro pa nikakav rast od objave dividende. Očekujem tu negdje oko 300 kuna +- iako bi volio da bude više.