Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

system: ” Mislim da je ovo tek prvi dan “branitelske oluje”. Ovu temu možemo zaboraviti ovaj tjedan. ” Kakve veze imaju branitelji s ovim danas? Pa i na vijestima je bilo da nema nikave navale branitelja za prodajom udjela U BF-u. Obrazložio sam u prethodim postovima što se danas zbilo.

Slažem se samo “jedna ” banka ima sutra skoro 10 mil margina na prodaji…sve skoro blue chipovi pa vi kupujte dok ima…

Glasnogovornik IGH na neodređeno

S obzirom na povećane promete na ovim padovima, čini se da je dno svakako tu negdje. Sve više dionica prelazi u čvrste ruke. Sve manje će ostati onih koji su voljni dalje prodavati. Ritam će se polako usporavati, tu i tamo koji bull-run, mnogi će izgubiti volju za burzu… i tada počinje novi stabilan rast.
PA (Psihološka analiza tržišta) – kad su svi bili uvjereni da će rasti, tržište je okrenulo padati. Što više ljudi bude uvjereno da će padati, to su veće šanse da što prije krene rast.
Traženje dna – Kad tržište prestane (negativno) reagirati na loše vijesti, na dnu smo. Kad će to biti? – Ako nastavi ovim tempom, vrlo skoro. Čini se da više uopće ne ovisi o vijestima, već o masovnoj psihozi. No, i to će brzo proći.

[color=black][/color] Što ga lupaš gluposti, tebi banke jave koliko sutra misle nazvati ljudi sa marginom.

sanja

pad uz veliki promet dobar znak,nisam prodal nisam izgubil,kada uđe jedan mirovinski fond uči če i ostali i teško da se bude moglo ulovit povoljno[thumbsup]

NEMA PREDAJE

Evo, slažem se i ja, cilj ove igre nije “korekcija”, nego čiščenje margina, tj. oporavak burze na sebi svojstven način , pogledajte samo transakcije u zadnjih 10 min. trgovanja, pametnome i previše, kaže gosp. Samodol dno je na 3.200, pa evo danas smo na 3.264 i to bi trebalo biti to, na ovim razinama, bez daljnjeg klizenja prema dole.[thumbsup]

Hm, barem se nadam, da nisam pogriješio u procjeni, a nije ni banki interes prodavati pošto poto za brokve, čivije …

Branitelji skoro i da nemaju veze s ovim padom,margin callovi su razvalili burzu danas izgleda da će i sutra,količine su velike zato držite gaće i kupujte tko može što niže ,moje procjene da ima još za 5-7 radnih dana ( nažalost[cry][cry][cry][cry), nakon toga ćemo nazad.

U potpunosti se slažem sa tobom u vezi branitelja ali ne i u vezi margina jer su oni kap u moru.Premda nitko ne želi jasno reći koliki je njihov iznos predpostavka je da nisu veći od 500 milja kuna, neki kažu i 200. Predpostavimo da je u ovoj korekciji burza legla sad već za nekih 70,80 milijardi onda je jasno da je tu u pitanju neko drukčije preslagivanje. Ako još uzmemo u obzir da je velika većina bogatuna svoje dionice dobila a ne kupila prije par i više godina buzašto i još k tome nisu u sili da ih prodaju jer vjerojatno ne žive od toga već od nekih dobro plaćenih sinakura jasno je da je to dobro smišljen i kontroliran udar da ti isti iz svega toga izađu još bogatiji iduće godine kad će stvari oko ulaska u EU biti puno jasnije. Sve su to samo dobri izgovori kao npr. branitelji, mirovinci i kriza u Americi. Kretanja kod nas su dosad rijetko kad bila u skladu sa onima vani.

who dares, wins

Da, da ništa nemože privući kupce k’o što to može rasprodaja……

Vrijeme ne stvara mudrace nego starce!

lose,jako lose.Bojim se sutrasnjeg dana.Branio sam neke pozicije dok sam mogao.Sutra je sve u raljama margina pa sto bude.Nemam rjesenje

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Jučer smo gadno pali, ali što strmije padamo bliži je kraj padu, jednako takav očekujem i oporavak. Sad više nemamo ama baš nikakav razuman razlog za pad osim margin callova i povlačenja love ulagača koji su zadnji shvatili što se događa na tržištu i sad još samo oni drukaju za pad ( jer su inače u gabuli ). Svi ostali dižu kredite, i prebacuju novce sa oročenja da bi mogli kupovati po ovim i još malo nižim cijenama.
Ja da nisam prodao nekretninu također bi digao kredit za kupnju svojih favorita. Ovako ne moram, i sad samo biram one najpodcjenjenije i one HI-Growth[rolleyes]

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Danas završavamo u plusu ,vrijeme je za kupovinu [thumbsup]

Azija u plusu, futuresi u plusu, vrijeme je za uzlet.
pokušat ću nešto lupiti po asku u 10 ali sumnjam da ću stići.[cry]

Evropa full zelena. Još da mi netko spomene globalnu krizu i naš pad cijena dionica naći ću ga kako god teško i zbaburikati.[cry]

New Report

Close